Teraz jest 22 listopada 2024, o 19:50

Obejrzeć? Tak!

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez Liberty » 3 sierpnia 2017, o 11:59

Atomic Blonde - wizualnie super, cudnie dobrana muzyka, Charlize wygląda bosko, dla wielbicieli jej urody to film idealny bo ma sporo zbliżeń na jej buźkę, McAvoy odpowiednio wkurzony i świetnie wygląda w wojskowym płaszczu. Ale biorąc pod uwagę z jak dobrych aktorów składa się cała obsada to czuć mocny niedosyt. Czegoś zabrakło w konstrukcji postaci, fabule. No i bita Charlize. Z jednej strony fajnie, że to film, który pokazuje że przemoc fizyczna to ból, krew i siniaki; nie ma tu żadnego upiększania, wręcz przeciwnie - naturalizm pełną gębą, Zola byłby dumny. Z drugiej strony, to Chalize możemy podziwiać w pełnej okazałości tych ran i mam na myśli naprawdę pełnej gołej z siniakami od stóp po czubek głowy. A przemoc wobec kobiet to codzienność więc nie wiem czy to było takie dobre posunięcie, bo chyba mamy już dość, prawda?

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 3 sierpnia 2017, o 14:04

A to muszę obejrzeć ^_^ no bo niby tak, ale nie wiem... zależy, po co pokazane. Muszę też znów skonfrontować z komiksem (co mi przypomina Monstera z Charlize rezyserki, która wszak własnie popełniła Wonder Woman). Hmmm...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 7 sierpnia 2017, o 13:29

Atomic Blonde też planuję obejrzeć. :D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 7 sierpnia 2017, o 13:48

O kurcze brzmi ciekawie chyba tyż obejrzę :mysli:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 19 sierpnia 2017, o 17:08

Obejrzałam film "Słodka zemsta" ("Serious Moonlight"). Był jakiś taki, nie wiem, jaki. No dobra, był słaby.
Może był tam jakiś pomysł, ale w realizacji wypadł blado.
Przewidywalny i jednocześnie niewiarygodny.
Fringilla napisał(a):No dobra, obejrzałam w końcu Planetę singli.
Mam wrażenie, że z mojej wersji wypadło parę ważnych scen, bo kompletnie nie rozumiem motywacji wielu ważnych decyzji. I w ogóle jakby ominął mnie główny wątek romansowy: gdzie, kiedy, jak?
W ogóle bardzo zgrabnie zrobiony, ładnie zagrany, na tle tego, co dotąd z polskich produkcji widziałam - zgrabny i z jakimś sensem (znowu: oprócz głównych wątków).
Chyba trochę za wielu scenarzystów i się pogubili...

Właśnie planuję obejrzeć film ponownie. Za pierwszym razem w ogóle nie dostrzegłam żadnych nieścisłości, widocznie sobie sama dopowiadałam, co czują lub myślą bohaterowie. Ciekawe, czy za drugim coś więcej dostrzegę.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 23 sierpnia 2017, o 05:57

Padłam wczoraj oglądnęła nagrany nie tak dawno film. Tytuł :
Duma i uprzedzenie Zombi :evillaugh:

Po prostu padłam. :evillaugh: Film nie był najwyższych lotów i chyba nie miał być ale jakby utrzymali cały na poziomie kilku scen naprawdę byłby dobry.
Jest to normalna historia albo prawie normalna z tą różnicą że Anglia walczy z Zombii i trzeba uważać. Scena jak panny Bennett szykują się na bal i zbroją aby nic je nie zaskoczyło :bigeyes: świetna chyba najlepsza. Dobra jest też rozmowa Pani Bennett z Panem B. Który mówi że woli aby jego córki były żywe niż zamężne :rotfl:
No padłam. Żałuję że nie pociągnięty do końca tej historii z mocno przymróżeniem oka .

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 24 sierpnia 2017, o 21:22

Zastanawiałam się nad książką. Nie wiedziałam, że jest film.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 sierpnia 2017, o 22:25

też nie :niepewny:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 25 sierpnia 2017, o 07:24

Księżycowa Kawa napisał(a):Zastanawiałam się nad książką. Nie wiedziałam, że jest film.

Ale Ja do jest książka duma i uprzedzenie zombie :missdoubt:
Lucy polecam aby się pośmiać to taka komedia

Post przez Kiara » 25 sierpnia 2017, o 11:44

Ogólnie to nie oglądam horrorów (nie mój gust) ale coś mnie podkusiło i oglądnęłam "Dom w głębi lasu" co za maskara tylko się potwierdziło, że dla mnie to strata czasu na takie filmy :zalamka: Co za durny film!
Obrazek

Post przez Lucy » 25 sierpnia 2017, o 11:53

Ja uwielbiam horrory,więc to będzie coś dla mnie.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 27 sierpnia 2017, o 23:38

fanka76 napisał(a):
Księżycowa Kawa napisał(a):Zastanawiałam się nad książką. Nie wiedziałam, że jest film.

Ale Ja do jest książka duma i uprzedzenie zombie :missdoubt:

Jest, jest. Mignęło mi kiedyś przed oczami :lol:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Janka » 1 października 2017, o 16:11

Obejrzałam przed chwilą "Pewnego razu w Rzymie".
Całkiem milusi filmik. Nic wielkiego, żadne arcydzieło, ale przyjemny w oglądaniu.
Miejscami był bardzo zabawny.

A teraz oglądam "Skąd wiesz?". Też się dobrze ogląda, ale tu już nie jest tak zabawnie, jak w poprzednim filmie. Jest trochę więcej problemów, bohaterowie mają więcej głębi, a aktorzy dużo lepiej grają.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 3 października 2017, o 11:01

Oglądam na netflixie belgijski serial kryminalny Przerwa (Intruz), ale pokręcony: małe miasto i prawie każdy ma coś do ukrycia.

Post przez Lucy » 3 października 2017, o 11:48

Coś dla mnie :hyhy:

Post przez giovanna » 3 października 2017, o 14:05

Warto Lucy, skończyłam i nie powiem nic więcej, chyba, że oglądniesz to możemy pogadać, bo mam pewne wątpliwości :)

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 3 października 2017, o 14:07

może i ja zerknę :mysli:

Post przez giovanna » 3 października 2017, o 14:08

Zobacz, może i Tobie podpasuje. Na filmweb porównują go do Broadchurch, ale nie oglądałam i nie mam porównania.

Post przez Janka » 19 października 2017, o 23:35

Obejrzałam przed chwilą film "Totalna magia". Całkiem przyjemny.
Fajnie dobrano aktorki i aktorów do ról.
Przed chwilą się dowiedziałam, że w scenie, w której główne aktorki grały, że są pijane, wcale tego nie grały, bo naprawdę takie były.
Tequila.
Śmieszy mnie to, ale chyba nie powinno. Raczej powinnam im współczuć.
Obrazek

Post przez Duzzz » 20 października 2017, o 12:28

Mówisz o filmie z Kidman i Bullock?
Uwielbiam ten film. Swoje lata ma, ale i tak lubię go oglądać :mrgreen:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 20 października 2017, o 12:34

ja też :bigeyes:

Post przez Janka » 20 października 2017, o 12:51

Tak, o tym. Podobno Nicole Kidman przyniosła prawdziwy alkohol, żeby wypaść bardziej naturalnie i się wszystkie uwaliły.
A co ze sztuką aktorską? Nie potrafiłyby tego zagrać? - Takie świetne aktorki, a tak bardzo ryzykowały, że któraś przesadzi i im zepsuje nagrania.
Obrazek

Post przez Duzzz » 20 października 2017, o 12:56

Jeśli to prawda to lepiej, że się upiły i wyszło im 'naturalnie' niż miałyby w trakcie udawania, że są pijane o tym zapomnieć i wyjść na trzeźwe :hihi:

Post przez Janka » 20 października 2017, o 13:06

Mnie to trochę przeszkadza.
Bym wolała, żeby aktorów oceniano za talent do gry aktorskiej a nie za realizm w ich postaci.
Serio, oscara za to, że ktoś przytył lub schudł do roli, przyznają prawie co roku.
Są oczywiście też pozytywne przykłady, np. Gwyneth Paltrow zagrała grubą kobietę i nie przytyła oraz zagrała mężczyznę i nie przeszła zmiany płci.
Ale już np. Al Pacino, taki chwalony za talent aktorski, gdy grał w "Bezsenności" musiał odmawiać sobie snu, bo nie potrafiłby zagrać osoby niewyspanej.
Obrazek

Post przez Kiara » 20 października 2017, o 15:23

duzzza22 napisał(a):Jeśli to prawda to lepiej, że się upiły i wyszło im 'naturalnie' niż miałyby w trakcie udawania, że są pijane o tym zapomnieć i wyjść na trzeźwe :hihi:

Ha ha zgadzam się w 100 % :evillaugh:

Ja też lubię ten film, tam jeszcze takie młode i ładne nie ponaciągane były :facepalm:
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!