cedar napisał(a):Na fb istnieje strona "Kupiłbym tę książkę, gdyby nie okładka" i tam ludzie przedstawiają naprawdę prawdziwe koszmary. Sama coś kiedyś wlepiłam. O, to:
Grafik szlochał, kiedy tworzył...
Niby wiem, że książki nie ocenia się po okładce, ale takiej Anny Kareniny nie kupiłabym nawet postawiona przed plutonem egzekucyjnym. Osobiście uważam, że szkaradna okładka potrafi zniechęcić do najlepszej książki i irytuje mnie, gdy zatrudnia się jakiegoś człowieka, płaci mu, a ten odwala coś, co lepiej, by 3-letnie dziecko farbkami paluszkami rozmazało na kartce. I to za darmo.
PS Rozbraja mnie, że bloger(ka?) już w pierwszym zdaniu... ba, w pierwszym słowie walnął ortografa. Auć!
Fringilla napisał(a):Ekhm, wg info na blogu autorka ma między 13 a 16 lat.
PS tak, ta okładka to koszmar dzieciństwa. Chociaż obiektywnie nie jest zła graficznie...
Ancymmonnekk napisał(a):Fringilla napisał(a):Ekhm, wg info na blogu autorka ma między 13 a 16 lat.
PS tak, ta okładka to koszmar dzieciństwa. Chociaż obiektywnie nie jest zła graficznie...
Tak, ja wiem, rozumiem, ale jak już się bierze za pisanie recenzji to moim zdaniem powinna się bardziej przyłożyć. Zwłaszcza, że w dalszej części akapitu jest słowo "rzadko" napisane poprawnie. Poza tym jakby miała np. 18 lat to już by można było jej coś zarzucić, a jeśli ma 13-16 to co, eee tam, młoda jest, fajnie, że czyta i pisze, nie czepiajta się?
Fringilla napisał(a):Ancymmonnekk napisał(a):Fringilla napisał(a):Ekhm, wg info na blogu autorka ma między 13 a 16 lat.
Tak, ja wiem, rozumiem, ale jak już się bierze za pisanie recenzji to moim zdaniem powinna się bardziej przyłożyć. Zwłaszcza, że w dalszej części akapitu jest słowo "rzadko" napisane poprawnie. Poza tym jakby miała np. 18 lat to już by można było jej coś zarzucić, a jeśli ma 13-16 to co, eee tam, młoda jest, fajnie, że czyta i pisze, nie czepiajta się?
Nie przemilczeć ale mieć na uwadze, aby się jednak w nagonkę za ostrą nie przerodziło. Tak, młode osoby jeszcze na etapie wczesnej edukacji powinny być pod ochroną szczególną
Broda... znoszę lekki zarost, wymuszony okolicznościami do XVIII w. plus tzw. Dziki Zachód
bardziej nienawidzę bokobrodów
giovanna napisał(a):Broda i wąsy są be, ale trzydniowy zarost już tak
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości