Roma napisał(a):Podobno Gabriela Gargaś jest bardziej romansowa.
ewa.p napisał(a):Wyjątkowo mi po drodze z polskimi autorkami w tym miesiącu.Przeczytałam dwie serie Agnieszki Krawczyk(Czary codzienności i Magiczne miejsce).Porównując ta pierwsza seria jest sporo lepsza,a podobieństw jest rzeczywiście sporo.Oprócz książek Krawczyk przeczytałam Mariannę i Rozalię Magdy Wali ,dwie części wiedźmy Magdaleny Kubasiewicz(Spalić wiedźmę i Wiedźma Jego królewskiej Mości),a w tej chwili czytam Zaszyj oczy wilkom Marty Krajewskiej(druga część Opowieści z wilczej Doliny).Ta ostatnia książka pełna jest mitologii powiązanej ze słowiańską(rusałki,wilkołaki,chmurnicy,latawice,kołbuki i inne nieludzkie stwory często gęsto mieszają sie z ludźmi.Prócz tego demony,obchody kupalnocki,wiedźmy,opiekunka wsi itd).Jak na razie wszystkie książki spełniły moje oczekiwania,czyta mi się je z wielka przyjemnością i niekłamanym zainteresowaniem.
Janka napisał(a):Lucy napisał(a):Jest to historia do przeczytanie ,ale nic więcej. Nie jest na tyle ciekawie,żeby książka stała na regale.
Chyba zrobię odwrotnie.
Pewnie ją kupię, żeby nie było dziury, bo mam wszystkie książki Rogozińskiego.
Ale skoro jest słaba, to może wcale nie przeczytam.
giovanna napisał(a):Mi nie podeszła, po pierwszej miałam ochotę na następne, a wyszło jak wyszło. Mnie w Magicznym miejscu trochę denerwowało podejście autorki do Marka, tak na siłę robiła z niego czarny charakter, miałam wrażenie, że go nie lubi, a Sabiny jak dla mnie było za dużo, zdominowała cały cykl, a wolałabym żeby to byli Witold i Mila.
ewa.p napisał(a):a w tej chwili czytam Zaszyj oczy wilkom Marty Krajewskiej(druga część Opowieści z wilczej Doliny).Ta ostatnia książka pełna jest mitologii powiązanej ze słowiańską(rusałki,wilkołaki,chmurnicy,latawice,kołbuki i inne nieludzkie stwory często gęsto mieszają sie z ludźmi.Prócz tego demony,obchody kupalnocki,wiedźmy,opiekunka wsi itd).Jak na razie wszystkie książki spełniły moje oczekiwania,czyta mi się je z wielka przyjemnością i niekłamanym zainteresowaniem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość