Teraz jest 27 listopada 2024, o 10:45

Domowy zwierzyniec

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 29 czerwca 2017, o 14:16

Też tak uważam :smile:
Chętnie bym obejrzała więcej zdjęć rodzeństwa :czeka: :-D

A ja powoli kupuję wyprawkę dla kota. Nie mogę się doczekać. Ale już dwa tygodnie minęły. Dzisiaj zamówiłam podobno super kuwetę i 30 kg żwirku. Na razie kuwetę dostanie Gilbert, a potem dołożę starą i będą dwie.
Ostatnio nie chciało mi się robić zamówienia w zooplusie i kupiłam żwirek u weta. Nie dość, że nieźle przepłaciłam to jeszcze jest beznadziejny i paniczowi też się nie podoba. :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 29 czerwca 2017, o 19:39

Nie ma wspólnych zdjęć, bo na razie omijają się, jak mały zaczepia to Bajka syczy, albo ucieka. Ja używam żwirku Cat Best Eko Plus, trochę się roznosi, ale można spłukiwać w toalecie, też zamówiłam, bo idzie jak woda przy dwóch kotach, na razie 10 litrów, bo z kasą cienko, potem kupię 20, kupiłam też witaminki dla małego http://www.krakvet.pl/vitakraft-vita-bo ... 14713.html, może na te połamane wibrysy trochę pomogą.

Stefan zmęczony gotowaniem obiadu ;)

Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 29 czerwca 2017, o 21:31

Teraz już wiem po co jest ta półka..xD :hyhy:
Obrazek
Kot w zmywarce:
Obrazek
Taki jestem już duży.
Obrazek
Najlepsze miejsce do spania:
Obrazek

Gio cudak z niego.. ;) ale ten no na szafce? nie zostawia ekhm kłaków?. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez giovanna » 29 czerwca 2017, o 21:50

Śliczny koteczek :)

Lio u mnie wszędzie są kłaki, przy długowłosych nie da rady inaczej, musiałabym ich przywiązać do kaloryfera ;), posprzątam, a i tak zaraz kłaki są. Trzeba się przyzwyczaić do rzeczy z kociwłosem :lol:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 29 czerwca 2017, o 22:05

Rozumiem Gio..xD to nie tak, że u mnie nie ma..xD :P raczej nie przyzwyczajamy kotów żeby wchodziły na szafki kuchenne czy stoły i to mnie trochę dziwi. ;) chociaż kot w zlewie to normalna rzecz. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez giovanna » 29 czerwca 2017, o 22:18

Też nie przyzwyczajam, same wchodzą, a ja mogę sobie pogadać :lol:

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 29 czerwca 2017, o 22:22

no proszę jak kocieta rosną szybko...:D
giovanna napisał(a):Śliczny koteczek :)

Lio u mnie wszędzie są kłaki, przy długowłosych nie da rady inaczej, musiałabym ich przywiązać do kaloryfera ;), posprzątam, a i tak zaraz kłaki są. Trzeba się przyzwyczaić do rzeczy z kociwłosem :lol:

szczególnie w sezonie sierściopylnym :lol:

ps u mnie mała powierzchnia kuchenna płaska, ale w przeliczeniu 30% zajęte przez kota -parapet/blat pod oknem w 50% jako stała rezydencja :lol: po reszcie, ze zlewem włącznie, tylko cichcem po nocy, aby nikt nie widział (i to nie dlatego, że przepędzany, ale po prostu chce mieć swoje prywatne kocie działania bez podglądania :lol:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 29 czerwca 2017, o 22:29

Gio Twój Stefan strasznie fajnie wygląda na tej szafce....chyba już się zadomowił.
Lia maluch jest śliczny i strasznie szybko rośnie....a jak się nazywa i co z Fil, bo na jednym zdjęciu chyba widać jej łapę...zostaje z Wami?

Post przez giovanna » 29 czerwca 2017, o 23:22

Dziękuję basiku, Stefan już jak u siebie chyba już nie pamięta poprzedniego domu.

Zlew i parapety u mnie też okupowane. Nie wiem dlaczego, ale moje koty najlepiej by siedziały w kuchni.

Post przez joakar4 » 30 czerwca 2017, o 07:55

giovanna napisał(a):Też nie przyzwyczajam, same wchodzą, a ja mogę sobie pogadać :lol:

To tak ja u mnie :hyhy:

Śliczne te wasze koty :bigeyes:

Post przez giovanna » 30 czerwca 2017, o 09:30

joakar, jakie chrupki kupujesz Gilbertowi?

Post przez joakar4 » 30 czerwca 2017, o 10:11

Post przez giovanna » 30 czerwca 2017, o 10:51

Też się nad Orijenem zastanawiam, tylko ostatnio w zooplusie nie było i kupiłam applaws, po wypłacie mu chyba kupię.

Post przez joakar4 » 30 czerwca 2017, o 11:10

W Zooplusie już dawno nie ma. A szkoda, bo tam było najtaniej. Ja kupuję w różnych sklepach, patrzę gdzie jest taniej.
Do tej pory brałam te 2 kg, ale mam nadzieję, że jak będzie z nami Wedel to będę mogła brać te 5 kg.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 czerwca 2017, o 11:14

ceny ładne...
ja się zastanawiam ciągle nad zmianą karmy dla Antka. Tylko że on musi mieć tą specjalistyczną i za wielkiego wyboru nie mam.

Kiciusie forumowe prześliczne :bigeyes:
a przebywanie na powierzchniach płaskich i podłogowstręt... Też. Melon to i po karniszach lata, w zmywarce też był. Kosz na śmieci mama moja ma taki wysuwany. To się cholernik jeździć na nim nauczył.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez giovanna » 30 czerwca 2017, o 11:19

joakar4 napisał(a):W Zooplusie już dawno nie ma. A szkoda, bo tam było najtaniej. Ja kupuję w różnych sklepach, patrzę gdzie jest taniej.
Do tej pory brałam te 2 kg, ale mam nadzieję, że jak będzie z nami Wedel to będę mogła brać te 5 kg.

No właśnie, dla jednego kota 5 kg to za dużo, może zwietrzeć potem. Patrzyłam przed chwilą już mają, ale tylko te duże opakowania.

Sol, Stefan wszędzie włazi, a spać najlepiej lubi na podłodze i za kanapą. Nie wiem może mu za ciepło :bezradny:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 czerwca 2017, o 11:22

pewnie tak, jednak podłoga najchłodniejsza ;)
a zimą będzie w łóżeczku? :hyhy: czy Bajka nie pozwoli?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 czerwca 2017, o 14:21

Gio, śliczny jest :D
Lia, urocze maleństwo :D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez giovanna » 30 czerwca 2017, o 21:26

Dziękuję :)

•Sol• napisał(a):pewnie tak, jednak podłoga najchłodniejsza ;)
a zimą będzie w łóżeczku? :hyhy: czy Bajka nie pozwoli?

Na chwilkę czasem wchodzi :)

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 30 czerwca 2017, o 22:21

Stefanowi na pewno jest ciepło, bo przecież na blacie kuchennym na którym sie rozciągnął jak długi jest trochę chłodniej :)

Post przez giovanna » 30 czerwca 2017, o 23:34

U nas w mieszkaniu ciepło, Bajka już przyzwyczajona jest, a on pewnie nie.

Post przez giovanna » 1 lipca 2017, o 12:40

Ktoś sobie życzył owłosione łapki :hyhy:

Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 1 lipca 2017, o 14:45

:bigeyes:
no co ja zrobię, że mnie typ północnoeurazjatycki futrzanie rozczula, no (wszelkie śnieżne koty syberyjsko-europejskie :P

Mój drań w ogóle nie wchodzi na pościel (no chyba że ma całą sypialnię dla siebie... ale tylko przykryta/świeża) - w sumie są tylko 2 miejsca, gdzie życzy sobie być głaskany: mała poduszka na kanapie i dywanik w sypialni (ale tylko raz na dobę, między 22 a 24, w celu wymasowania brzucha).

ps moja kota używa rossmanowego piasku (tego ciut droższego, bo są 2 rodzaje) - wymiana raz na 2 tygodnie średnio, dosypanie/sprzątanie co 2 dni (kuweta 55/70 cm) czyli opakowania 2-3 - najbardziej wydajna opcja po kombinowaniu różnym.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez giovanna » 1 lipca 2017, o 22:48

Moje tylko na chwilę i zaraz uciekają, chyba im za ciepło. Bajka lubi jak czasem po południu położę się pod kocem to wtedy przychodzi i trochę dłużej zostaje.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 lipca 2017, o 18:01

U nas tylko Plamka i Buba sypiają z nami. Plamka, kotka, kiedy chce to przychodzi, częściej jednak zimą się do nas pakuje. Tak koty wolą spać na swoich posłaniach, kanapie czy fotelach :) A jak się siedzi na kanapie czy fotelu to wtedy nogi są bardzo atrakcyjne i trzeba się na nich umościć. Oczywiście trzeba się miejscówką z Bubą podzielić, bo ona na nogach też lubi spać :lol: Na co dzień to właśnie Buba, suczka, z nami śpi. I śpi jak człowiek, my śpimy na łyżeczkę to i ona tak śpi, głowa odkryta i położona najczęściej na ręku któregoś z nas, reszta ciała zakryta pod kołdrą, plus jeszcze pochrapywanie :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja