Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:17

Olga Gromyko

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 18 listopada 2016, o 15:01

Trzeci mam właśnie. Ale mam jeszcze, którąś część drugiego tomu. :)
Niech wydają :) Nie będą te książki chodzić już za takie wielkie pieniądze. Za niektóre chcieli po 60 zł. :zalamka:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 18 listopada 2016, o 15:05

albo i po 100 zł ;)
o dziwo mam wszystkie i tylko tą ostatnią kupiłam za jakieś 4 dychy, reszta grosze.
no ale racja niech wydają, więcej osób będzie mieć ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 25 marca 2018, o 14:03

Plus minus to książka ,którą Olga Gromyko napisała wspólnie z Andriejem Ułanowem.Lubię książki Olgi Gromyko,więc i na tę napaliłam się jak szczerbaty na suchary.Wyszło dziwnie.Ni to kryminał,ni fantastyka,ni romans.Takie "ni pies,ni wydra,coś na kształt świdra"...Niby jest fantastyka,pomory są niezłe.Należą do nich między innymi duchy,lesze,skrzaty domowe,strzygi i sporo innych raczej mało spotykanych stworzeń.Sama część kryminalna jest dziwna,nielogiczna.Nie umiem zrozumieć "nowych Ruskich"(w tym przypadku Białoruskich),co to prośbą i groźbą ale jednak potrafią pchnąć śledztwo do przodu.Tutaj niewiele sie składa na  jakiś logiczny ciąg zdarzeń.Wydarzenia są mocno przypadkowe i niewiele można z nich zrozumieć.Romans też jest wybrakowany,bardzo przypadkowy się wydaje...Zupełnie niepotrzebne są wstawki dotyczące koszmarów męczacych Saszę po wojnie w Czeczeni.Nie wnoszą niczego do fabuły,jedynie sztucznie wydłużaja książkę.Humor prezentowany przez autorów tez mi jakoś nie przypadł do gustu.Zdecydowanie lepiej mi sie czyta samodzielne książki ,nie te które pisze Gromyko ze wspólautorem...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Duzzz » 25 marca 2018, o 16:26

Czytałam i miałam mieszane odczucia. :bezradny:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez ewa.p » 25 marca 2018, o 18:48

jak dla mnie za dużo Ułanowa a za mało Gromyko

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez •Sol• » 26 marca 2018, o 12:55

mam na czytniku jako do przeczytania, ale teraz się trochę zniechęciłam.
Wielką fanką Gromyko nie jestem, ale lubię urban fantasy.

Jedyne co zachęca to słowiańskie stwory ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 27 marca 2018, o 21:21

Póki co, ograniczyłam się do jednego cyklu.
A czytałyście Rok Szczura?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Duzzz » 28 marca 2018, o 16:35

Czytałam, nawet cały cykl :evillaugh: Matko muszę sobie chyba jakiś bilobil na pamięć kupić, bo z tego już niewiele pamiętam.
Początkowo było dziwnie, ale im dalej tym było lepiej :) I z tego co widze na GR oceniłam na 4 na 5 :D Więc musiało być dobrze :lol:

Post przez ewa.p » 31 marca 2018, o 16:26

Rok szczura dopiero na mnie czeka.Mam go na czytniku,ale jak na razie muszę trochę odsapnąć po poprzedniej książce

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 stycznia 2019, o 17:44

ewa.p napisał(a):Plus minus to książka ,którą Olga Gromyko napisała wspólnie z Andriejem Ułanowem.Lubię książki Olgi Gromyko,więc i na tę napaliłam się jak szczerbaty na suchary.Wyszło dziwnie.Ni to kryminał,ni fantastyka,ni romans.Takie "ni pies,ni wydra,coś na kształt świdra"...Niby jest fantastyka,pomory są niezłe.Należą do nich między innymi duchy,lesze,skrzaty domowe,strzygi i sporo innych raczej mało spotykanych stworzeń.Sama część kryminalna jest dziwna,nielogiczna.Nie umiem zrozumieć "nowych Ruskich"(w tym przypadku Białoruskich),co to prośbą i groźbą ale jednak potrafią pchnąć śledztwo do przodu.Tutaj niewiele sie składa na  jakiś logiczny ciąg zdarzeń.Wydarzenia są mocno przypadkowe i niewiele można z nich zrozumieć.Romans też jest wybrakowany,bardzo przypadkowy się wydaje...Zupełnie niepotrzebne są wstawki dotyczące koszmarów męczacych Saszę po wojnie w Czeczeni.Nie wnoszą niczego do fabuły,jedynie sztucznie wydłużaja książkę.Humor prezentowany przez autorów tez mi jakoś nie przypadł do gustu.Zdecydowanie lepiej mi sie czyta samodzielne książki ,nie te które pisze Gromyko ze wspólautorem...

Straszne to było :krzyczy: Chyba nie dla mnie taka tematyka.
Jedynie w skrzacie domowym się zakochałam. :hihi: Dużo nudy, monologi męskie do d *** , zwłaszcza mówienie ciągle o głównej bohaterce cizia. Wątek romantyczny, czy co to było, mogli sobie darować. A i przepychanki między bohaterami, zamiast bawić nudziły.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez •Sol• » 24 stycznia 2019, o 17:49

jeszcze tliła się resztka chęci we mnie na tę książkę ale już została solidnie stłumiona :P
nie ma co ;)

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 stycznia 2019, o 17:56

Jeżeli ktoś lubi takie klimaty, to może faktycznie będzie zadowolony :bezradny:
Mnie to nużyło i to strasznie.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez ewa.p » 25 stycznia 2019, o 21:37

mi się podobaja książki,które Gromyko pisze samodzielnie,dobrze mi sie je czyta bo i bohaterowie sympatyczni i fabuła ma jakiś sens

Poprzednia strona

Powrót do G