przez Duzzz » 2 czerwca 2017, o 15:21
Na razie nie jestem tego pewna. Czasami wydawano pojedynczo, a potem w antologii. Coś mi się wydaje, że tego wtedy nie zapisywałyśmy. Zapis był jak był chyba inny tytuł danej książki, w tym wypadku HQ.
Muszę jednak dobrze przyjrzeć się tym HQ autorkom i zerknąć czy rzeczywiście tak było.
U Mortimer jest np. tak, że jak napisałam wyżej. Jak był tytuł inny wtedy był dopisek
wydane również pt. xxxx (w antologii yyyy).
W Gerritsen, którą wspomniała wyżej Janka, są wypisane dwie antologie, ale chyba wspomniane jest o nich dlatego, że tytuły w nich zawarte miały dwojaki tytuł. Nie pamiętam jednak czy były wydane pojedynczo pod tymi drugimi tytułami czy nie. Nie wiem więc czy ten zapis powinien tak zostać czy nie.
U Roberts i Palmer chyba tych kolejnych antologii nie wypisywałyśmy.
Ta sprawa nie jest taka prosta. Muszę przejrzeć tematy i pogrzebać w spisach danych autorek by dojść z tym do ładu i składu
Autorki HQ zawsze były problematyczne
Trzeba będzie dodać notkę do instrukcji by na przyszłość takich problemów nie było
Za dużo czasu minęło już od uzgodnień jak ma wyglądać autorski by pamiętać każdy drobny szczegół czy wyjątek
Edit:
Wyświetla wam się zdjęcie u Roberts?
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise