Teraz jest 24 listopada 2024, o 15:55

Romans współczesny

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 25 lipca 2017, o 13:09

aaa to ok. Właśnie na to liczyłam, że pójdzie sobie precz :P

a teraz są jakieś kłopoty, jakiś wróg przeciwko któremu się trzeba zjednoczyć? Czy czysty romans? ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 25 lipca 2017, o 13:17

I czy dużo jest Posy i Sebastiana?

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 25 lipca 2017, o 13:26

Romans, a raczej początkowo przyjaźń. I każde mierzące się ze swoimi 'demonami' ona z tym wycofaniem, potrzebą spokoju, a on z tą 'starą' miłością.

Posy i Sebastian są wspomniani kilka razy. Jest jedna dłuższa wymiana zdań między nimi. :lol: Ale ogólnie trwa u nich miesiąc miodowy :lol:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 25 lipca 2017, o 13:31

no tak oni po ślubie przecież już :P

to fajnie, czyli będzie tak bardziej spokojnie pewnie ;)

Post przez Duzzz » 25 lipca 2017, o 13:48

U Posy i Sebastiana? U nich nigdy nie będzie spokojnie :hihi:
Ale jeśli chodzi o drugą parę to tak, nie będą się kłócić jak Posy i Sebastian. Będzie bardziej spokojnie.

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 25 lipca 2017, o 13:49

o drugą parę mi chodziło :P

Posy i Sebastian to jest sam ogień :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 25 lipca 2017, o 14:00

Żeby tylko to u nas wydali.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 26 lipca 2017, o 12:20

napalamy się ,a później będzie lipa :mur:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez •Sol• » 26 lipca 2017, o 16:20

bądźmy dobrej myśli :P
no i emocje bo pierwsza była dobra i niedawno czytana.

Post przez Duzzz » 26 lipca 2017, o 21:03

Ta jest trochę gorsza. Pierwsza jednak miała urok tych autorek romansów, tej księgarni. Tu tego nie ma. Co prawda bohaterka lubi czytać romanse, ale nie ma tego tyle co w poprzedniej części. :wink:
Duma i uprzedzenie to ulubiona książka Verity, więc często ją cytuje ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 27 lipca 2017, o 11:07

Obrazek

@lc: 3

Kolejna ksiazka na ktora ostrzylam sobie pazurki i kolejny niewypal... choc powiem szczerze ze idealny scenariusz do komedii romantycznej... Kate i Mat to para od kilku miesiecy, doskonala harmonia i milosc do tego stopnia ze Kate czeka na oswiadczyny... zamiast takowych jednak zostaje opuszczona przez idealnego mezczyzne swoich marzen, ktorey w ramach rekompensaty zostawia jej dziennik swojej zony ! I to w zasadzie wszystko, Mat zakochany udaje ze jego przeszlosc jest przeszkoda w nowym zwiazku, Kate odkrywa historie jego dawnej milosci... Susanne... Jak mozemy sie domyslec Mat ideal na pewno nie zrobil Susane krzywdy wiec wiadomo co sie moglo stac... przewidywalnosc i prosta nie skomplikowana akcja, gdzieniegdzie okraszona krotkimi ciekawymi fragmentami... polknelam ja szybciutko nie dlatego ze mnie tak wciagnela ale z powodu jej objetosci... i powiem szczerze to jeden z mocniejszych punktow ksiazki...
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Post przez Lucy » 30 lipca 2017, o 18:41

Dawno się tak nie wynudziłam :shit:

Obrazek

Jest to opowieść o dwudziestodziewięcioletniej Geret ,która półtora roku temu straciła męża w wypadku.Jej dwie przyjaciółki postanawiają pomóc jej wrócić do życia towarzyskiego i zasypują ją dobrymi radami odnośnie randkowania. Już na samym początku, poznaje chłopaka z którym się później wiąże. Niestety koleżanki nie mają takiego szczęścia i musimy wysłuchiwać ich ciągłego narzekania :czeka:W książce również mamy dużo retrospekcji odnośnie męża Geret i ich wspólnych szczęśliwych chwil.
Książka ma dobre oceny na Lc,ale ja nie czuję tego klimatu.Wszystkie spotkania dziewczyn obfitowały w głupie gadki o randkowaniu :shit:
i wiecznym niezadowoleniu ze wszystkiego.Jednej dziewczyny nie potrafiłam zdzierżyć kompletnie.Kiedyś spotykała się z pewnym facetem,ale z nim zerwała.Po latach uświadomiła sobie,że to błąd i wyszukując go w internecie ,znalazła bloga jego żony.Zaczęła pisać obraźliwe komentarze z różnych kont pod jej postami.Dostała obsesji na jej punkcie ,a na koniec przylazła do ich domu i facet musiał wezwać policję.Najbardziej rozwaliła mnie sytuacja,kiedy postanowili zapolować na facetów na ulicy.Normalnie stali i kiedy widzieli jakiś interesujący okaz ,to podchodzili i pytali się czy jest singlem :zalamka:
Wszystkie te sytuacje były niezrozumiałe dla Geret ,ale mimo to chodziła z dziewczynami i uczestniczyła w ich idiotyzmach. Było widać gołym okiem,że do nich nie pasuje,ale nie potrafiła powiedzieć im ,że postępują idiotycznie.
Ja tej książki nie polecam.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 30 lipca 2017, o 22:11

Lucy dzięki za ostrzeżenie...szkoda czasu na nudne książki :)

Post przez Lucy » 30 lipca 2017, o 22:40

za stara jestem na takie głupie porady randkowania :P

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 31 lipca 2017, o 11:56

Ja aż tak źle nie odebrałam. Bardziej skupiłam się na przeżyciach Gert w związku ze stratą męża i radzeniem sobie z tym, że należałoby wziąć się w garść. Koleżanki rzeczywiście były koszmarne.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 4 sierpnia 2017, o 00:50

Ciągle zapominam wspomnieć, że zaliczyłam „Złapać milionera” Max Monroe. Podejściem do tematu przypominało to mi serial „Seks w wielkim mieście”; podobna stylistyka. W gruncie rzeczy jest tu sporo rzeczy, które można zapisać na plus, lecz jako całość nie robi szczególnego wrażenia; czegoś mi w tym brakuje. Zbyt gładkie, zbyt idealni bohaterzy, no i ta oklepana końcówka przedstawiona w przesadzony sposób. Wielce mnie rozbawiło, jak komentowała mecz :evillaugh: To było naprawdę interesujące.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 5 sierpnia 2017, o 16:52

Mnie ta książka przypadła do gustu :D ubawiłam się nieźle przy niej :D

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez Lucy » 5 sierpnia 2017, o 19:33

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/288508/papierowe-serca -czytał ktoś? :mysli: to jakiś fajny romans?

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 6 sierpnia 2017, o 01:12

Czytałam i wspominałam :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Lucy » 6 sierpnia 2017, o 12:19

zapominałam :zalamka:

Post przez basik » 12 sierpnia 2017, o 20:58

Obrazek

Kolejny debiut nieznane pisarki i to jaki!!!
Książka wciąga od samego początku nie tylko ze względu na piękne słoneczne lato w Grecji , ale za sprawą historii pewnej miłości i znajomości którą opisuje.
Główna bohaterka Holly, to kobieta po przykrych przejściach z przeszłości, których powodem była matka alkoholiczka. Zamknięta w sobie, nawet jej chłopak Rupert nie wie o niej całej prawdy.
List od nieznanej ciotki w którym zapisuje jej dom, przewraca życie Holly do góry nogami.
Jedzie do Grecji i od razu zakochuje się w swoim domu, mieszkańcach wyspy a po pewnym czasie w nieznośnym sąsiedzie Aidanie.
Ze zdumieniem odkrywa, że jej matka miała siostrę bliźniaczkę, odkrywa sekrety rodzinne, bardzo dla niej bolesne, przypomina sobie, że kiedyś jako małe dziecko już tu była.
Pomaga jej w tym Aidan , nie tylko pokazuje jej wyspę ale staje się dla niej kimś bardziej bliskim, kimś komu może zaufać i komu opowiada o po raz pierwszy o swojej przeszłości.
Ale po pewnym czasie na wyspę przyjeżdża stęskniony Rupert i jej romans z Aidanem zostaje przerwany. Dom zostaje wystawiony do sprzedaży, Holly wraca do zimnego Londynu, zakłada własną firmę i ciągle wspomina o tym co przeżyła. A szczególnie myśli i Aidanie.
I wreszcie Rupert jej się oświadcza.....
To nie jest przesłodzony romans, ale piękna i całkiem realistyczna historia o kobiecie, która szuka prawdy o sobie. O trudnych życiowych dylematach i o sekretach dwóch sióstr, które bardzo się kochały a los rozdzielił je na zawsze.
Ta powieść wywołuje dużo emocji ale mogę ją polecić jako świetną i wciągającą lekturę nie tylko na lato, bo rozgrzewa serce i zmysły pozostawiając smutek, że to już koniec greckich wakacji.

Teraz z niecierpliwością czekam na kolejną powieść autorki Moja hiszpańska przygoda

Post przez Lucy » 12 sierpnia 2017, o 21:04

Na początku chciałam ją kupić ,ale przeczytałam twoją recenzję na LC i mam jedno pytanko :mysli: O co chodzi z tym romansem? Ma chłopaka,wdaje się w romans,a później wraca do swojego chłopa? Powiem ci,że dobrze to o niej nie świadczy.To mnie jakoś zniechęca.
Możesz coś więcej o tym napisać?
Ostatnio edytowano 12 sierpnia 2017, o 21:04 przez Lucy, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 12 sierpnia 2017, o 21:04

hmmm... brzmi ciekawie. Nie wiem tylko czy nie za cięzka emocjonalnie jak dla mnie. Wydaje się że momentami może być smutno.

Post przez basik » 12 sierpnia 2017, o 21:33

Lucy to może rzeczywiście tak wyglądać jak piszesz. Ale Holly trzyma się Ruperta bo jej się wydaje, że go kocha i nie chce być samotna. Są parą, ale Rupert jest nudny, potrafi opowiadać tylko o swojej pracy , nie zna jej przeszłości i w zasadzie nic o niej nie wie.Dopiero pobyt na wyspie otwiera jej oczy. Trzeba zrozumieć jej postępowanie spowodowane przeszłością. Mnie ta powieść naprawdę porwała, bo nie jest tuzinkowa. Jest miłość, nie ma pożądania, są dwaj faceci a ona musi wybrać.....uczucie czy przywiązanie.
Jestem pewna że będzie Ci się podobać.

Kasiu nie jest smutno :)

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 13 sierpnia 2017, o 20:51

okej, może i bym w to uwierzyła ale tutaj taki super romans, zakochuje się a tu nagle sprzedaje dom i wraca do Londynu. Jakoś mnie to nie przekonuje, to chyba nie dla mnie :bezradny: ale bardzo ładny opis, gdyby nie to, to od razu bym zapisała :wink:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...