Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:04

Dekoracje świąteczne: od Bożego Narodzenia po Halloween

Romansoholiczne inspiracje: prezenty, dekoracje, przepisy na Święta, przydatne linki | Boże Narodzenie – Nowy Rok – Walentynki – WIELKANOC – Halloween i wiele innych

Halloween — Zaduszki — Jesienne święta

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 2 grudnia 2017, o 06:51

Mąż wczoraj złożył i postawił choinkę. Na razie jeszcze bez ubioru :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 2 grudnia 2017, o 22:07

Schody u mnie. Dodam, że w bloku. Najtańszym kosztem. Najtańsza girlanda + organza + wstążka + lampki (kupione zresztą w zeszłym roku)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 2 grudnia 2017, o 22:22

mówisz o klatce schodowej? :shock: u mnie nawet pół dnia by nie wisiało :yeahrite: wszystko by pokradli
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 2 grudnia 2017, o 22:27

U nas by każdy z mieszkańców zaraz dostał list, że proszę posprzątać śmietnik z klatki schodowej, bo zagraża bezpieczeństwu mieszkańców w przypadku pożaru.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 2 grudnia 2017, o 22:31

Lucy napisał(a):mówisz o klatce schodowej? :shock: u mnie nawet pół dnia by nie wisiało :yeahrite: wszystko by pokradli

nieee :hihi: , u mnie w domu, ale w bloku - mam mieszkanie dwupoziomowe :hyhy:

na klatce mamy betonowe :)

Post przez Dorotka » 2 grudnia 2017, o 22:42

Ja przez kilka lat dekorowałam na święta klatkę schodową wokół mojego mieszkania - miałam tam taki nieduży, wąski stoliczek, na którym stawiałam świąteczno-noworoczne duperele - czasami stały nietknięte, a czasami ktoś coś sobie "pożyczył", aż wreszcie kiedyś ukradli mi stolik i przestałam wystawiać dekoracje. :P
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lucy » 2 grudnia 2017, o 22:48

Ja kiedyś na klatkę schodową(pod okno) dałam zieleniec,ale na drugi dzień już go nie było. :yeahrite: Zawsze chciałam na święta wystawić świąteczną wycieraczkę ,ale wiem,że ktoś ją zaraz zwinie.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 2 grudnia 2017, o 22:58

montgomery, śliczne schody i śliczne ozdoby :) Ja bardzo lubię takie świecące łańcuchy :)

Post przez Dorotka » 2 grudnia 2017, o 23:00

Prosta ozdoba, a jak od razu inaczej wyglądają schody.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Janka » 4 grudnia 2017, o 23:42

Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że kupiłam drugą metalową choinkę, większą niż pierwsza.
Pierwsza była biała i raczej delikatna. Druga jest czarna i taka trochę ordynarna. Będzie pomalowana na jakiś jasny kolor, bo nie chcę czarnej.
Nie jestem fanką metalu, wolałabym plastikową lub drewnianą, ale jak się nie ma, co się lubi, to się...

Mój F. chyba sobie jeszcze raz przemyślał sprawę prawdziwej żywej choinki. Obliczył sobie, ile godzin mu zejdzie na ubieraniu jej i zaczął wymiękać. Dlatego kupił mi tę czarną większą.
On by pewnie nadal chciał mieć żywą, ale żebym ja ją ubrała.
Obrazek

Post przez Lucy » 5 grudnia 2017, o 01:04

Pokażesz ? :-D

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 01:07

Tak, już nawet zrobiłam jej zdjęcie.
Jutro dorobię resztę zdjęć (nowe ozdoby i tacki, i może pościel świąteczna) i wrzucę wszystko hurtem.
Obrazek

Post przez Lucy » 5 grudnia 2017, o 01:08

Super :cheer:
Może coś mnie natchnie :P chociaż może lepiej nie ,zaoszczędzę kasę.

