Teraz jest 22 listopada 2024, o 00:27

Sprzęty domowe (stacjonarne, laptopy, telefony, czytniki, etc.,)

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 8 grudnia 2017, o 00:24

Jest za co ,właśnie zainstalowałam.Lubię nowy sprzęt, ale instalowanie potrzebnych rzeczy to jakiś koszmar :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 8 grudnia 2017, o 00:38

No, a jeszcze te wszystkie aktualizacje, pół dnia schodzi.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 16 czerwca 2018, o 08:04

Nie wiedzialam gdzie zapytac.... chcialabym wziac sobie na abonament iPhone w (w Niemczech). Nie bede was pytac o oferty abonamentowe bo w sumie tylko Janka moglaby cos powiedziec ale pytanko brzmi czy iPhone na prawde jest taki super? Ktory wybrac? Czy podzielicie sie swoimi opiniami odnosnie uzytkowania?

P.S. mozna przeniesc tego posta gdzieindziej jesli takowe miejsce jest lepsze ale tutaj mam wrazenie ze bedzie lepszy odzew

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 16 czerwca 2018, o 12:18

kejti napisał(a):w sumie tylko Janka moglaby cos powiedziec

Nie, ja nic nie wiem na ten temat. Zupełnie nic.
Już od lat nie kupuję żadnych sprzętów z zbonamentem.
Obrazek

Post przez giovanna » 16 czerwca 2018, o 20:29

kejti napisał(a):Nie wiedzialam gdzie zapytac.... chcialabym wziac sobie na abonament iPhone w (w Niemczech). Nie bede was pytac o oferty abonamentowe bo w sumie tylko Janka moglaby cos powiedziec ale pytanko brzmi czy iPhone na prawde jest taki super? Ktory wybrac? Czy podzielicie sie swoimi opiniami odnosnie uzytkowania?

P.S. mozna przeniesc tego posta gdzieindziej jesli takowe miejsce jest lepsze ale tutaj mam wrazenie ze bedzie lepszy odzew

Miałam SE, ale dla mnie ślepej miał za mały wyświetlacz, teraz mam iphone 8 64 GB pamięci jest to istotne, bo do niego nie włożysz karty, iphony mają wbudowaną pamięć, nie przeniesiesz ze starego telefonu nic, chyba, że miałaś już iphona to samo ci się wszystko wgra. Można po kabelku przez itunes na komputerze, ale trzeba pokombinować, mnie zrobił syn, bo sama bym nie potrafiła. Jak dla mnie jest bardzo prosty w obsłudze, robi dobre zdjęcia, do swojego konta masz przypisane miejsce "w chmurze", gdzie też się wszystko zapisuje, zapomniałam ile jest tego bezpłatnego miejsca, ja płacę 3,99 miesięcznie za chyba 50 GB. I jeszcze do wszystkich posiadaczy iphonów masz za darmo smsy jako iMessage, można też rozmawiać za darmo przez facetime. To na razie tyle, jakbyś coś więcej chciała wiedzieć to pytaj :)

Post przez kejti » 16 czerwca 2018, o 23:39

nie miałam iPhone ale słyszałam, że ciężko z podłączeniem do komputera. Ja w sumie używam whatsupa więc jakoś szczególnie inne opcje rozmowy mnie nie interesują. Samsunga mam szóstkę i mam bodajże 32GB i to jedyny model który zrobili bez możliwości włożenia karty sd :P ale nie przeszkadza mi to szczególnie, zawsze można zrobić backup'a albo przerzucić na lapka. Myślę, że jeszcze się przejde do salonu Apple i pobawię. Na razie dzięki :)

.
.

Post przez giovanna » 17 czerwca 2018, o 00:13

Z tego co mi syn tłumaczył to backup się robi sam raz na jakiś czas i zapisuje w chmurze. Albo coś namieszałam :lol: Normalnie włączasz kabel usb do komputera, tylko nic z niego nie wgrasz na telefon. Musisz mieć na komputerze itunes i tam wrzucić pliki czy co tam chcesz i dopiero do iphona.

edit. Mnie nie zależało szczególnie na najnowszym, chciałam iphone 7, bo 8 ma tył ze szkła jakiegoś specjalnego i bez futerału "plecków" miałam wrażenie, że jest śliski i zaraz mi wypadnie z ręki, a 7 jest metalowy. Ale w orange już nie mają tego modelu na razie. Zresztą sama zobaczysz co Ci pasuje jak obejrzysz w salonie na "żywo".

Post przez kejti » 17 czerwca 2018, o 11:25

widziałam iPhone X ale tutaj w Niemczech chyba jest miesięcznie 50 euro za dopłatą 500 euro a to już dla mnie za wiele :P więc może się skuszę na starszy model albo poczekam :mysli:
dzięki za wyjaśnienie co do iTunes :)
Mój kolega z pracy ma zegarek z Apple, kurcze, jakie to super! Normalnie czyta sobie wiadomości, rozmawia itd ;) mnie się by przydało bo w pracy telefon musi być w biurze :P

.
.

Post przez giovanna » 17 czerwca 2018, o 19:55

X chyba za nowoczesny dla mnie :lol: . No i u nas też drogi, z abonamentem by wychodziło koło dwustu złotych miesięcznie dla przedłużających umowę, bo dla nowych klientów więcej i dodatkowo 199 złotych opłata. A zegarek to już nie dla mnie, za skomplikowane :lol:

Post przez kejti » 12 lipca 2018, o 08:17

to chyba i tak nie jest drogo.. ja chciałam przedłużyć w play to kosmiczne ceny były i nawet nie patrzyłam...
a wczoraj odebrałam iPhone 7 :) ile tam bajerów!! Dobrze się bawię gdyby nie praca i brak czasu :hihi:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 lipca 2018, o 08:29

Zazdroszczę :P
Mnie czeka w końcu wymiana telefonu, ale nie wiem jeszcze na jaki :zalamka:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez kejti » 12 lipca 2018, o 09:27

sama sobie zazdroszczę :hihi: po iPhone raczej samsung, zdania nie zmienie :P

.
.

Post przez giovanna » 12 lipca 2018, o 10:28

Powiem, że Ci trochę zazdroszczę, bo też chciałam iphone 7, bo jest metalowy, mój jest szklany. Też lubię iphone, chyba innego telefonu bym już nie chciała.

Orange ma najtańsze iphony, nawet z ratą za sprzęt

Post przez kejti » 15 lipca 2018, o 12:06

ogólnie jestem zadowolona, fajnie że wszystko jest takie płynne i inne ale jak biorę mojego Samsunga s6 do ręki to aż mi dziwnie i też tęskno :P oczywiście zostane przy iPhone ale Samsung też jest super :)

.
.

Post przez giovanna » 15 lipca 2018, o 20:39

Nie mam porównania, bo na iphone przeszłam z takiego :hihi: https://allegro.pl/pl-fabrycznie-nowa-n ... 26309.html

Post przez kejti » 15 lipca 2018, o 21:00

haha to niezły przerzut, chociaż powiem Ci że taka klawiatura była znana w BlackBerry i mam ogromny sentyment do tej marki, uwielbiałam na nim pisać. Żałuje momentami że sprzedałam :P

.
.

Post przez giovanna » 15 lipca 2018, o 21:23

Rzeczywiście fajnie się pisało. Lepiej niż na smartfonie. Mam ją jeszcze, tylko bateria by się przydała nowa, a tak poza tym to wygląda jak nieużywana.

Post przez kejti » 17 sierpnia 2018, o 12:55

gio, czy twój syn zna jakąś stronę gdzie po kolei jest napisane jak ogarnąć muzykę na iPhone? strasznie się pietram z tym bo w Niemczech ściągać nie można i nie chciałabym kary dostać za jakieś nielegalne aplikacje :niepewny:

.
.

Post przez kejti » 2 lutego 2019, o 16:08

ktoś posiada smartwatch od apple?

.
.

Post przez giovanna » 2 lutego 2019, o 21:23

O rany kejti, dopiero teraz zauważyłam, że pytałaś o muzykę, przepraszam Obrazek, chyba raczej nie zna, bo mi tylko o apple music mówił, ale jak nie zapomnę to go zapytam. A smartwatcha nie mam i raczej nie chce mieć.
Ostatnio edytowano 3 lutego 2019, o 20:56 przez giovanna, łącznie edytowano 1 raz

Post przez kejti » 3 lutego 2019, o 20:49

nie ma sprawy, mnie też to wyleciało z głowy ale będę wdzięczna bo jeszcze nic nie szukałam :bezradny: krótką drogę mam do pacy to aż tak muzyki nie potrzebuje aczkolwiek czasami mi brak

co do smartwatcha to pytam bo właśnie zamówiłam :bigeyes: chciałam wiedzieć czy ktoś ma i sobie pogadać :red:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 6 lutego 2019, o 14:07

ma kolega w pracy i kocha. :hyhy:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez kejti » 6 lutego 2019, o 19:39

ja dzisiaj się dowiedziałam, że będę go mieć dopiero jakoś pod koniec marca :smarkam: nie mają na stanie :smarkam:

edit: okazało się że już wysłali, ale mają burdel. Gdyby nie to że dziś pracowałam to bym miała go już w rączkach a tak to musze kombinować z firmą przewozową

.
.

Post przez kejti » 25 czerwca 2019, o 12:48

przepraszam że tutaj ale szukałam i nie znalazłam odpowiedniego tematu.

Moje pytanie odnośnie poczty online, czego używacie? Zaczynałam od wp, potem zmieniłam na gmail, byłam mega zadowolona ale odkąd zaczęli dodawać ulepszenia, wszystko mi się zacina, długo ładuje, muszę czekać parę minut aby mieć pewność że wszystko robocze się zapisało bo jak próbuje wyjść ze strony to mi wyskakuje komunikat że nie wszystko zostało zapisane. To już ponad rok i jest coraz gorzej. Polecacie może jakąś inną pocztę?

.
.

Post przez giovanna » 25 czerwca 2019, o 13:04

Ja mam gmail i mi działa, czasem jak za szybko chcę wyjść to mi pokaże, że zmiany mogą nie zostać zapisane

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich