Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:35

Kasey Michaels

Post przez aralk » 11 października 2011, o 17:02

została mi jeszcze trzecia część, ale to dopiero za jakiś czas, muszę odetchnąć ;)

Post przez kasiek » 15 października 2011, o 12:27

na razie nie udało mi się przebić przez początek "Jak pokochać księcia"
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Post przez aralk » 15 października 2011, o 20:41

ciężkie to przebijanie :embarrassed:

Post przez kasiek » 15 października 2011, o 22:07

darowałam se byłam :P, przynajmniej na razie :haha:
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 31 października 2011, o 18:57

A ja się właśnie zastanawiam nad tym co czytać i tak coś mnie ciągnie do niej - a dokładniej ciekawość mię do niej ciągnie :P Widzę, że raczej chwalicie, więc chyba zacznę ją czytać.
Mam już kilka innych autorek w kolejce, ale chyba się skuszę na Kasey, tylko zastanawiam się, od której książki zacząć?
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 8 marca 2013, o 23:46

Obrazek
From USA TODAY bestselling author Kasey Michaels comes the second book in her captivating series about the Redgraves- four siblings celebrated for their legacy of scandal and seduction...

Katherine Redgrave has one mission-to find her deceased father's journals, which may hold the key to a traitorous conspiracy that puts Kate's family in danger. Kate vows to let no obstacle stand in her way...but when she meets Simon Ravenbill, Marquis of Singleton, her attention is diverted as the sinfully handsome nobleman tempts her beyond reason.
Simon has a mission of his own: to uncover the truth about the secret society he believes murdered his brother. All he needs is to get to the Redgrave journals before Kate does. The solution is simple-he'll romance the fiery beauty in hopes of distracting her from her quest, all while covertly searching for the diaries himself. Yet what begins as a charade soon becomes an all-consuming desire...one that could lead them down the most dangerous path of all.

Premiera 30.04.2013

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 6 grudnia 2013, o 22:51

Piękna buntowniczka to całkiem inna powieść niż cykl Rodzina Daughtrych
Fanny w przebraniu młodego żołnierza wyrusza za swoim przybranym bratem do Belgii, bo chce być przy nim blisko, gdy dojdzie do decydującej bitwy z Napoleonem( kocha go od najmłodszych lat, ale wcale nie miłością siostrzaną).
Niestety jej maskarada zostaje odkryta i brat który zostaje adiutantem , zostawia ją pod opieką swojego przyjaciela, lorda Brede.
A potem jest bitwa pod Waterloo i cały świat Fanny wali się w gruzy....

Książka świetna taka trochę awanturniczo-przygodowa,trzyma w napięciu i ciągle coś się dzieje. Tylko to 5 tom cyklu, a z tego co się dzieje w książce, losy bohaterów są bardzo powiązane z wydarzeniami z poprzednich części, no i zakończenie też wskazuje, że to nie koniec tej niesamowitej historii.

Alei tak ta powieść sprawiła mi dużo radości i wzruszeń. Polecam!!!

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 31 grudnia 2013, o 18:36

hmmm nie pamiętam już, ile czasu za nią się zabieram, ale trochę już minęło, liczę, że w końcu mi się uda...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez basik » 7 stycznia 2014, o 22:44

Sama już nie wiem, co sądzić o tej autorce, pisze nierówno, niektóre jej książki są bardzo dobre inne bardzo słabe. Lubię jak w książce jest trochę humoru, ale wprost nie cierpię, gdy pod wpływem humoru, książka jest nierealna i po prostu głupia.
I takie właśnie mam odczucie, po początku pierwszej części cyklu Bracia Blackthorne Miłosny sojusz. Wcale mnie nie bawił humor i sutuacje w jakiej znależli się bohaterowie, miałam ochotę wyć ze złości że to takie zwariowane, niepoważne i nierealne.
Mam nadzieje, że losy pozostałych dwóch braci da się jednak przeczytać.

Post przez Księżycowa Kawa » 8 stycznia 2014, o 00:52

Aż mnie zaciekawiłaś.
Niedawno się okazało, że jednak czytałam jedno opowiadanie - nie pamiętam go właściwie, tylko, że nie miałam problemów z czytaniem, czyli nie było źle.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez basik » 12 lutego 2014, o 11:57

Przeczytałam cały cykl "Bracia Blackthorn" i dalej uważam, że Miłosny sojusz jest najsłabszy. W drugiej Grzech nocy letniej już więcej się dzieje, jest i humor i ciekawa intryga.
Najlepsza jest ostatnia część Szpieg i piękna dama, mroczny bohater, dużo intryg i wreszcie rozwiązanie tajemnic nieślubnego pochodzenia braci.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 12 lutego 2014, o 13:03

muszę się za to zabrać w końcu. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Księżycowa Kawa » 12 lutego 2014, o 21:40

Ech, mam podobnie...
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 6 lipca 2014, o 00:43

