Teraz jest 21 listopada 2024, o 17:35

Poszukiwana autorka i tytuł

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Poszukiwana autorka i tytuł

Post przez aiiisssa » 14 lutego 2018, o 21:37

Cześć

Zwracam się z prośbą o pomoc bo może tutaj odszukam autorkę i tytuł książki tylko jak to bywa ni w pięć ni w dziewięć nie pamiętam ani jednego ani drugiego. Jedyne co mogę powiedzieć że niedawno na nią się natknęłam i zapisałam w pamięci żeby do niej wrócić.
Z ogólnego zarysu książki pamiętam to to że ona pochodziła z jakiegoś małego miasteczka gdzie się wychowywała i też tam dalej żyje i pracuje. Pewnego dnia dowiaduje się od lekarza żeby szybko postarała się o dziecko bo grozi jej niepłodność czy coś takiego. i o ile się nie mylę prosi o pomoc przejezdnego. Jeszcze pamiętam epilog gdzie ona po dłuższym czasie wraca od lekarza do domu i on się pyta co jej jest a ona mówi czy by się nie dało dobudówki do domu zrobić większej bo znowu jest w ciąż. Wiem że to nie składne i za mało ale poszukuje jej i mam nadzieje na pomoc. Z góry dziękuje

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 15 lutego 2018, o 11:10

aiiisssa - spróbuj przypomnieć sobie jak najwięcej szczegółów. Jeśli nawet nie pamiętasz większości rzeczy, to na przykład:
1. Wydawnictwo - czy to był Harlequin, Amber, Da Capo, Bis.... itd. To może bardzo pomóc, bo mamy na forum specjalistki od np. Hq.
2. Okładka - jak wyglądała
3. Nastrój książki
4. Czy długa czy krótka
5. Rok wydania - mniej więcej, czy dawno czy np. w ostatnich latach.

Itd...
Tu masz kolejne przykłady jak zakładać taki temat: viewtopic.php?p=413903#p413903

Póki co ja na pewno nie czytałam. Z Twojego opisu wygląda mi na jakiś hq, ale podałaś za mało szczegółów, więc niestety nie pomogę.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 15 lutego 2018, o 11:18

Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych