Teraz jest 23 listopada 2024, o 10:48

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 20 października 2017, o 21:36

Sol mam idento!!!

Jak jestem sama to wyłączony z kontaktu a od 19 sie zaczyna jak ojciec zasiądzie :disgust:
Obrazek

Post przez Liberty » 28 października 2017, o 18:54

Zaczęła oglądać Rodzinę Durellów, dość zabawny brytyjski serial rozgrywający się w 1935 r na Korfu. Opening jest tak śliczny, że aż nie mogę :bigeyes: https://www.youtube.com/watch?v=wHFPoTkLpTM

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 2 listopada 2017, o 14:04

Super trailer. Chyba się tym zainteresuję.

Post przez Kiara » 2 listopada 2017, o 18:25

Faktycznie trailer spoko :hyhy:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 3 listopada 2017, o 22:26

Ładne :)

A ja się zachwycam The Good Place (twórcy Brooklyn Nine Nie i Parks and Recreation) w dalszym ciągu :bigeyes:
Tam jest wszystko, z Kristen Bell na czele (znana jako Weronika MArs, Anna z Frozen a obecnie z cyklu Ze Mamuśki).
No i Ted Danson. Kurcze, niektórzy faceci zdecydowanie korzystają na mocnej dojrzałości swej ^_^ (ma prawie 70 lat i jest re-we-la-cyj-ny!)

To jest bardzo miła opowieść, jak lądujesz w Niebie aka Dobrym Miejscu z gromadą Dobrych Ludzi wskutek biurokratycznej pomyłki.
Tiaaaa...
PS Fork. Zacznę używać ^_^
Właśnie minęła połowa drugiego sezonu (oby do stycznia).
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Fringilla » 10 listopada 2017, o 01:32

No to chciałam się podzielić, że wreszcie załączyła Star Trek: Discovery :bigeyes:
Nigdy nie była jakąś mega fanką ST, ale przyznaję, że zwiastuny mnie zachęciły, więc zerknęłam na pierwszy odcinek i wsiąkłam...

Kogo tam nie ma...
W roli głównej Sonequa Martin-Green (Sasha z The Walking Dead) i jest świetna.
Ze znajomych... sylwetek?... jest Doug Jones czyli ulubieniec Guillermo del Toro (Abe Sapiens w jego Hellboyu no i zobaczymy go za chwilę w romansowo-fantastycznym The Shape of Water :P
Saru w jego wykonaniu jest uroczy.
Gościnnie Michelle Yeoh (Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok :P i jak zawsze super.
Gra też Anthony Rapp, który ogólnie fajny jest, a aktualnie nazwisko stało się gorące, bo to właśnie on jako pierwszy opowiedział o swoich niefajnych przejściach z Kevinem Spacey.
Jako bonus (dla mnie na pewno) Jason Isaacs :shades: który gra kapitana statku tak, że mam chwilami wrażenie, że oglądam kolejny sezon Czarnych Żagli / Black Sails a nie poprawnopolityczny StarTrek ;)

PS dla zainteresowanych wątkiem romansowym - po 5 odcinkach tylko jeden oczywisty. To w sumie miłe, bo jestem ciekawa, co fani wymyślą i za czym będą głosować :P

Takie to wszystko fajne... I jeszcze aktorzy bez operacji plastycznych i z pełną mimiką, no serio, dobór świetny :P
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 10 listopada 2017, o 01:54

Frin, tak zachęcająco piszesz o Star Treku, że aż mi żal, że to nie moja bajka.
Lucy napisał(a):Ja namierzyłam w necie nowy serial "Zabójcza broń" i dobrze się bawię oglądając go. :yes:

https://www.youtube.com/watch?v=TBS5BAOuWns

Długo to u mnie trwało, ale wreszcie zaczęłam oglądać ten serial.
Zaliczyłam dziś trzy pierwsze odcinki.
Bardzo mi się podobały. Zabawa świetna.
Było dla mnie bardzo dużo emocji. Dużo śmiechu, ale też i smutku.
Historyjki kryminalne są proste, ale cała otoczka perfekcyjnie wykonana. Nie widać wcale, że to serial, bo efekty, muzyka, jakość obrazu itd., itp. są na poziomie filmowym. Gra aktorów także.
Fantastycznie rozwijała się dynamika między głównymi bohaterami.

Będę bardzo chętnie oglądać dalsze odcinki, ale pod warunkiem, że będę miała z kim. Nie mam wyrobionego nawyku włączania seriali i potrzebny mi do tego bodziec. Bodźcem jest kolega, który przyszedł i mnie namówił na oglądanie. Obiecał, że nie będzie oglądać dalszych części sam, że zaczeka na spotkania ze mną. No zobaczymy, czy to się uda.
Już raz tak było, że oglądaliśmy wspólnie serial i daliśmy radę cały pierwszy sezon. Potem on mnie wyprzedził w oglądaniu następnych odcinków, a ja do dziś nie nadrobiłam różnicy i nie powróciłam do kończenia tamtego serialu.
Obrazek

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 16:18

Odczuwam wielki niedosyt seriali. Dlatego wczoraj sobie wyszukałam nowy.
Nazywa się "Mord mit Aussicht" i nie wiem, czy jest też po polsku, może go nie być.
To jest serial niemiecki. Nakręcono 39 odcinków plus pełnometrażowy film na zakończenie.
Dobrze mi się ogląda, ale brak mi w nim ciepła. Nie wiem, na czym to polega, ale może aktorzy grają zbyt oszczędnie.
Będę na pewno oglądać dalsze odcinki. Na razie zaliczyłam dwa.

A jeśli wszystko dobrze pójdzie, to czeka mnie dziś maratonik z "Zabójczej broni". Cieszę się.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 13 listopada 2017, o 16:58

Super,że "Zabójcza broń'' cię wciągnęła.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 17:00

No, super.
Właśnie lecę oglądać.
Obrazek

Post przez Fringilla » 13 listopada 2017, o 18:27

A propos niemieckich seriali: Netflix promuje to, a nieniemieckojęzyczni wielbiciele gatunku obstawiają, jak bardzo nie jest to IT skrzyżowane ze Stranger Things :lol:
— Ursula K. Le Guin

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 21:39

Skojarzyło mi się z "Twin Peaks".

Obejrzałam trzy następne odcinki "Zabójczej broni". Pierwszy z nich (czyli nr 4) był na poważnie, ale w następnym humor się trochę podkręcił, a odcinek nr 6 był już zupełnie cudowny pod każdym względem. Super, że nawet drugoplanowi bohaterowie są dobrze przemyślani i skonstruowani. Wszyscy razem tworzą wspólną całość, a nie zlepek luźnych charakterów.
Fabuła każdego kolejnego odcinka jest coraz bardziej rozwinięta i pełniejsza.
Podoba mi się bardzo i będę na pewno oglądać dalej.

Z rozpędu zaczęłam oglądać serial "Catastrophe", ale chyba go nie będę dalej ciągnąć.
Obrazek

Post przez Janka » 20 listopada 2017, o 15:55

Dziś mam w planach oglądanie następnych odcinków "Zabójczej broni". Ma do mnie przyjść kolega, z którym razem oglądamy.
Już siedzę jak na szpilkach. Ostatnio miał być krócej w pracy i przyjść o piętnastej, a mu nie wyszło i był dopiero po szesnastej. No, oby dziś nic go nie zatrzymało, bo już chcę zacząć oglądać.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 21 listopada 2017, o 08:05

Ja wczoraj zaliczyłam kolejny odcinek "Outlandera" i "Frontier". Ten drugi to głównie ze względu na aktora, który gra głównego bohatera - Jason Momoa. Jak ten facet wygląda :drool:
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez kristy » 22 listopada 2017, o 21:00

A ja się wciągnęłam w turecki serial Czarno-biała miłość. Miodzio. To mój drugi turecki ale ten zdecydowanie ciekawszy. Tylko,że na razie tylko 5 odcinków przetłumaczonych.

Post przez Janka » 22 listopada 2017, o 21:04

Nadal trzymam się "Zabójczej broni", dobrze mi idzie. Zaliczyłam dwa następne odcinki, to już razem osiem.
W siódmym i ósmym było stosunkowo mało humoru, ale kryminalnie było bardzo, bardzo dobrze.
Obrazek

Post przez Kiara » 22 listopada 2017, o 21:05

krirty podziwiam bo ja nie jestem w stanie wytrzymać tego ich bełkotu :evillaugh:
Obrazek

Post przez kristy » 22 listopada 2017, o 21:41

Kiara napisał(a):krirty podziwiam bo ja nie jestem w stanie wytrzymać tego ich bełkotu :evillaugh:

Dlatego właśnie nie tykałam nic tureckiego ale trafiłam na Czarno-białą miłość i wpadłam. Szukałam czegoś podobnego i obejrzałam kilka odcinki innego serialu niby fajny ale tan fajniejszy.

Post przez Lucy » 22 listopada 2017, o 23:20

Janka napisał(a):Nadal trzymam się "Zabójczej broni", dobrze mi idzie. Zaliczyłam dwa następne odcinki, to już razem osiem.
W siódmym i ósmym było stosunkowo mało humoru, ale kryminalnie było bardzo, bardzo dobrze.

Ciekawe co powiesz na początek drugiego sezonu :P
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 23 listopada 2017, o 00:15

Oglądam na Amazon Prime, a tam jest tylko pierwszy sezon dostępny. Nie mam pojęcia, kiedy i czy w ogóle będzie drugi.
Obrazek

Post przez Lucy » 23 listopada 2017, o 01:15

szkoda bo ten jest jeszcze lepszy

Post przez Janka » 23 listopada 2017, o 19:47

To super.
Dziś obejrzałam trzy następne odcinki i wszystkimi jestem zachwycona.
Podoba mi się, że bardzo często scenariusze są zbudowane w taki sposób, że się różne drobiazgi zazębiają i do siebie pasują jak puzzle.
Pod względem kryminalnym z odcinka na odcinek jest coraz lepiej, tak jakby twórcy się coraz bardziej nakręcali. Za każdym razem mnie tym zaskakują, bo od samego początku było bardzo dobrze i nie spodziewałam się, że to jeszcze będzie rosło.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 23 listopada 2017, o 20:42

kristy napisał(a):A ja się wciągnęłam w turecki serial Czarno-biała miłość. Miodzio. To mój drugi turecki ale ten zdecydowanie ciekawszy. Tylko,że na razie tylko 5 odcinków przetłumaczonych.

A jaki był pierwszy?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez kristy » 25 listopada 2017, o 16:19

Księżycowa Kawa napisał(a):
kristy napisał(a):A ja się wciągnęłam w turecki serial Czarno-biała miłość. Miodzio. To mój drugi turecki ale ten zdecydowanie ciekawszy. Tylko,że na razie tylko 5 odcinków przetłumaczonych.

A jaki był pierwszy?

Obejrzałam jeszcze Punkt honoru - Seref maselesi.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 25 listopada 2017, o 19:35

Tego chyba nie znam :mysli:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!