Gatunki – rodzaje – typy - crossovery Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+ YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki Poza romansem... — Polska strefa
a ja sobie chyba zrobię listę Totalnych Harlequinów, co to w nich w porzo i optymistycznie świat jest przedstawiony, bohaterowie to przyzwoici ludzie i ogólnie pewne wartości to nie totalny mit
Ostatnio sobie czytam Anne McAllister - o Grekach i kowbojach I fajnie jest, bo z jednej strony ŚŻ (przynajmniej te o Grekach) i charakterystyczne dla tego gatunku - a z drugiej strony, fajne, przynajmniej dla mnie
O jakich kurduplach mówicie. To jest fikcja literacka w nich faceci nie mają w mniej niż 180 cm. Lubię klimaty związane Włochami, Grekami. Jeszcze nie czytałam cyklów portugalskich, hiszpańskich.
no nie - ten smakowity acz podstarzały - no, powiedzmy: dojrzały - Kreteńczyk sprzatający, w którego wpatrywałam sie zeszłego roku to miał z 190 cm.... A jakie miał nogi! I.... eeee. miejsce, gdzie sie plecy kończą I z jakim wdziekiem wrzucał do kosza każdy śmieciuszek dłonią w białej rękawiczce, eh