Teraz jest 22 listopada 2024, o 15:57

Obejrzeć? Tak!

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 27 października 2017, o 14:39

Wprawdzie nie przed chwilą, tylko wczoraj, ale obejrzałam film "Szkolna imprezka".
Byłby dla mnie szokujący, gdybym wcześniej o nim nie słyszała. Na szczęście byłam przygotowana psychicznie na doznania i dlatego nic mi się nie stało.
Bo ten film jest łał, inny niż inne. Już było parę filmów, gdzie łamane były konwenanse, nawet były już filmy o szkołach, w których życie uczniów i nauczycieli przedstawione było niekonwencjonalnie, ale w "Szkolnej imprezce" pan scenarzysta/reżyser posunął się naprawdę bardzo daleko. Nie wiem, czy dalej by się w ogóle dało.
Chciałabym obejrzeć szybko część drugą, bo trzecia akurat wchodzi do kin, to może zdążę się na nią wybrać.
Bardzo jestem ciekawa, jak dalej został pociągnięty ten temat.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 2 listopada 2017, o 18:54

Janko zainteresowałaś mnie :P Jest on do obejrzenia w sieci ?

Spoiler:
Obrazek

Post przez Janka » 2 listopada 2017, o 22:39

Nie, to nie jest całkiem to. W Twoim linku jest część druga.
A tak na marginesie, dziękuję bardzo za wyszukanie dwójki, bo muszę ją koniecznie obejrzeć.
Obrazek

Post przez Kiara » 3 listopada 2017, o 12:13

Chyba teraz jakoś będzie 3 część w kinach.....
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 3 listopada 2017, o 13:11

widziałyście Co ty wiesz o swoim dziadku?
Rety jaka komedia wariacka :P De Niro gra takiego starego zbereźnika a Efron prawnika-radcę z kijem w zadku, którego dziadek chce rozruszać :hihi:
jak ktoś nie lubi bezeceństw i wulgaryzmów to nie będzie zadowolony, ale jak lubi absurd i wariackie sytuacje to się ubawi ;)

co prawda w wariackich i szalonych komediach w moim rankingu wiedzie prym Kac Vegas ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 3 listopada 2017, o 13:24

super ta komedia jest :evillaugh:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kiara » 3 listopada 2017, o 13:35

Byłam na tym w kinie super!
Obrazek

Post przez •Sol• » 3 listopada 2017, o 13:35

na filmwebie psioczą że De Niro przyjmując tę rolę sie stoczył.
A dla mnie nikt więcej tego dziadka nie mógł zagrać :hihi:

Post przez Kiara » 3 listopada 2017, o 13:49

Eeee no bez jaj! Dla mnie bomba!
Obrazek

Post przez •Sol• » 3 listopada 2017, o 13:59

dla mnie też ;)
dlatego się dziwię narzekaniom. To takie szufladkowanie aktora

Post przez Lucy » 3 listopada 2017, o 14:00

i dla mnie :evillaugh:
Dobry aktor potrafi wcielić się w różne role,a ta mu wyszła kapitalnie :evillaugh:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 10 listopada 2017, o 01:16

Obejrzałam dziś trzecią część Bridget Jones.
Film bardzo mi się podobał, ta część była najlepsza.
Było bardzo zabawnie. W wielu momentach się śmiałam i to był prawdziwy śmiech, nie żaden uśmiech z politowania.
Zakończenie było bardzo przewidywalne. Możliwe, że realizatorzy uznali, że nie mogą sobie pozwolić na inne, bo będzie skrytykowane przez fanki/fanów.
W każdym razie, przez cały film rzucane były przeróżne sugestie, po których można było zgadnąć, który z panów zostanie na końcu wybrańcem.
Nie jestem fanką ani bohaterki, ani książek, ani filmów z tego cyklu, więc było mi obojętne, jak się skończy wątek miłosny. Może nawet wolałabym tę drugą wersję, ale wtedy akcja musiałaby być zupełnie inaczej poprowadzona od początku, bo ona miałaby szansę być bardziej romantyczna.
Życzę Bridget szczęścia na nowej drodze życia i cieszę się, że dla niej się wszystko dobrze skończyło. - Z akcentem na "skończyło", bo nie zależy mi na dalszym ciągu jej przygód.
Obrazek

Post przez Kiara » 13 listopada 2017, o 13:04

Janko chyba już 4 nie będą kręcić to już by było masło maślane ale zgadzam się 3 bardzo fajna. Ale ja lubię wszystkie części jakoś tak zawsze miło mi się to ogląda, humor mi się poprawia no i w ogóle ^_^
Obrazek

Post przez Lucy » 13 listopada 2017, o 14:24

mam tak samo :paluszki:

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 14:38

Nie jestem fanką, ale mam pozytywne nastawienie do poprzednich filmów. Tylko możliwe, że jeszcze nigdy nie oglądałam ich z pełną uwagą. Częściej mi się zdarza, że zerkam na kawałki.
Obrazek

Post przez Kiara » 13 listopada 2017, o 14:54

E tak po kawałku to nie ... to trza w całości
Obrazek

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 15:12

Możliwe, że byłam w kinie na części pierwszej i wtedy na pewno obejrzałam cały film z uwagą, ale później już chyba nie poprawiłam w całości. Z Dwójką mogło być podobnie. Nie pamiętam pierwszego razu.