"Flirt z panną młodą" – zwykle za tak roztrzepanymi bohaterkami nie przepadam, ale ta była zabawna, on w sumie też z tą swoja idiotyczną zemstą, zresztą dość szybko mu przeszło i nastawił się na zakochanie, ale wtedy tatuś oddał mu niedźwiedzią przysługę; podobały mi się ich przekomarzania.
Teraz jeszcze trzeba będzie trafić na jakiś historyk.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 18 sierpnia 2014, o 15:23

Chyba nie znam :mysli: Brzmi ciekawie, zapiszę sobie.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 18 sierpnia 2014, o 21:39

Całkiem niezły harlequin.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 18 kwietnia 2016, o 14:19

Wrogowie rodziny Redgrave'ów - prawdę mówiąc to pierwsze sceny mnie zniechęcały do bohaterki i bohatera. Jakoś mi nie grali, drażnili. Chaotyczne IMHO było. A potem poszło jak wodospad, nawet trochę cukrem zalatując. Jednak czytało się fajnie, miło. Poszukam dalszych części.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez szuwarek » 24 lipca 2017, o 08:16

Seria "Mały sezon"
"Niezwykły debiut lady Thei"
Muszę powiedzieć, że to bardzo przyjemna historia. Mało historyczna, bardziej współczesna. To moim zdaniem jedna z tych udanych historii autorki. Pełna humoru, ironii. Uczucia, które się budzi, rozkwita. Inteligencja Thei, silny charakter Gabriela i cudowni Ciotka i wujek tworzą mieszaninę wybuchową. No i nie można zapominać o ptakach...
Polecam jako lekturę lekką, poprawiającą humor.

"Tajemnicza sprawa panny Foster"
Druga z serii. I ponownie lekka, wesoła i przyjemna historia. Kolejny mocny charakter bohatera Coopa, gadatliwa i niesamowita Dan. Po raz kolejny cudowni bohaterowie drugoplanowi - siostra Dan, przyjaciele Coopa, Mama Coopa, służba. Autorka ma lekkie pióro co nadaje książce lekkości.

Post przez szuwarek » 16 sierpnia 2017, o 09:58

Eskapada

Caledonia Johnston przybyła do Londynu na szaloną, niebezpieczną krucjatę, szukając zemsty na pewnym rozwiązłym szlachcicu, który przy karcianym stoliku doprowadził do ruiny jej brata. Simon Roxbury, hrabia Brockton, przez pomyłkę wzięty za tego szlachcica, rozbawiony planami dziewczyny, stara się nakłonić ja do rezygnacji z pistoletu na rzecz dużo bardziej niebezpiecznej broni: jej własnej urody...
Muszę napisać, że historia jest miła, przyjemna, bohaterowie do polubienia. Logiczni i realni. Ich miłość, rozterki naturalne. Ale co jest największym plusem książki? Matka Simona Imogena i przyjaciel Calli Lester. Są komiczni, szaleni, niepoważni. Kilka razy wybuchałam śmiechem bo autorka nie szczędzi nam żartów sytuacyjnych z ich udziałem. Wspaniali sa chyba wszyscy drugoplanowi bohaterowie: służba, przyjaciele. Bardzo dobra letnia rozrywka. Przy nierównych książkach autorki ta jest jedna z lepszych, jeśli czytamy ja z przymrużeniem oka.

Post przez szuwarek » 12 września 2017, o 09:03

seria Rodzina Daughtrych.
Jest nierówna jak cała twórczość Michael Kasey. Jak dla mnie pierwsza i trzecia część bardzo fajne, lekkie ale bez głupot. W pierwszej "Jak zostać księżną" jest IMHO ciekawa historia Rafe'a, który nie tylko musi się nagle oswoić z myślą o byciu księciem, ale musi tez zwalczyć upiory przeszłości w postaci Stryja i jego synów. Uczy się, ze nie odpowiada za ich grzechy. Charlie tez pokonuje upiory, uczy się ufać Rafe'owi. Miła i przyjemna historia.
Część druga - "Jak zostać markizą" - dla mnie przeciętna. Nie polubiłam Nicoli, była dla mnie chaotyczna i cała historia przez to była mało spójna, bez konkretów. Troszkę wszystko ratuje Lucas, ale tylko do połowy. Potem ulega nurtowi i płynie do końca. jakby autorka miała ogólny zarys ale na tym poprzestała.
Część trzecia "Jak pokochać księcia" - lepsza niż poprzednia! spokojniejsza. Jak historia Lydii nacechowana smutna przeszłością, która Tanner wyciąga z marazmu. Intryga kuzynki łatwa do przewidzenia jednak nie głupia. Miła, spokojna.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 12 września 2017, o 09:15

Oprócz Redgrave'ów toleruję też tą serię, reszty książek autorki nie lubię, jakoś nie "łapię" jej poczucia humoru.

Poprzednia strona

Powrót do M