Teraz jest 22 listopada 2024, o 17:09

Nalini Singh

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 21 stycznia 2018, o 13:54

Właśnie przeczytałam krótką historię Doriana (czyta się ją zaraz po jego części czyli piątej) i po prostu :smarkam: ale głównie z radości :smarkam: niesamowite, uwielbiam tą serię, chyba się wezmę za powtórkę kolejnej części czyli trzeciej, z Juddem :bigeyes:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 22 stycznia 2018, o 21:55

Miałam ruszyć z dalszymi tomami, lecz nadal to nie wychodzi :roll:

Ktoś już czytał ogrodnika?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 22 stycznia 2018, o 22:55

Księżycowa Kawa napisał(a):Ktoś już czytał ogrodnika?

Yes :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez kejti » 23 stycznia 2018, o 13:09

jakiego ogrodnika :niepewny:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 23 stycznia 2018, o 13:24

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 23 stycznia 2018, o 23:21

Co o tym sądzisz?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez kejti » 26 stycznia 2018, o 13:29

ahh to Rock Hard już dawno przeczytałam i to parę razy :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
A Cherish mam na czytniku i się przymierzam, zapewne będzie świetne :bigeyes:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 5 marca 2018, o 20:09

Kejti obiecałam, że napiszę - a mam już dwie części cyklu PSI i Zmiennokształtni za sobą, więc najwyższy czas.
No więc fakt, że zaczęłam trzecią część mówi chyba sam za siebie - podoba mi się! :D
Teraz zaczęłam W niewoli zmysłów i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Dwie pierwsze części były króciutkie, ale jeśli kolejne są w tym stylu to będzie miód na moje serce. :smile:
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez kejti » 5 marca 2018, o 21:25

tajemna, ty połówki przeczytałaś, takie dodatki, teraz dopiero bierzesz się za pierwszą część i poczujesz ten cały świat wykreowany przez Nalini. Główne części kręcą się wokół miłości, ale także wokół akcji ;) sama zobaczysz, pisz koniecznie :) i zdecydowanie główne części dłuższe ;)

.
.

Post przez tajemna » 6 marca 2018, o 20:00

Tak, tak, wiem że połówki, ale każda o jednej parze, co bardzo mi się podoba. :) Teraz na tapecie W niewoli zmysłów, jakaś 1/3 za mną i podoba mi się, bardzo mi się podoba! Jak kiedyś Ewa zaraziła mnie Kenyon to przeczytałam całość za jednym razem, a jest tego ponad 20 części. Jestem ciekawa, czy tutaj będzie podobnie. Wcale bym się nie pogniewała. :hihi:
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 6 marca 2018, o 20:40

hmmm... poczytałam Rock Addiction i Rock Hard, i gdyby nie fakt, że tyłu głowy świtała mi opinia Kejti na temat Rock Hard, to po spotkaniu z pierwszą częścią serii never ever nie wzięłabym się za dalsze czytanie! Losie, straszna była historia Molly i Fox'a! ledwo przebrnęłam, naprawdę..Molly, pomimo swoich życiowych doświadczeń tak mi działała na nerwy ...wszystkim! miałam z nią ogromny problem! ponadto za dużo w tej części było zbliżeń, tak naprawdę wszystko opierało się na seksie, denerwujące...

ale za to Rock Hard... to było zaskoczenie :) po pierwszym spotkaniu z Singh nie spodziewałam się, że to będzie TAK fajne.. oj, to jak Gabriel chciał zdobyć Charlie.. hihihi... kurcze spodobało mi się! bardzo! :D

Post przez kejti » 8 marca 2018, o 14:44

rewelka ha! mówiłam że boskie, mnie też jakoś szczególnie pierwsza nie zachwyciła ale to Nalini więc brnęłam :hyhy: Rock Hard to mój numer jeden jeśli chodzi o romans współczesny :)

tajemna i jak? Jesteś już ciekawa któregoś bohatera? :P

.
.

Post przez Księżycowa Kawa » 8 marca 2018, o 20:42

rewela napisał(a):hmmm... poczytałam Rock Addiction i Rock Hard, i gdyby nie fakt, że tyłu głowy świtała mi opinia Kejti na temat Rock Hard, to po spotkaniu z pierwszą częścią serii never ever nie wzięłabym się za dalsze czytanie! Losie, straszna była historia Molly i Fox'a! ledwo przebrnęłam, naprawdę..Molly, pomimo swoich życiowych doświadczeń tak mi działała na nerwy ...wszystkim! miałam z nią ogromny problem! ponadto za dużo w tej części było zbliżeń, tak naprawdę wszystko opierało się na seksie, denerwujące...

ale za to Rock Hard... to było zaskoczenie :) po pierwszym spotkaniu z Singh nie spodziewałam się, że to będzie TAK fajne.. oj, to jak Gabriel chciał zdobyć Charlie.. hihihi... kurcze spodobało mi się! bardzo! :D

Sama Singh znam od dłuższego czasu i zwykle lubię, a po „Rock Addiction” poczułam się zniechęcona, szczególnie do jej współczesnych romansów.

