Lucy napisał(a):Szczerze powiedziawszy ,to zaczyna już mi się mylić romans z erotykiem. Mam wrażenie,że pod kategorię erotyku wrzucają wszystko .
•Sol• napisał(a):Dla mnie erotyki pisze Cunning np.
Janka napisał(a):Lucy napisał(a):Szczerze powiedziawszy ,to zaczyna już mi się mylić romans z erotykiem. Mam wrażenie,że pod kategorię erotyku wrzucają wszystko .
Mam podobnie.
Może ten wątek nie jest odpowiednim miejscem na pisanie o tym, ale od pewnego czasu zastanawiam się nad tym, czy przypadkiem nie ewoluował romans i czy by nie trzeba było przyjąć nowej jego definicji.
Lucy napisał(a):Autorka robi się strasznie płodna ostatnio wyszedł ''Egomaniac'', a reszta przedstawia się tak :
czerwiec- ''Bossmana'' ,''Drań z Manhattanu''
lipiec-''Show''
październik- ''Tylko twój''
listopad- ''Playboy za sterami''
Lucy napisał(a):Mnie się cały czas wydaje,że po Greyu nastąpił wysyp erotyko podobnych powieści i wszystko do jednego wora wrzucają. Te Amberowskie erotyki, w większości nie mają z tym nic wspólnego.
•Sol• napisał(a):Dla mnie erotyki pisze Cunning np.
•Sol• napisał(a):Teraz chodziło mi tylko o to by zakończyć ten temat tutaj. To nie to miejsce.
•Sol• napisał(a):akurat z definicji nazw naszych gatunkowych zdecydowanie korzystam i nie raz już tłumaczyłam na bazie słownika niejedną rzecz nie tylko z naszych gatunków NA/YA
•Sol• napisał(a):Dlatego bym powiedziała że to romanse erotyczne.
•Sol• napisał(a):Janko, oczywiście to jakie książki pisze pani Keeland powinnyśmy ustalić tutaj. Ale dokładnie co daną książkę kwalifikuje do jakiego gatunku to już nie do końca dyskusja na ten temat.
Teoretycznie można by powiedzieć że to jedna rozmowa. Tylko że my nie wiemy co dokładnie gdzie kwalifikuje daną książkę (kwestia do ustalenia nie tutaj) żeby przyporządkować książki Keeland (dyskusja tutaj).
•Sol• napisał(a):a i jeszcze ten nieszczęsny romans erotyczny. Na Wokipedii jest w ramach definicji romansu, jako odłam.
•Sol• napisał(a):A Dziewczyn tu z nami przez to nie ma.
•Sol• napisał(a):Janko czy nie widzisz ze rozróżnilam dwie kwestie? Próbowałam to jakoś wyjaśnić żeby było jasne ze książki Keeland i ich porządkowanie i definicje to dwa tematy dwie dyskusje itp.
kejti napisał(a):Dla mnie Keeland pisze romanse
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości