przez ewa.p » 22 listopada 2017, o 21:20
White Hot to druga część cyklu Hidden Legacy.Nevada przyjmuje kolejną sprawę.Tym razem ma wyśledzić sprawcę brutalnego morderstwa ,popełnionego między innymi na czwórce prawników.Jej zleceniodawcą jest Cornelius Harrison,którego poznała przy próbie doprowadzenia Adama Price'a do jego Domu(ta sprawa opisana jest w książce "Burn for Me").Dość szybko w śledztwo zostaje wmieszany Connor Rogan,który ma własne powody by pomóc Nevadzie.Bardzo mi się podobała chemia między bohaterami.Aż przyjemnie było śledzić,w jaki sposób rozwijają się ich stosunki.Bardzo mocno im kibicowałam...
Na jaw wychodzą kolejne rodzinne sekrety skrywane przez rodzinę Nevady.Między innymi można poznać pochodzenie jej ojca,zapoznać się bliżej z siostrami Nevady i ich zdolnościami.Catalina i Aribelle tym razem dostały swoją rolę do odegrania w prowadzonym przez ich starszą siostrę śledztwie.Rolę,którą bardzo dobrze odegrały.Również u Leona można dostrzec iskrę magicznego talentu(to akurat mocno humorystyczna scena).Bardzo dobrze została napisana rola Rogana,który nie jest bynajmniej zimnym socjopatą,jak postrzegała go Nevada na początku ich znajomości.Poznajemy fragmenty jego wojskowej służby,dzięki którym Connor mocno zyskuje .W bardzo ciekawy sposób autorka pokazuje wykreowany przez siebie świat,tak podobny do naszego a jednocześnie tak odmienny.Ciekawy jest jej pomysł na Domy,parapsychiczne umiejętności ludzi,środowisko,w którym magia determinuje wszystko.
Akcja toczy się szybko i spójnie,fabuła jest świetna,pełna akcji,emocji i humoru.Gorąco polecam.
________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.