Teraz jest 22 listopada 2024, o 01:10

Praca: kariera, poszukiwanie, problemy i rady

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 20 lutego 2015, o 18:46

Kolejny dowód na to, że babranie się w polityce jest opłacalne... A tak nawiasem mówiąc to zastanawiam się (czysto teoretycznie), jakby to było być taką posłanką na przykład :P

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 20 lutego 2015, o 21:49

RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 20 lutego 2015, o 22:41

W Teleexpresie mówili :evillaugh:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 20 marca 2015, o 18:01

Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 12 kwietnia 2015, o 00:31

Czy ktoś sie orientuje czy pracę na umowę zlecenie można w każdym momencie przerwać?
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 12 kwietnia 2015, o 09:24

Sun, zależy, co masz na myśli. Ja długo na śmieciówkach pracowałam i miałam 2 tyg wypowiedzenia zapisane w umowie.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 12 kwietnia 2015, o 13:14

Sun, zależy od umowy ;)
pracując w Playu miałam jak Lev, 2 tygodnie wypowiedzenia, ale np osoby zatrudnione za pośrednictwem innej agencji miały miesiąc.
W umowie musisz mieć zapisane ile czasu trwa wypowiedzenie ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 12 kwietnia 2015, o 13:22

Chyba,że za porozumieniem stron to można z dnia na dzień.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez sunshine » 14 kwietnia 2015, o 21:21

Dogadałam się bez problemu :)
umowa zostanie przerobiona tak że skończy sie z dniem w którym nie przyjdę do pracy.
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Zephire » 9 stycznia 2018, o 12:42

DZiewczyny, a ja mam problem... Szukam czegoś,co mogłabym robić przez internet w czasie, gdy jestem w szpitalu i chociaż trochę sobie dorobić do "wakacji na NFZ". Tylko, że trochę wypadłam z obiegu trochę jeśli idzie o szukanie pracy online. Macie/znacie coś sprawdzonego, co mogłabym robić w szpitalu? Ankiety i tak dalej. Tylko chodzi mi o naprawdę sprawdzone rzeczy. Może same robiłyście coś takiego i możecie mi polecić?

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 14 stycznia 2018, o 18:33

Może testowanie stron ? Nie są to jakieś wielkie pieniądze i trzeba 'ogarnąć' o co chodzi, ale zawsze coś.
np. test.io

Post przez Księżycowa Kawa » 15 stycznia 2018, o 00:17

Pisanie krótkich tekstów, kiedyś była taka firma jak Setugo, nie wiem, jak jest teraz.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Zephire » 15 stycznia 2018, o 09:03

Na testowaniu stron się nie znam kompletnie. Próbowałam i jest to dla mnie czarna magia. Co do pisania tekstów... Ciężko jest nawiązać współpracę nie mająć przebicia ani doświadczenia. Wysyłam różne teksty itd, ale póki co... lipa. Wysyłam odpowiedzi na ogłoszenia, i nic... Ale na szczęście pojawiła mi się chyba inna opcja o której w zainteresowaniach napomknęłam. Ale teraz szerzej o tym:
Kilka tych ozdób świątecznych parę osób ode mnie zwyczajnie... kupiło! I pojawiły się już pytania o ozdoby i stroiki wielkanocne. Poza tym koleżanki od teściowej z pracy już pytają o pakowanie prezentów, czy bym się nie podjęła. (Oczywiście, że się podejmę). I tak grosz do grosza... Do tego przekopałam już net w kwestii robótek dziennych itd. itp... Mąż zaproponował mi pomoc w późniejszej dystrybucji, jako że ma swoją firmę. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to pomoże mi też z otwarciem własnego interesu i pozyskaniem dotacji (o ile do tego czasu nie wykopią nas z UE). Tak więc... mam plan :) Trzymajcie kciuki ;)

Post przez Dorotka » 15 stycznia 2018, o 11:56

Oooo, jaki fajny pomysł. Mam koło siebie taki punkt, gdzie zawsze można oryginalnie zapakować prezent i mają tam niezły ruch. I jest jeszcze jeden punkt, który pewne małżeństwo prowadzi u siebie w mieszkaniu - pompują helem balony i mają ich naprawdę ogromny wybór, a z tego co widzę, popyt jest naprawdę duży, szczególnie w piątki i soboty ludzie wychodzą od nich z dziesiątkami balonów [na śluby, urodziny, imieniny, firmowe imprezy itd.]. I tak interes się kręci.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Zephire » 15 stycznia 2018, o 12:05

To nie pozostaje mi nic innego jak tylko mieć nadzieję, że i mnie się rozkręci i będę mogła na tym spokojnie zarabiać :) A chciałabym, lubię się bawić z takimi rzeczami :) Z czasem mogłabym też sobie jakiś mały punkt otworzyć albo w domu taką mini pracownię i byłoby fajnie :)

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 15 stycznia 2018, o 18:28

Dotacje można dostać nie tylko z UE ale też z urzędu pracy jakby co ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 16 stycznia 2018, o 00:22

To naprawdę niezły pomysł. Życzę Ci powodzenia :smile:
Denis Diderot

*
*

Post przez Zephire » 16 stycznia 2018, o 10:19

Dzięki :smile: Mam nadzieję, że mi się uda. Chciałabym mieć swój mały biznes i zarabiać na czymś, co lubię robić... Zwłaszcza, że nie każdej pracy mogę się podjąć i na dodatek nie mogę mieć pracy bardzo stresującej. Czyli odpada większość miejsc pracy tak naprawdę.

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 16 stycznia 2018, o 20:09

Zephire napisał(a):To nie pozostaje mi nic innego jak tylko mieć nadzieję, że i mnie się rozkręci i będę mogła na tym spokojnie zarabiać :) A chciałabym, lubię się bawić z takimi rzeczami :) Z czasem mogłabym też sobie jakiś mały punkt otworzyć albo w domu taką mini pracownię i byłoby fajnie :)

powodzenia :) najważniejsze to mieć plan i cel :) reszta się uloży

Post przez sunshine » 10 maja 2018, o 07:38

Chcę się zwolnić z obecnej pracy i poszukuję nowej aktualnie. Kusi mnie przeprowadzka.
Czuję że potrzebuję dużej zmiany...
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 10 maja 2018, o 09:49

Sun- teraz jest hossa dla pracowników, widzę jak u nas szukają i jakie warunki sa w porównaniu na przykład sprzed 5 lat. Szukaj.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 10 maja 2018, o 17:23

U nas szukają i jakoś znaleźć nie mogą a jak przychodzą to sami debile. :zalamka:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez sunshine » 11 maja 2018, o 07:41

Szukam a kuszą mnie takie miasta jak Bielsko Biała, Gliwice a nawet Wrocław ale Warszawa
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 13 maja 2018, o 11:48

Ja czekam na info o mieszkanie w Niemczech, jak nie wypali to wracam i jade do Wroclawia. Ogolnie mam na 99% ale cos sie babka nie odzywa (jutro dzwonie) i sie denerwuje. Tez musze zmienic prace bo dojezdzam po poltorej, dwie godziny, w dodatku nienawidze swojej pracy, co sprawia ze czlowiek chodzi przybity :bezradny:

Edit: we Wro moge Ci dac namiary do kancelarii, ogolnie sie rozrasta. Kolezanka pracowala przy listach i takich tam. Nic trudnego. Moze by Ci sie udalo ;)

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez sunshine » 23 maja 2018, o 21:23

Poproszę namiary ;)
Każdy jest jaki jest.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich