Teraz jest 22 listopada 2024, o 10:36

Nasze świąteczne prezenty

Romansoholiczne inspiracje: prezenty, dekoracje, przepisy na Święta, przydatne linki | Boże Narodzenie – Nowy Rok – Walentynki – WIELKANOC – Halloween i wiele innych

Halloween — Zaduszki — Jesienne święta

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 27 listopada 2017, o 22:52

ja nie mam jeszcze żadnych pomysłów :facepalm: chętnie podczytuję Wasze

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 27 listopada 2017, o 23:06

Uwielbiam kupować prezenty dla dzieci i młodzieży w każdym wieku. Zawsze trafiam w ich marzenia i zawsze są bardzo zadowolone z mojego zakupu. Niestety do nas w Święta nie przyjdzie żadne dziecko, któremu mogłabym kupić coś fajnego i odwrócić tym uwagę od nieudanych prezentów, które dostaną ode mnie wszyscy dorośli.
Na nieszczęście mój F. nie włącza się do zakupów prezentowych, jak zwykle wszystko spoczywa na mnie, więc wstyd za nieudane prezenty również.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 27 listopada 2017, o 23:37

dobra u mnie dokonało się dziś olśnienie.
Ojciec dostanie na bank koszulkę z jakimś fajnym napisem/grafiką nawiązującymi do Gwiezdnych Wojen i skarpetki-pizzę. Chłop albo też skarpetki pizzę i jakaś dodatek, może książkę, albo tę piekielną maszynkę Gillette z kolekcji Justice League.
Mama chce coś z kotami. Czyli szukam świeczki w kształcie kota, bransoletki z kotami, poduszki z kotami. Plus chce wysoki świecznik.
Pewnie też z kotem.
Na dodatek coś do kuchni, ale to już Tchibo załatwi.

Ufff... Jest plan.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 27 listopada 2017, o 23:43

ewa.p napisał(a):Frin,nie aż do tego stopnia,tzn.figurki też ale nie pluszaki :hihi:

Jeszcze ewidentnie nie dorosła (Każdy millenials po przekroczeniu 30stki bardziej docenia pluszastość niż plastikowość... :lol:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 28 listopada 2017, o 22:32

do trzydziestki jej jeszcze trochę brakuje,więc na razie nie jest źle.Zwykle życzy sobie kilka różnych filmów i nowe książki ulubionych autorów...
Jak zwykle dla chłopa nie mam pomysłu(choc dziś zdecydowanie nie darze go ciepłymi uczuciami-zafundował mi ponad dwugodzinną rozrywkę przy czyszczenie dziczyzny-nie zabiłam go tylko dlatego,że sie szybko stlenił),młody pomału podpowiada mi co chciałby dostać(nową Fifę i pada)do tego pewnie coś z kosmetyków i koszulkę/bluzę z zabawnym napisem...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez •Sol• » 2 grudnia 2017, o 14:04

jako że dorwałam już część prezentów mogę Wam polecić takiego sprzedawcę:
https://allegro.pl/uzytkownik/HityCelebrytki
kupiłam mamie bransoletkę: http://allegro.pl/srebrna-bransoletka-k ... 93062.html
do tego dostanie jeszcze podpórki do książek z kotami (motyw przewodni na święta, koty) płytę Disney Jazz 2 i pewnie jeszcze jakieś pierdoły z kotami typu podkładki pod szklanki, korek do butelki itd.
Nie mam pomysłu na książkę dla niej totalnie.
Stąd - może wiecie o jakieś dobrej biograficznej powieści, najlepiej aktora teatralnego, albo filmowego ale nie typu Szyc :D

dla ojca mam koszulkę z Darthem Vaderem odpalającym papierocha od miecza świetlnego. Dostanie też skarpetki pizze jednak i pewnie pierdoły typu breloczek busola, karta przetrwania Beara Grylisa itd.
A chciałam kajdanki, żeby przykuć go w komórce, ale mama się nie zgodziła :hyhy:

Chłop jak zobaczył skarpetki pizze dostał ekstazy i też chce.
A do tego jeszcze tę maszynkę z Justice League muszę dorwać, byle nie za milion.

