przez Janka » 22 lutego 2018, o 21:09
Ona miała na myśli 2017, bo oni to kręcili w listopadzie.
Podeszłam do sprawy agenta jak do pisania pracy naukowej. Wczoraj "zbierałam materiały" na temat uczestników.
Przede wszystkim reaserczowałam ich wiek. Małe są szanse, że agentem będzie ktoś przed 30-stką. Dlatego odrzucam smarkaczy: Julia Wróblewska (19), Beniamin Andrzejewski (25) i Victor Borsuk (29, on i tak odpadł, więc mi już pomógł w mojej pracy detektywistycznej).
Drugie kryterium to zdesperowanie: komu najbardziej zależy na pracy w TVN i będzie się podlizywał szefom? W tej dziedzinie wygrywa Karolina Ferenstein-Kraśko (40), która musiała się przenieść z dziećmi do Warszawy, bo jak przebywa tam, gdzie jej praca, to jej mąż skacze na boki z jej eks-przyjaciółkami. W związku z tym szuka pracy w Warszawie i plotkuje się o tym, że ma dostać swój program w TVN.
Drugim zdesperowanym może być Maciej Myszkowski (44), który trzymał się w cieniu żony, dopóki z nią żył w zgodzie, a odkąd go zdradziła z młodym chłopakiem, on chce jej pokazać, co straciła odchodząc i próbuje się pokazać z najlepszej strony. Kariera w mediach byłaby mu bardzo na rękę.
Ryszard Andrzejewski (41) oraz Piotr Świerczewski (45) raczej odpadają, bo stacja bałaby się, że mogą być nieodpowiedzialni.
Maja Włoszczowska (34) i Jan Kuroń (35) odpadają z przeciwnego powodu: za grzeczni, za spokojni. Robią co do nich należy i nie wychylają się.
Anna Skura (31) i Anna Lucińska (31) pasowałyby na agenta, ale chyba jednak nim nie będą, bo one mogły być wybrane z powodu swoich walorów optycznych, czyli jako "mięso" przyciągające (męskich) widzów do ekranu.
Zostają aktorzy: Michał Mikołajczak (31), Tomasz Ciachorowski (37) i Ilona Ostrowska (43). Z nich chyba najbardziej pasowałby mi Ciachorowski, ale podejrzewam, że obaj panowie są tam również z powodu swojego wyglądu i tylko dlatego. A o Ostrowskiej boję się w ogóle myśleć, po jej wczorajszym dziwnym zachowaniu. Jeśli tak samo zachowywała się na castingach, to chyba ją wzięli, żeby mieć kogoś szalonego do robienia fermentu. Na agenta nie powinni bo to by mogło być samobójstwo.