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 01:18

Najprawdopodobniej nic Cię nie natchnie, bo nie kupiłam niczego do natychania. Same bejziki.
Obrazek

Post przez Lucy » 5 grudnia 2017, o 01:19

I tak pokaż :P

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 01:30

I tak pokażę.
Obrazek

Post przez Lucy » 5 grudnia 2017, o 01:46

super :cheer:

Wiesz ,tyle wszędzie tych świątecznych pierdółek, że ma się ochotę kupić masę niepotrzebnych rzeczy.
Mam strasznie dużo ozdóbek ,które kupowaliśmy jeszcze jak żyła mama i teraz został sentyment.Wszystko kurczę jak nowe ...
Postanowiłam,że zmienię tylko wystrój choinki. Mam dużo złotych bombek ,ale brakuje mi czerwonych .Jutro postaram się zahaczyć o Tesco.
Niby jakaś promocja jest :mysli:

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 01:58

My mamy tylko dwa zestawy bombek, starsze, złote i nowsze, miętowo-niebieskie ze srebrnym. A do każdego zestawu mam duże pudło przeróżnych ozdóbek pod kolor.
Mnie najbardziej interesuje nie choinka i bombki, lecz stroiki na stoły lub komody. Dlatego mam bardzo dużo tacek i specjalnych talerzy, na których układam jakieś świeczki i inny śmietnik.
W tym roku salon został przemalowany i zestaw miętowo-niebieski przestał nam pasować. Złoty też nie całkiem pasuje, choć właściwie złoto można połączyć ze wszystkim. Pewnie skończy się tym, że, jeśli w ogóle będziemy mieć prawdziwą choinkę, to będzie złota.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 5 grudnia 2017, o 08:23

My mamy cztery kolory bombek (srebrno/białe, złote, czerwone i zielone). I dodatkowo takie kolorowe figurki - mikołaje, bałwanki itp. W tym roku choinka będzie złoto-srebrna.

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 16:20

Tak się zastanawiam, czy nie powinnam wziąć z Ciebie przykładu i też tak połączyć kolory. Tylko że nie pamiętam, jak dużo jest srebrnych bombek i ozdób, może być ich o wiele za mało w stosunku do złotych, których jest naprawdę dużo.
A gdybym miała w tym roku dokupić bombki, to na pewno nie kupiłabym srebrnych, tylko zdecydowałabym się na kolory, które lepiej by pasowały do pokoju, a w tej chwili to jest różowy i kremowy.
Obrazek

Post przez klarek » 5 grudnia 2017, o 18:57

Bardzo lubię choinki w wybranych kolorach. Niestety, u mnie w domu nie przejdą. Każdy woli coś innego ;)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 5 grudnia 2017, o 20:34

Ja mam słabość do sprawdzania, jaki wystrój świąteczny w danym roku obowiązuje w Białym Domu i u wiceprezydenta US ;) Pałac Buckingham niby też, ale wiadomo: tam takiej rotacji nie ma... :P
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez klarek » 5 grudnia 2017, o 20:43

W tym roku Biały Dom wywołuje spore kontrowersje ;) Zdecydowanie jest nietuzinkowo ustrojony :)
Ostatnio edytowano 5 grudnia 2017, o 20:51 przez klarek, łącznie edytowano 1 raz

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 20:50

Fringilla napisał(a):Ja mam słabość do sprawdzania, jaki wystrój świąteczny w danym roku obowiązuje w Białym Domu i u wiceprezydenta US ;) Pałac Buckingham niby też, ale wiadomo: tam takiej rotacji nie ma... :P

A jak już sprawdzisz, to robisz u siebie tak samo?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 5 grudnia 2017, o 21:52

Wystarczy, że się napatrzę i już totalnie nic nie potrzebuję robić ^_^
u mnie choinka jest w stylu
takim.
klarek napisał(a):W tym roku Biały Dom wywołuje spore kontrowersje ;) Zdecydowanie jest nietuzinkowo ustrojony :)

Sztuka robienia zdjęć... Za zimno trochę.

Przyznaję, że jakkolwiek Pence'a nie lubię, to jednak nie jest najgorzej w tym roku - mają choinkę dla swych ulubieńców,
m.in. słynny BOTUS(the First Second Bunny of the United States).
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Magia Świąt!