Post przez Fringilla » 2 grudnia 2017, o 14:37

Hm, ja do "Sekretnego życia drzew" i "Duchowego życia zwierząt " szukam czegoś w ten deseń:
bo mi koncepcyjnie pasowałoby do bonusu "Kupon wsparcia Przystani"
(a tu można za wsparcie nawet dostać śnieżynkę piernikową w ramach patronatu nad lisią Śnieżynką :)
https://www.facebook.com/LawendowaPasie ... 8324344266
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Dorotka » 2 grudnia 2017, o 18:07

A może takie śmieszne skarpety przydadzą się któremuś z waszych panów:

https://www.crazyshop.pl/prod_48036_smi ... kie-prosba
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 grudnia 2017, o 21:38

Frin, ale dalej książkowego? Może jeszcze Wilki Wajraka?
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/271443/wilki

Sol, a aktorka, np. może Janda?
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/301537/p ... m-poznaniu

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 2 grudnia 2017, o 21:41

dobrze celujesz ;)
nawet nie wiedziałam że jest coś Jandy, tylko teraz muszę jakoś podstępem się dowiedzieć czy ma czy nie :P
dzięki :*

Post przez ewa.p » 2 grudnia 2017, o 23:08

a może książka o Annie Seniuk?tez sie ja dobrze czytało

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 2 grudnia 2017, o 23:11

Tez była dobra. Ale moim zdaniem o Frączewskim lepsza ;) No chyba, że to musi był płeć zbieżna ;)

Post przez •Sol• » 2 grudnia 2017, o 23:13

Seniukową i Fronczewskiego dostała rok temu ;) już dawno przeczytane ;)

Post przez klarek » 2 grudnia 2017, o 23:26

W sumie ja też dałam mamie Seniuk rok temu, dwa late temu Fronczewskiego, w tym dostanie ostatniego Zafona :D choć z biografii pewnie dokupię jej Rutkiewicz :)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 grudnia 2017, o 23:27

Rutkiewicz bardzo mi się podobała. Warta polecenia. :)

Troszkę starsza książka to jeszcze np. Dymna.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/223321/dymna

A z najnowszych to Ania, o Przybylskiej. Ale nie wiem czy Twoją mamę interesowałby jej życiorys. I nie wiem niestety co w niej jest, dopiero planuję ją przeczytać.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4795420/ania

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 3 grudnia 2017, o 00:40

Przybylskiej nie lubiła więc nie ma szans.
Dymna... Może. Rutkiewicz? To ta alpinistka? Zastanawiałam się mocno nad tą książką ;)
zewsząd słyszę że dobra. No to mam trochę kandydatów, dzięki ;)

Post przez Dorotka » 3 grudnia 2017, o 11:21

Biografia Wandy Rutkiewicz jest naprawdę dobrze napisana. Może początek jest nieco przydługi, ale to ważny etap w jej życiu i pewnie dlatego dość szczegółowo opisany. Ja byłam zachwycona tą książką, ale Wanda Rutkiewicz już od dawna mnie fascynowała i jak tylko był o niej jakiś program albo artykuł, to od razu się do niego dorywałam. No i zawsze ciekawiły mnie domysły na temat jej tajemniczej śmierci, czy był to nieszczęśliwy wypadek, czy starannie zaplanowane samobójstwo.

Post przez ewa.p » 3 grudnia 2017, o 22:20

z prezentami dla chłopa dalej jestem w lesie,w zeszłym roku miałam łatwiej,bo niewiele myśliwskich gadżetów miał,no to podostawał na kolejne okazje.Na razie zamówiłam mu jedynie zestaw do czyszczenia i konserwacji optyki,ale co jeszcze to nie wiem.w zeszłym roku kupiłam mu spodnie myśliwskie,zestaw do czyszczenia broni,nóż mysliwski i parę książek...Nie powiem,bo ze wszystkiego korzysta,a czego mu brakowało to sobie dokupił...Teraz w kropce jestem,co jeszcze by chciał.Jak go podpytuję,to mówi że niczego nie chce...

