Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:45

Magdalena Wala

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 1 lutego 2018, o 14:39

jest i opis
Natalia Odręga pochodzi z zamożnej rodziny posiadającej niemały majątek. Jej ojciec chce wydać ją za mąż za mężczyznę z arystokratycznej rodziny. Ale Natalia, pomimo olbrzymiego posagu, nie miała dotąd szczęścia w miłości…

Natalia wraz z rodziną wyjeżdżają na karnawał do Krakowa. Młody Szymon Pawłowski poszukuje żony, związany obietnicą złożoną ojcu. Poznawszy Natalię, którą szybko polubił, postanawia uczynić zadość życzeniom ojca i oświadcza się. Jednak są osoby, które nie chcą dopuścić do zawarcia małżeństwa. Wraz z pojawieniem się kandydata na męża o Natalii zaczynają krążyć plotki, że para się magią, chcąc zaszkodzić jednemu z domowników. Ktoś wyraźnie pragnie jej kompromitacji w oczach Szymona. Dziewczyna będzie musiała zdecydować się wyjawić swoje sekrety, zanim wpadnie w wielkie tarapaty.

Świat dziewiętnastowiecznych intryg, romansów, niespełnionych nadziei i spełnionych miłości leży przed Tobą na wyciągnięcie dłoni.

premiera 4 kwietnia
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 1 lutego 2018, o 15:04

opis ciekawy :yes:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Roma » 1 lutego 2018, o 15:10

Dziękuję. Raczej nie ma sprzątania, mam kilka wstawek o tym jak dbały o urodę. Bardziej bale i spotkania towarzyskie. Ostatecznie akcja dzieje się w czasie karnawału.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 1 lutego 2018, o 15:15

Kurczę, zapamiętałaś moje ustyki o prowadzeniu domu :evillaugh:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Roma » 1 lutego 2018, o 16:05

Pewnie.
Zawsze czytam, co się podobało, a co nie moim czytelnikom. Nie dogodzę wszystkim, co nie znaczy, ze nie będę się starać :)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 1 lutego 2018, o 16:17

opis jest bardzo ciekawy i chciałabym czytać już ;)

Romo jeszcze się taki nie urodził żeby każdemu dogodził ;) ważne że urozmaicasz, wtedy każdy coś dla siebie znajdzie ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 1 lutego 2018, o 19:09

Roma napisał(a):Doczekałam się. Zapowiedź Natalii.

Romo, serdecznie gratuluję.
A okładka jest przepiękna.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 1 lutego 2018, o 20:56

Okładka przecudna! Gratuluję! :cheer: :cheer: :cheer:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 1 lutego 2018, o 23:41

okładka cudna. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 2 lutego 2018, o 12:41

Romo - okładka piękna, podobnie zresztą jak inne. Szkoda, że w Polsce nie mieszkam, więc nie wiem czy dam radę kupić zanim zniknie z księgarń. :smarkam:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Roma » 2 lutego 2018, o 14:20

Kawka napisał(a):Romo - okładka piękna, podobnie zresztą jak inne. Szkoda, że w Polsce nie mieszkam, więc nie wiem czy dam radę kupić zanim zniknie z księgarń. :smarkam:

Bardzo dziękuję za gratulacje. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w zagranicznych księgarniach też można dostać moje książki. Ewentualnie w formie ebooka, w księgarniach. Ze nie wspomnę o nieśmiertelnym chomiku i portalach pokrewnych, ale tu nie zachęcam z przyczyn oczywistych.

Post przez Kawka » 2 lutego 2018, o 15:18

Romo

Obecnie mieszkam w Norwegii. W Polsce bywam 3-4 razy do roku.

Chomik w tym przypadku odpada - chciałabym, żebyś mogła coś na tym zarobić i nie będę się przyczyniać do piractwa na Twoją szkodę. Wręcz odwrotnie, kogo mogę zachęcam do czytania i kupowania Twoich książek, polecam, agituję znajomych, rodzinę i panie w sklepach z książkami.

Niestety, ostatnio jak byłam w Pl, to nie mogłam nic z Twojej twórczości znaleźć analogowo.

W marcu lub kwietniu zaatakuję może księgarnie internetowe, bo zdecydowanie wolę mieć książki a fizycznej postaci.

Jeszcze takie pytanko, czy jest możliwość kupić gdzieś książkę z Twoim autografem?

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Roma » 2 lutego 2018, o 15:54

Bo niestety w księgarniach stacjonarnych ciężko znaleźć. Nie wyrobiłam sobie jeszcze nazwiska. księgarnie internetowe na szczęście są dobrze zaopatrzone.
Z autografem - przy okazji spotkania autorskiego, ale tych mam mało i przy wygranej w konkursie, wtedy wysyłam do zwycięzcy z dedykacją. Przy premierze Natalii będę takie organizować na facebooku - raczej kreatywne, a w tych bierze udział mniej osób. Natomiast wysyłam jedynie do Polski, więc gdybyś wygrała, to wysłałabym kiedy będziesz w Polsce.
Co do promocji dziękuję. Cieszę się że moja pisanina spodobała ci się na tyle, że zachęcasz innych. Marketing szeptany jest najlepszy.
Norwegii zazdroszczę - przepiękny kraj :)

Co do chomika bardzo dziękuję. Ja dałam sobie spokój z pisaniem do tego typu portali. W jeden dzień usuną, w drugi pojawią się kolejne kopie. Faktycznie zaczynam myśleć, że nie ma to większego przekładu na sprzedaż. Kto będzie chciał kupić, kupi. Na szczęście papieru nie można zachomikować.

Post przez Kawka » 2 lutego 2018, o 16:49

Oczywiście, że mi się Twoja proza podoba i staram się ją rozreklamować jak mogę.

Co do chomika - z tym nie wygrasz. Tak jak piszesz, kto ma kupić, kupi, a kto chce ściągnąć, ściągnie. Może nawet jak ściągnie i się spodoba książka, to potem kupi wersję papierową.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 2 lutego 2018, o 21:16

Roma napisał(a):Bo niestety w księgarniach stacjonarnych ciężko znaleźć. Nie wyrobiłam sobie jeszcze nazwiska. księgarnie internetowe na szczęście są dobrze zaopatrzone.

W ubiegłym roku spędziłam bardzo dużo czasu w Polsce, wielokrotnie bywałam w księgarniach i często widywałam w nich Twoje książki. Dlatego myślałam, że są łatwe do znalezienia.
Roma napisał(a):Co do chomika bardzo dziękuję. Ja dałam sobie spokój z pisaniem do tego typu portali. W jeden dzień usuną, w drugi pojawią się kolejne kopie. Faktycznie zaczynam myśleć, że nie ma to większego przekładu na sprzedaż. Kto będzie chciał kupić, kupi. Na szczęście papieru nie można zachomikować.

Masz rację, nie warto sobie tym psuć nerwów, bo to walka z wiatrakami. Najlepiej traktować nielegalne eBooki jako darmową reklamę.
Obrazek

Post przez Roma » 2 lutego 2018, o 22:13

Też doszłam do takiego wniosku i w efekcie jestem zdrowsza. Co do książek to krótko po premierze są dostępne stacjonarne ale nie wszędzie. Na przykład w większości empikow ich nie ma. Nie jestem na tyle poczytnych aby ksiegarz zamówił kolejną partię gdy sprzeda to co ma na stanie. W obecnych czasach kiedy większość społeczeństwa nie cżyta pewniejsze będzie zamówienie nowości.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 4 lutego 2018, o 22:17

Kawko na nieprzeczytane są wszystkie książki Romy i to w ludzkiej cenie ;)

Romo a gdyby Ci książkę podesłać ze znaczkiem zwrotnym do autografu? ;)
znaczy ja mam :lovju: tak tylko pytam ;)
resztę książek mam nadzieje Ci podetknac kkiedyś osobiście ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Roma » 6 lutego 2018, o 11:54

Też mam taka nadzieję.

Przedzieram się przez redakcję Natalii i muszę wam powiedzieć, że gdy skończę to będę najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Ponieważ nie będę musiała niczego więcej w goniącym mnie terminie. To będzie długa książka. Powinna mieć ponad 400 stron.
Generalnie Natalia będzie mi się kojarzyć ze słowem śpieszyć. :hyhy:, ale pomimo tego pośpiechu, jestem zadowolona z efektu finalnego.

Post przez Dorotka » 6 lutego 2018, o 12:18

Podoba mi się, że wszystkie okładki z tego cyklu są utrzymane w tym samym klimacie. I naprawdę ktoś się postarał, bo wystarczy na nie spojrzeć i już chce się sięgnąć po twoją książkę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Roma » 6 lutego 2018, o 13:53

Bardzo dziękuję :) Mnie też się szalenie podobają. A to co mnie szczególnie cieszy, to fakt, że od czasu do czasu posyłają mi wiadomości zupełnie nowe czytelniczki pisząc, że własnie odkryły mojej książki. I czekają na następne :D Zwłaszcza sporo w kontekście tych historycznych :wesoły:

Post przez Roma » 6 lutego 2018, o 17:33

Wiecie, czasami mam bardzo krytyczny stosunek do tego, co piszę. Ale czasami udaje mi się popełnić takie sceny, z których jestem bardzo zadowolona. Tak jak ten fragment o książkach.

– Komplementu? Nie, mój szwagier powiedział samą prawdę – cicho odezwał się Michał. – Podobnie jest z książkami. Jeśli chcemy się dowiedzieć, jaką wartość przedstawiają, musimy je przeczytać. Czasem jednak trafiamy na nudne książki w pięknych oprawach.
– A czasem skromna okładka kryje w sobie fascynującą treść. Przewracamy kolejne strony i kiedy ją kończymy, nadal zdajemy sobie sprawę, że nie odkryliśmy wszystkich jej sekretów. Zatem czytamy ją po raz kolejny i jeszcze jeden, i z przyjemnością do niej wracamy, ponieważ ta konkretna książka nigdy nam nie powszednieje…

Post przez Dorotka » 6 lutego 2018, o 17:54

Świetny fragment i jaki prawdziwy.

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 6 lutego 2018, o 22:39

Roma napisał(a):Też mam taka nadzieję.

Przedzieram się przez redakcję Natalii i muszę wam powiedzieć, że gdy skończę to będę najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Ponieważ nie będę musiała niczego więcej w goniącym mnie terminie. To będzie długa książka. Powinna mieć ponad 400 stron.
Generalnie Natalia będzie mi się kojarzyć ze słowem śpieszyć. :hyhy:, ale pomimo tego pośpiechu, jestem zadowolona z efektu finalnego.

powinnaś teraz być :)

Post przez Roma » 7 lutego 2018, o 09:03

zgadza się :)

Teraz mam dwa dni urlopu na czytanie.

Post przez Dorotka » 7 lutego 2018, o 15:32

Aż DWA dni??? Łaaał. toż to czysta rozpusta. To się naczytasz. :hihi:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W