przez ewa.p » 10 maja 2018, o 17:34
a to nie chodziło o próby zmierzające do zdalnego kierowania urządzeń głosem?Tak mi sie wydaje...
Swoja drogą Chmielewska nie miała wielkiego szczęścia do ekranizacji swoich powieści.Owszem,w Lekarstwie na miłość jest świetna obsada,ale pozmieniano scenariusz.Jest też Zaginiona kolekcja na podstawie Upiornego legatu,zdaje się,że tam Joannę grała Starostecka,która mi do tej roli nie pasowała.Że już nie wspomnę o Marcie Klubowicz,która jako Joana wystąpiła w Całym zdaniu nieboszczyka.Ten film to jest dopiero porażka.A właściwie nie film,bo zrobiono z niego miniserial chyba z 10 odcinków miał.Strasznie żółwie tempo i taka ciągnąca sie akcja.Chyba najbardziej podobała mi się spektakl na podstawie książki Wszyscy jesteśmy podejrzani,,który nosił tytuł Randka z diabłem.I tutaj jako Joana sprawdziła się Edyta Olszówka,a z kolei Kaczor był świetnym diabłem,tym piekielnym oczywiście,a prokuratorem był Englert.
Wiem że był jeszcze spektakl na podstawie Romansu wszechczasów i ekranizacja Wszystkiego czerwonego ale ich nie oglądałam
________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.