Sol,a może wywiad rzeka z Arturem Barcisiem?

Post przez klarek » 3 grudnia 2017, o 22:36

Mnie Ślubny wkurzył ostatnio. Jako że jeździ na rowerze cały rok to planowaliśmy kupić mu pełen zestaw bielizny termoaktywnej, koszulek, wkładek pod rękawiczki itd. Taaaaa. Tyle że już kupił sobie sam. No i znowu mamy problem :wryyy:

Post przez ewa.p » 3 grudnia 2017, o 22:38

taaa...skądś to znam,niestety...

Post przez Fringilla » 4 grudnia 2017, o 01:31

duzzza22 napisał(a):Frin, ale dalej książkowego? Może jeszcze Wilki Wajraka?
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/271443/wilki

cały Wajrak zaliczony :lol:
Dorotka napisał(a):Biografia Wandy Rutkiewicz jest naprawdę dobrze napisana.

O to to. Znaczy: postać warta uwagi :D
A która książka? Ta nowa Kamińskiej?
Książek nie czytałam, ale parę dokumentów za mną. Jak byłam mała, widziałam z nią wywiad chyba w Sondzie - taki popularno-naukowy program dla dzieci i młodziezy - i była bardzo fajna, opowiadała o K2 i planach wejścia Annapurnę - zapamiętałam na lata. A potem zginęła.
— Ursula K. Le Guin

Post przez Dorotka » 4 grudnia 2017, o 09:24

Obrazek

To ta. Jest naprawdę rzetelnie napisana, przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie, bo nie było przesadnych ochów i achów na jej temat, gloryfikowania jej, no i końcówka jej życia też została przedstawiona w miarę obiektywnie. Autorka uczciwie przedstawiła zarzuty jakie jej stawiano i nie starała się zbytnio ich tłumaczyć, ani usprawiedliwiać. Tak, naprawdę dobrze się ją czytało. Ja z tej książki byłam bardzo zadowolona.
A ten wywiad w Sondzie, o którym wspomniałaś, był niedawno powtarzany na TVP Historia i oczywiście go obejrzałam.

Post przez Fringilla » 4 grudnia 2017, o 10:12

Serio? :lol:
A ja właśnie wczoraj w ramach pisania postu googlowałam, z którego roku mógł to być odcinek i nie znalazłam (i nie byłam pewna, czy to na pewno Sonda - wydawało mi się, że widziałam już w latach 90., jakoś między 90 a 91, ale autorzy - jak mi przypomniała Wikipedia - zginęli w '89).
I dowiedziałam się, że TVP wyprodukowała Sondę 2 :lol:
O książce Kamińskiej słyszałam pochlebne opinie (że wbrew pozorom - objętość - własnie o himalaistce a nie "kobiecie a przy okazji hobbystce" jest to opowieść).
— Ursula K. Le Guin

Post przez Dorotka » 4 grudnia 2017, o 12:32

A wiesz, że nie dam głowy czy to na pewno była Sonda.... :mysli: Możliwe, że nie, bo to był program z udziałem widzów i prowadzącą była kobieta. I z tego, co potem czytałam w książce, to ten program był nagrywany na rok czy dwa przed jej zaginięciem w górach.
Aż przejrzałam w necie informacje o programach na jej temat i to było chyba to - " 100 pytań do... Wandy Rutkiewicz" i nie TVP Historia tylko TVP Kultura. Oglądałam ten program we wrześniu tego roku.

Post przez •Sol• » 4 grudnia 2017, o 12:36

dobrze, to ta Wanda Rutkowska będzie.
Nie wiem czy mama ją jakoś mocno lubi i zna, ale skoro to tak świetnie napisana książka to przecież to się liczy ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Magia Świąt!