Jak się zapisałam na forum, to przez kilka lat było tak, że wieczorem wchodziłam do internetu i jednocześnie nagrywałam jakiś film z TV na DVD. Więc tylko zerkałam w przerwach między postami, a porządnie miałam obejrzeć kiedy indziej. Tego kiedy indziej jakoś do dziś nie było. Mam jakieś półtora tysiąca do dwóch tysięcy filmów, które nadal czekają na kiedy indziej.
Obrazek

Post przez Lucy » 13 listopada 2017, o 17:15

Zawsze na to patrzę ,jak leci w tv :P Zaliczam je do tej kategorii filmów,które mogę oglądać ciągle i mi się nie nudzą. Np. Kevin ,Vinci,Ja cię kocham ,a ty śpisz, Kogel-mogel,W krzywym zwierciadle. :hihi:

Post przez Kiara » 13 listopada 2017, o 20:07

Lucy dokładnie robię to samo jak tylko leci w TV to zawsze oglądam :P Lucy ile my mamy wspólnego :hihi:
Obrazek

Post przez Janka » 13 listopada 2017, o 22:07

Te wszystkie pozostałe filmy też są na mojej liście do oglądania w kółko. Tylko "Bridget" nie ma.
Obrazek

Post przez Lucy » 13 listopada 2017, o 22:55

Kiara napisał(a):Lucy dokładnie robię to samo jak tylko leci w TV to zawsze oglądam :P Lucy ile my mamy wspólnego :hihi:

właśnie widzę :paluszki:

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 00:30

Obejrzałam przed chwilą (Czy chwila może trwać cztery godziny? - Chyba może.) "Zabójcza broń", pierwszy film z cyklu.
Kurczę, jest coś w tym, że wrażenia uzależnione są od kolejności oglądania/czytania. Tym razem zamiast "książka była lepsza", mogę śmiało powiedzieć: Serial był lepszy.
No serio. Przecież jasne, że serial jest lepszy. No jak nie, jak tak.
Jak oglądam serial, to mam dodatkowe emocje płynące z tego, że jestem w nim zakochana (w serialu, w aktorach, w scenografii, w scenariuszach, w humorze, w dialogach, w kompozycji poszczególnych odcinków, w zazębianiu się szczegółów itd.), a film ... (właśnie wzruszyłam ramionami, nie wiem, czy było widać), no był OK, nawet więcej niż OK. Tylko że już mnie nie ruszył, bo serial zrobił to wcześniej.
Ale tak na marginesie: Mel Gibson jest geniuszem aktorstwa. Kupiłabym od niego wszystko, nawet jego babcię.
Scenariusz był też doskonały. Dialogi też. Poszczególni aktorzy także bardzo dobrze pasowali. Akcja była super. Trzymało ładnie w napięciu. No wszystko było super, nawet bym nie próbowała doszukiwać się wad, bo bym nie znalazła. - Ale to nie to, co cudowny serial mi przynosi w prezencie.

Mam box z wszystkimi czterema filmami na DVD i mam plan, by zaliczyć wszystkie części. Oglądam je razem z tym samym kolegą, z którym oglądałam serial i on zna już filmy na pamięć, więc możemy na żywo porównywać wrażenia między świeżaczkiem a weteranem.
Bardzo mi się podoba, że on ma silną wolę i nie robi mi spoilerów. Gdy coś próbuję zgadywać, to on nie mówi "tak, masz rację" albo " nie, bo będzie tak i tak", tylko "zaczekaj, to zaraz sama zobaczysz".
Obrazek

Post przez Lucy » 5 grudnia 2017, o 00:36

Muszę cię o coś zapytać ...
czy Ty oglądałaś film Zabójcza broń pierwszy raz?

Post przez Janka » 5 grudnia 2017, o 00:39

Tak.
I bardzo proszę, nic mi nie zrób.
To nie moja wina, samo tak wyszło.
Obrazek

Post przez Lucy » 5 grudnia 2017, o 00:45

Nic ci nie zrobię :hihi: ale wiesz ...
u mnie "Zabójcza broń" (cała seria) ,to jak ''Kevin'' ,albo ''Szklana pułapka''. Ze sto razy ją oglądałam i trudno mi wyobrazić się ,że ktoś jeszcze tego nie widział. :wink:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!