Obrazek
Denis Diderot

*
*

Post przez tajemna » 9 marca 2018, o 20:25

kejti napisał(a):tajemna i jak? Jesteś już ciekawa któregoś bohatera? :P

Vaughna byłam ciekawa, dzisiaj skończyłam i faaaajny był. :D
Teraz zaczęłam Echo ciszy (2.5) i zdziwiłam się, że nie ma tu nikogo znajomego z poprzednich tomów, chyba że coś mi umknęło.
Trzeci tom widziałam że jest o Juddzie i Brennie, ciekawa jestem jak będzie, trochę obawiam się bohaterów PSI, wolałabym żeby facet był zmiennym a kobieta PSI.
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Post przez kejti » 9 marca 2018, o 21:39

Różne są połączenia, ja też wolę jak mężczyzna jest zmiennokształtnym ;) ogólnie to nie przepadam za innymi połączenia ale i tak mają swój urok. 2.5 wyszło troszkę później ale dobrze ją wpisali w kolejność bo tam jedna rzecz która dzieje się w tej połówce jest wspomniana w 3 części. Możesz tego nie wyłapać bo to mały szczegół ale jak coś to pytaj ;) chociaż może ja Ci to zdradzę po 12 części, bo znów tam będzie to wspomniane xD to na prawdę mały szczegół. Judd jest super!! Jestem ciekawa co powiesz :D

.
.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 9 marca 2018, o 23:08

Judd. :bigeyes: zazdraszczan ci Tajemna. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 marca 2018, o 16:44

Tajemno, czytałaś Anioły?
Pytam bo mnie Anioły zniechęciły, Rockowcy byli fajni i zastanawiam się czy PSI by się nadały dla mnie :D
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez tajemna » 10 marca 2018, o 21:21

Czytałam tylko Krew aniołów i podziękowałam tej pani. Dostałam ją polecankowo od Klarek. Przed chwilą przypomniałam sobie moją recenzję i teraz tak myślę, że może to przez to, że wtedy (w 2011 roku!) paranormale były dla mnie czymś nieznanym i budziły niechęć, sprzeciw i odruch "ble". Wydaje mi się, że teraz byłoby lepiej.
Co do Rock Kiss to było to cudne. :bigeyes:
I myślę, że powinnaś spróbować tę serię, bo jest naprawdę świetna. Trochę na początku zniechęcają
Spoiler:
ale jeśli dasz radę to np. W niewoli zmysłów powinnaś pokochać. Drugi tom również. Nie zniechęcaj się połówkami, ale powinnaś przeczytać po kolei, fajnie wciąga. Nie wiem jak będzie dalej, ale dopóki nie będę miała przeciążenia tą serią zamierzam czytać nieprzerwanie.
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Post przez •Sol• » 10 marca 2018, o 22:18

Niekoniecznie. Ja czytałam anioły na fali mojej miłości do paranormali i nbył dramat. AE to może ta moja antypatia do aniołów ;)

Właśnie Rockowcy :adore:
pierwszy tom PSI jakimś cudem nawet mam i skoro tak to mam kolejna serię do sprawdzenia ;)

Post przez kejti » 11 marca 2018, o 15:53

Powiem Ci ze ja tez za aniolami Nalini nie przepadam. Tzn przeczytalam z 6 czesci, jedna porzucilam ale nie dlatego ze jest zle ale po prostu anioly mnie nie kreca :bezradny: chociaz Raphael jest boski, nie powiem :heat:

.
.

Post przez •Sol• » 11 marca 2018, o 16:46

no ja właśnie aniołów nie trawię. Jeszcze Łowców Clare i te jej wynurzenia oraz u Jadowskiej spoko, bo anioły nie są jakoś na pierwszym planie. Ale w innych wypadkach jak czytałam to tylko jeden tom i dość.
A u Singh... Raphael mnie totalnie znudził i nie zachwycił. Taka podróbka ;)

Post przez LiaMort » 11 marca 2018, o 21:02

Jestem ciekawa co byś powiedziała na Dmitriego. ;) to wampir. To 4 część Aniołów. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez •Sol• » 11 marca 2018, o 21:03

Nie dojdę do 4 tomu aniołów ;)

Post przez LiaMort » 11 marca 2018, o 21:06

Byłam pewna że nie. ;) ale żem po prostu ciekawa. ;)
RM 

Post przez •Sol• » 11 marca 2018, o 21:12

W sumie mnie ciekawi czemu Ciebie to zaciekawilo ;)
Ale pewnie to jakieś wybitne indywiduum :P
w stylu Bonesa Frost? :P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do S