Teraz jest 22 listopada 2024, o 17:30

Dekoracje świąteczne: od Bożego Narodzenia po Halloween

Romansoholiczne inspiracje: prezenty, dekoracje, przepisy na Święta, przydatne linki | Boże Narodzenie – Nowy Rok – Walentynki – WIELKANOC – Halloween i wiele innych

Halloween — Zaduszki — Jesienne święta

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Dekoracje świąteczne: od Bożego Narodzenia po Halloween

Post przez Lucy » 31 października 2017, o 19:01

Obrazek

W tym temacie chwalimy się naszymi dekoracjami świątecznymi (Boże Narodzenie, Wielkanoc, Halloween).
Pokażmy, jak piękne i nastrojowe wnętrza potrafimy wyczarować.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 6 listopada 2017, o 14:52

Robeson Design znowu wypuści 25 filmów z dekoracjami świątecznymi.
https://www.youtube.com/user/robesondesign/videos

Post przez Lucy » 7 listopada 2017, o 01:10

podoba mi się to rozwiązanie,tylko w tym dużym kielichu coś bym zmieniła :mysli:

https://www.youtube.com/watch?v=Kp3yuS5xBjs
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 8 listopada 2017, o 02:37

Dekoracja jest fajna, tylko wydaje mi się ogólnie za duża. Bym ją zrobiła na mniejszej tacy i ze stosunkowo mniejszymi elementami.
Obrazek

Post przez joakar4 » 8 listopada 2017, o 08:38

Oni w USA mają duże stoliki kawowe to i dekoracje muszą mieć duże. :hyhy:
Lubię pomysły Robeson Design, ale ich dekoracje zawsze są "na bogato", czasami aż do przesady. Każdy stolik, każda ściana w domu musi mieć świąteczny akcent. No i nie mogę się przekonać do ubierania domu na święta na początku października.

Post przez Janka » 8 listopada 2017, o 14:58

Ona nie zna słowa "umiar".
Też lubię te pomysły, ale ich bym nigdy nie przeniosła do swojego domu w takim samym nasileniu ozdób, bo gdy jest tak strasznie wszystkiego nawalone, to wygląda jak w sklepie.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 8 listopada 2017, o 16:24

Niektóre rzeczy mi się podobają, a niektóre nie. Ale lubię oglądać tego typu filmik :D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 8 listopada 2017, o 16:40

Ja też. Uwielbiam takie filmiki.
Ale jeszcze bardziej lubię artykuły o takiej tematyce i zdjęcia, bo wtedy mogę się wgapiać w szczegóły tak długo/krótko jak sama chcę.
Obrazek

Post przez Janka » 8 listopada 2017, o 17:50

Kurczę, mam nowe kolory ścian i wystroju w salonie, mogłabym więc pokupować od nowa wszystkie dekoracje. Tylko mój F. jest temu przeciwny. Mówi, że nie ma miejsca w piwnicy na następny kolor bombek i mam najpierw wyrzucić te, co są, zanim kupię nowe. Ta myśl jest dla mnie bolesna, chyba się nie zdobędę.
Obrazek

Post przez Lucy » 8 listopada 2017, o 17:57

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 8 listopada 2017, o 23:48

Dziewczynki, pamiętacie jogurty z "Biedronki"? Takie w słoiczkach, które można było wykorzystać do stworzenia ozdoby?
Mam sześć takich słoiczków. Mama zjadła dla mnie jogurty, bo ja bym się nie przemogła.
Pochwalę się, że teraz mam podobne budynie (są waniliowe, czekoladowe i karmelowe). A budynie sama lubię, więc zdobywam nowe pojemniczki w sposób bardzo przyjemny.
Już mam ich siedem, a trzy następne czekają w lodówce. Minutę po tym, jak dodam ten post, będę mieć już osiem (i tylko dwa w lodówce).

Tak wygląda opakowanie:
Obrazek
A tak kolejne stadia spożywania:
Obrazek

Coś fajnego świątecznego bym chciała z nich ułożyć, tylko jeszcze nie wiem, co to będzie. Na pewno będę je obwiązywać wstążeczkami i zawiązywać im kokardki. I na pewno będę coś ozdobnego do nich nasypywać. Może będę wkładać tealighty. Muszę poszukać inspiracji w sieci.
Obrazek

Post przez Lucy » 9 listopada 2017, o 00:22

Ja bym nasypała trochę sztucznego śniegu i położyła tealight. Obwiązałabym sznureczkiem i do niego przyczepiła np.cynamon,szyszke,pomarańcze.

Coś podobnego
https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/0/0329 ... sloika.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... V4HoR_s7Jx

albo zakryć słoiczek cynamonem
http://knaufmag.pl/wp-content/uploads/2015/12/DIY.jpg

Post przez Janka » 9 listopada 2017, o 00:33

A sztuczny śnieg mi się nie zapali od tealighta?
Piękne pomysły. Szczególnie dwa pierwsze zdjęcia, bo cynamonu się trochę boję z powodu jego zapachu.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 9 listopada 2017, o 00:55

Mam podobne słoiczki po deserze karmelowym albo tym drugim :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Duzzz » 9 listopada 2017, o 10:42

Janka napisał(a):A sztuczny śnieg mi się nie zapali od tealighta?
Piękne pomysły. Szczególnie dwa pierwsze zdjęcia, bo cynamonu się trochę boję z powodu jego zapachu.

Możesz spróbować z jednym na próbę. I spróbować spryskać na zewnątrz słoiczka. Zobaczyć jak się zachowa jak się słoik nagrzej i czy słoiczek w ogóle przetrzyma, bo może też pęknąć od zwiększonej temperatury.

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 10 listopada 2017, o 00:08

Spryskać nie mogę, bo mój śnieżek jest sypki, coś jak mielona wata. Muszę nasypać do środka.
Co do pękania pod wpływem ciepła, to mam nadzieję, że w przypadku tych moich słoiczków się nic takiego nie przydarzy, bo one nie są ze zwykłym budyniem, tylko zapiekanym na ciepło. Nie wiem, jak to się nazywa, ale to jest coś jak crème brûlée, więc te słoiczki musiały być zrobione ze szkła hartowanego. Wiadomo, że może się wszystko zdarzyć, ale jestem dobrej myśli.
Obrazek

Post przez Duzzz » 10 listopada 2017, o 12:22

Jak tak to pewnie przetrwają :-D

Post przez joakar4 » 13 listopada 2017, o 14:55

W empiku są śliczne ozdoby świąteczne. Z kartą stałego klienta wychodzą taniej. Trochę poszalałam. :hyhy:
http://www.empik.com/dom-i-ogrod/dekora ... 39210611,s

ps. nie mogłam znaleźć tego działu i motałam się kilka dobrych minut :facepalm:

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 15:39

Przepiękne. Wyglądają na zdjęciach na dobrą jakość.
Obrazek

Post przez joakar4 » 13 listopada 2017, o 15:41

Są naprawdę porządnie wykonane. Na żywo są bardzo ładne.

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 15:43

Joakar, nawet nie wiesz, jak bardzo Ci zazdroszczę tych zakupów.
Mam nadzieję, że będzie u Ciebie pięknie wszystko wyglądać w Święta. Liczę na zdjęcia.
Obrazek

Post przez joakar4 » 13 listopada 2017, o 15:45

Zdjęcia na pewno będą. :)
W tym roku wracamy do srebro-złotej kolorystyki.

Marzą mi się takie białe świąteczne, ceramiczne domki na tealighty. Nigdzie nie ma takich, jakie sobie wyobraziłam. :smutny:

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 15:47

Ja mam ciągle problem z nową kolorystyką, bo najbardziej pasowałaby mi różowo-kremowa, a takiego zestawienia nie ma w handlu.
Obrazek

Następna strona

Powrót do Magia Świąt!