przez Janka » 5 kwietnia 2018, o 19:13
Dopiero teraz mogłam obejrzeć siódmy odcinek.
O rany, nie mam siły myśleć, bo jeździłam na orbitreku podczas oglądania. Niech mnie ktoś zaniesie do wanny i da pić.
Zaraz zdechnę.
Odcinek był OK. Zadania Były w porządku, czyli nic specjalnego, ale dają radę.
Zadania przestały być dla mnie najważniejsze, bo uczestnicy nareszcie zaczęli być tak pokazywani, że da się wyciągnąć jakieś konkretne wnioski z ich zachowania. Już nie ma samych kłótni i przeciągania liny, zaczęło się przemyślane działanie.
Maja była bardzo zaskoczona swoim odpadnieciem, widocznie wie na sto procent, kto jest agentem. Kinga to potwierdziła. Maja nie użyła dźokerów, tak była pewna swego. Odpadła tylko dlatego, że odjęto jej 1 punkt. A z tego wynika, że albo już wszyscy wiedzą, kto jest agentem, albo ci, co nadal obstawiają złą osobę, użyły odpowiedniej liczby dźokerów.
Mój typ w tej chwili jest taki, że spodziewam się w finale Michała i Anny L. (jeśli ktoś z nich jest agentem, to oczywiście również trafi do finału, tylko w innej roli). Oni są najcwansi i najlepiej pojęli, o co chodzi w tej grze. Michał to taki drugi Antek, który wiedział jak wyciągać z innych informacje i udawać, że coś się im daje w zamian. A Anna nie wiem, czy nie opanowała tej gry nawet jeszcze lepiej.
Bardzo podejrzane dla mnie jest to, że Karolina jeszcze nie odpadła. Ona trzyma się bardzo na uboczu podczas wykonywania zadań. Albo dużo psuje, tylko realizatorzy większości tego nam nie pokazują, bo jest agentem, albo nim nie jest, a wtedy powinna już dawno odpaść. Tak jak Victor, Maciej i Jasiek, od razu na początku, wtedy kiedy odpadali najcichsi i najspokojniejsi. Karolina nie obserwuje innych, nie widać, żeby próbowała wyciągać i gromadzić informacje o jakiejś osobie dla niej podejrzanej, a jednak przechodzi dalej.
Jeśli Karolina nie jest agentem, to, wbrew logice, bardzo bym chciała, żeby odpadła jak najpóźniej, żeby moje zaskoczenie było ogromne. Zawału nie powinnam dostać, bo zostawiam sobie taką malutką szansę, że to jednak nie ona, ale i tak chcę się przeogromnie zdziwić.
Niech się już szykują lekarze w klinice chirurgii estetycznej, że potrzebny mi będzie wtedy zabieg zmniejszania oczu.