Teraz jest 23 listopada 2024, o 19:02

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 28 października 2017, o 14:10

Myślałam,że już nic nie jest w stanie mnie zszokować,ale tu po prostu padłam.

http://www.pudelek.pl/artykul/119351/fe ... seksualne/

Autorka jest oburzona tym,że Weinstei nie traktował wszystkich po równo i nie molestował/gwałcił czarnoskórych aktorek.

Myślę, że powinniśmy być zaniepokojeni, że seryjny gwałciciel nie uwzględnia różnorodności rasowej wśród swoich ofiar.

serio?? Obrazek
Gapiłam się na to zdanie chyba przez minutę z otwartą gębą. Może niech strzykną ludzi na jakiś marsz równości? Taki apel do kryminalistów,żeby nie byli rasistami,tylko mordowali/gwałcili po równo ,nie faworyzowali białych.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 28 października 2017, o 15:23

Rany, Pudel się nie popisał wyjątkowo...

Wygląda na to, że zamiast przeczytać i przyswoić tekst samej Bim Adewunmi, oparli się na (re)interpretacji a la Milo Yiannopoulosa (to amerykański guru prawicowych rasistowskich świrów, który swoją drogą trochę jednak się zsunął z piedestału, jak przypomniano wywiady, gdzie pochwalał pedofilię).
Przepraszam, ale czysty #fakenews :lol: (znaczy: w sumie to smutne, spodziewałam się po Pudlu więcej).

W oryginalnym tekście autorki nie ma części powyższych cytatów... Skąd oni je wzięli?
Ponadto ja nie mogę się w tekście dopatrzeć tezy, jaką Pudel stawia.
To nie o tym kobieta pisze...

Ale zarazem Adewunmi nie ma do końca racji w jednym aspekcie- jej artykuł został opublikowany, zanim swoimi doświadczeniami podzieliła się Lupita Nyong'o. Wiele tez wartych uwagi jednak pozostaje (tak, zdecydowanie mniej zostało wypromowanych nazwisk nie-białych aktorek, i to o tym - o powodach - autorka pisze szerzej).
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lucy » 28 października 2017, o 23:39

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Lucy » 3 stycznia 2018, o 02:03

Post przez Fringilla » 25 stycznia 2018, o 21:21

Komentarze pod wideo bezcenne (a inne bezcenne inaczej :rotfl:

Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 26 stycznia 2018, o 00:53

Niektóre komentarze były przerażające. Najbardziej te, których autorom wydawało się, że mówią dokładnie na temat. A to z kolei pokazuje, jak bardzo konieczne jest naprawienie wreszcie systemu oświaty.
Obrazek

Post przez Lucy » 26 stycznia 2018, o 01:27

fajna rozmowa :hihi:

Post przez Dorotka » 28 stycznia 2018, o 11:21

Ogromnie mnie poruszyła ta akcja ratunkowa na Nanga Parbat i to, że po odnalezieniu i sprowadzeniu do bazy Elisabeth Revol ekipa ratownicza nie wróci już po Tomasza Mackiewicza. Niby wiem, że zrobili, co było w ich mocy, ale świadomość, że on tam został na pewną śmierć jest straszna.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 28 stycznia 2018, o 11:45

Zgadzam się z Tobą, Dorotko. Śledząc wczoraj doniesienia o tym, jak szybko idą w górę, miałam nadzieję, że uda im się wejść też po niego. Strasznie smutne. Ale z drugiej strony może dobrze że nie szykowali, bo mogłoby być więcej ofiar.
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 29 stycznia 2018, o 14:16

A ja uważam, że dobrze zrobili, zawracając. Wiadomo, że szkoda człowieka, bo zginął straszną śmiercią i zostawił małe dzieci. Z drugiej strony, każdy kto wyrusza w taką wyprawę zdaje sobie sprawę, że może z niej nie wrócić. Lepiej, że jest jedna ofiara, a nie cztery. Gdyby weszli wyżej nie wiadomo, czy ktokolwiek by wrócił żywy, a szanse na ratunek dla tego pana i tak były oceniane na mniej niż 1 %.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Janka » 7 lutego 2018, o 00:07

Fringilla napisał(a):Komentarze pod wideo bezcenne (a inne bezcenne inaczej :rotfl:

Jest druga część rozmowy. Tym razem panie komentują męską masturbację. Cudownie im wyszło.
I znowu część komentarzy jest od osób, które nie zauważyły, że to satyra.
https://www.youtube.com/watch?v=3YhpJxcGY-o
Obrazek

Post przez Fringilla » 7 lutego 2018, o 00:10

Dobra rozrywka to rozrywka wielopoziomowa :lol:

