przez ewa.p » 17 października 2017, o 17:43
"One Fell Sweep" to trzecia część serii o Oberżystce.Dina nadal próbuje znaleźć rodziców,którzy zniknęli gdzieś w kosmosie.Nadal nie ma żadnego kontaktu z bratem,ale niespodziewanie dostaje dramatyczną wiadomość od siostry,która kilka lat wcześniej poślubiła wampira ze znacznego rodu.Siostra Diny potrzebuje pomocy,ponieważ wraz z córką utknęła na planecie zamieszkałej przez złoczyńców...W międzyczasie Dina oferuje w swoim zajeździe gościnę kosmitom z grupy Hiru,którym zagrażają niebezpieczni Drazirianie...Również w tej części czytelnik spotka bohaterów,poznanych wcześniej.Wilkołak Sean ,wampir Arland,quilloniański szef kuchni czy popijająca Mello Yello droga Grace tworzą wybuchową mieszankę.A gdy dodać do tego Drazirian,będących na ścieżce wojennej przeciwko Hiru i wszystkim mieszkańcom Gertrudy Hunt i wścibskiego ziemskiego policjanta,podejrzewającego Dinę o różnorakie przekręty ,to wiadomo ,że czytelnik będzie się świetnie bawił.
Jest interesująco,niekiedy romantycznie bądź dramatycznie.Otwarte zakończenie sugeruje,że autorzy nie napisali jeszcze ostatniego słowa i ciąg dalszy nastąpi.Oby szybciej,niż później.
________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.