PS jednak większość moich znajomych płci męskiej o różnych poglądach stwierdza, że faktycznie dziwnie się czuje, gdy w ten sposób kobiety dyskutują o facetach. nawet jeśli "na żarty"...
— Ursula K. Le Guin

Post przez Janka » 7 lutego 2018, o 00:20

Nie dziwię się, bo panowie z jakiegoś powodu żyją w przekonaniu, że tylko im wolno podejmować decyzje za kobiety, ale w drugą stronę to nie może działać.
Wielu z nich uważa, że błędem było udzielenie kobietom prawa wyborczego i gdyby mogli, to głosowaliby, żeby to cofnąć.
Obrazek

Post przez Lucy » 7 lutego 2018, o 23:34

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 8 lutego 2018, o 08:59

Smutne to, ale prawdziwe...
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 8 lutego 2018, o 23:15

A ja się z tym nie zgadzam. Wręcz denerwuje mnie takie podejście jak tego pana - że w Polsce wszystko jest złe, a ludzie okropni i narzeka bez sensu, zamiast rozglądnąć się wokół i dostrzec pozytywy. Sporo jest w Polsce ludzi pozytywnych, wartościowych, inspirujących, tylko może trzeba przestać narzekać na wszystko. Zawsze popularność zdobywały jednostki dziwne i wyróżniające się, ale to nie znaczy, że cały naród pędzi ku zagładzie, bo ktoś np. słucha Popka czy zajrzy sobie czasem na Pudelka. Bez przesady. Ten pan mocno uogólnia, używając zwrotów: "każda dziewczyna chce...", "nikt nie chce...", "ludzie nie czytają...", "wszyscy tylko hejtują..." itp. Delikatnie mówiąc takie uogólnianie nie świadczy dobrze o inteligencji tego pana.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 lutego 2018, o 15:52

zgadzam się z tobą, Kawko :)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Lucy » 22 lutego 2018, o 21:15

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kontrow ... go/ekpxre2 :zalamka:
Tak na marginesie, to nie wiem co się już u nas wyrabia.

Post przez Fringilla » 23 lutego 2018, o 01:11

To jest cudowne :bigeyes:
Może wreszcie do tematów szeroko dyskutowanych dołączy "Skoro znalazłem w sieci, to nie biorę odpowiedzialności za treści, jakie rozpowszechniam".
PS za szerzenie nazistowskich w przekazie treści są paragrafy od bardzo wielu lat, wystarczy chcieć korzystać... :lol:

ps a swoją drogą nazwisko senatora nie pierwszy raz w atmosferze skandalu...
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lucy » 8 marca 2018, o 01:02

:hyhy:

Post przez Janka » 8 marca 2018, o 01:40

Super. Jak zwykle. Paniom udało się doskonale ukazać problem.

Paulina Młynarska źle wypadła. Nie nauczyła się tekstu. Czytała z kartki, gubiła się. Nie pasowała do nich. Reszta pań genialnie sprawiała wrażenie "mędrczyń", które wiedzą, co mówią.
Obrazek

Post przez Fringilla » 8 marca 2018, o 15:15

"Pokłosie bezstresowego wychowania lat 60." oraz "Przenieśmy mundur do sypialni".
^_^

PS Fajnie by było, gdyby zrobiono dobrze zmontowany 8-minutowy skrót.
PS 2 Odciąć netfliksa. Rany...
PS 3 Mam nadzieję, że wszyscy załapują, że to bezczelna zrzyna z Warto rozmawiać.
— Ursula K. Le Guin

Post przez Janka » 8 marca 2018, o 20:25

Obie poprzednie rozmowy podobały mi się bardziej z powodu ich surrealizmu.
Tym razem panie poruszyły temat, który mógł obrazić prawdziwe ofiary przemocy. Obawiam się, że dla mężczyzn bitych lub maltretowanych przez swoje żony nie było tam dużo do śmiechu.
Obrazek

Post przez Fringilla » 9 marca 2018, o 00:26

Też się zastanawiałam, bo wciąż żywa jest tradycja fuj żartobliwa "wałkiem go" - dla mnie zawsze raczej "walka żmiechem wobec przemocy, zkórą i tak nic nie zrobisz na dłuższą metę" (chociaż uważam, że bardzo jednak z mainstreamu się usuwa od jakiś 15 lat), jednak mam wrażenie, że jednak odpowiednią dozę surrealu zachowano - nie wyciągnięto tu na tapetę przemocy wobec mężczyzn (która jednak ma inne trochę kody i metody) tylko jednak odwrócono narrację wobec kobiet.
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lucy » 9 marca 2018, o 12:53

Właśnie w tv o tym usłyszałam . Jak się na to zapatrujecie?
http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,102433,2311 ... ygrac.html

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym