Teraz jest 23 listopada 2024, o 07:38

Sarah J. Maas

Post przez Vienna » 29 maja 2017, o 10:29

Poluje na suriela. :mrgreen: Mnie najbardziej denerwowały ciągłe wymioty Fyre, o mój ty smutku, no ile można ?! :facepalm: :lol: Człowiek, który funkcjonuje w okrutnym świecie, do tego jest wyborowym myśliwym nie cierpi na nieustanne nudności. :wink: Ewidentnie autorka ma z tym problem. :wink:

A co to powtórzeń, to po lekturze dzieciątek romansów już się do nich przyzwyczaiłam. Pamiętam, że strasznie mnie denerwowały, kiedy po raz pierwszy zetknęłam się z tym rodzajem literatury parę lat wstecz. Cierpiałam przy lekturze Balogh. :lol: Odnosiłam wrażenie, że autorka ma czytelnika za skończonego durnia. :lol: Teraz już mniej boli, chyba przywykłam. :wink:

Ulubiona autorka/autor: n.roberts, l.adrian,d.palmer i jeszcze wiele

Post przez phantera onca » 29 maja 2017, o 11:00

Doszłam do wniosku, że autorka lubi przeginać w pierwszych częściach swych serii :disgust: Pierwsza część Dworów mnie również drażniła, a teraz Szklany tron.... Mam 70% i męczę tą książkę. Mam tylko nadzieję że będzie lepiej w drugiej części - zobaczymy czy autorka zastosuje tą samą zasadę co w Dworach....
ObrazekObrazekObrazek

Post przez Alias » 29 maja 2017, o 11:38

tully napisał(a): ze mam ochote wyskoczyc z samochodu na pobocze i oproznic zoladek...

ty Tully lepiej przerwij to słuchanie, bo możesz nie zdążyć zjechać na bok i jeszcze zapaskudzisz sobie samochód... nie wspominając o stwarzaniu zagrożenia na drodze ;)

a jeżeli jednak chcesz się dobrowolnie katować do końca (bo chyba lepiej już nie będzie), to z przyjemnością ;) posłuchamy twojej opinii jak do niego dobijesz :)

p.s. co do sposobu pisania Maas, ja nie miałam (na szczęście) z nim problemu :)

ale w pełni rozumiem negatywne opinie (czy brak entuzjazmu) ze strony innych
to naturalne... przecież nie wszystkich muszą porwać bohaterowie czy świat, jaki został stworzony w Dworach
ani styl autorki
ani najprzystojniejszy, najlepszy i najdzielniejszy ze wszystkich księciuf Rhys :mrgreen:
ani... cała reszta ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 29 maja 2017, o 12:22

aaa to ten Rhys o ktorym wspominala SOL, myslalam ze pomylila ksiazki i pojawia sie on w szklanym tronie bo czytam i czytam i nie moge do niego dobic :)
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Post przez Vienna » 29 maja 2017, o 14:06

Po Tolkienie mam sentyment do elfów, więc z przyjemnością weszłam w świat wykreowany przez Maas. :wink: Pewnie przez tę nutkę sentymentu przymykałam oko na niedociągnięcia autorki. A co do Rhysa, to potwierdzam, wart grzechu. :mrgreen:

Tully, nic na siłę. :wink: Osobiście nie lubię zmuszać się do lektury książki, która mi nie odpowiada, szkoda mi na to resztki życia. :wink:
Ostatnio edytowano 29 maja 2017, o 18:20 przez Vienna, łącznie edytowano 1 raz

Post przez tully » 29 maja 2017, o 14:50

macie w sumie racje, nie pierwszy crap ktory kupilam i nie ostatni... ok to zarzucam w diably...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 29 maja 2017, o 15:53

Czasem czytając Tully mam wrażenie że chyba ona ma w rękach jakieś inne wersje książki.
Już dobrze pierwszego Dworu nie pamiętam, ale nie powiedziałabym, że tam się nic nie dzieje. Cała akcja z wyzwaniami zapadnie mi w pamięć na długo zwłaszcza to ostatnie zadanie Feyry.
I w życiu nie dałabym książek Maas nastolatce....ale ja chyba jestem zacofana bo ja to czytałam w tym wieku Montgomery i co najwyżej Chmielewską.

Post przez tully » 29 maja 2017, o 16:05

moze potem cos sie dzieje ale na razie jestem we dworze, co strone Feyra chce uciec i kogos zabic i czuje sie niedowartosciowana czleczyna a ze jestem juz na 25 % okolo to moze to chyba zirytowac?

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 29 maja 2017, o 18:10

Szklany Tron jest zdecydowanie lepszy od Dworów, zwłaszcza tak od 3 części. Phanterco nie poddawaj się :wink: im dalej tym lepiej :twisted: jest tam o wiele więcej ciekawszych postaci niż taki idealny Rhys :evillaugh:

Kasiu ja też tak mam z 1 pierwszoplanową parą w Tronach... :evillaugh:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez Vienna » 29 maja 2017, o 18:22

Szczypta_Kasi napisał(a):Czasem czytając Tully mam wrażenie że chyba ona ma w rękach jakieś inne wersje książki.
Już dobrze pierwszego Dworu nie pamiętam, ale nie powiedziałabym, że tam się nic nie dzieje. Cała akcja z wyzwaniami zapadnie mi w pamięć na długo zwłaszcza to ostatnie zadanie Feyry.

W moim odczuciu też dzieje się sporo, szczególnie w drugiej części.

Szczypta_Kasi napisał(a):I w życiu nie dałabym książek Maas nastolatce....ale ja chyba jestem zacofana bo ja to czytałam w tym wieku Montgomery i co najwyżej Chmielewską.

I ja nie poleciłabym tej książki nastolatce, ale należę do innego pokolenia i w tym wieku nie czytałam romansów. :wink:
Mam syna /zupełnie nie zainteresowanego romansami/, więc nigdy nie musiałam zmierzyć się z wyborem lektur dla nastolatki. :wink:

Post przez phantera onca » 29 maja 2017, o 19:15

Zaczęłam drugą część tronow - zobaczymy :P Szkoda że dopiero w trójce
ObrazekObrazekObrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 29 maja 2017, o 21:21

Czekam na wrazenia Phantero :)
Do mnie zdecydowanie mocniej przemawiają Dwory i Rhys. Rowniez główna bohaterka - Feyra jest dla mnue blizsza od Celeany :)

Rhys moze i jest idealny ale broni sie w tym. Dla mnie Dorian jest bezpciowy i nijaki i ciesze sie ze Celeana go nie wybiera. Mie jest moze gorszy od Tamlina bo nie zdrajca ale taka troche pipa grochowa.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez phantera onca » 29 maja 2017, o 21:45

Tak dla mnie Tamlin równa się Dorian :P juz kapitan jest lepszy ale chcę doczytać gdzie poznam jej bratnia dusze :P
ObrazekObrazekObrazek

Post przez •Sol• » 29 maja 2017, o 21:53

Uuuu ale dla mne Dorian deko lepszy bo Tamlin jednak mocniej narzucal wole i byl osaczający.

A Chaol nie wydaje Ci się taki stary? :P

Post przez phantera onca » 29 maja 2017, o 22:22

Trochę :P po jego zachowaniu można by powiedzieć że ma z 50 lat :evillaugh: ale i tak bardziej wolę jego niż Doriana :P
ObrazekObrazekObrazek

Post przez •Sol• » 29 maja 2017, o 22:42

Takie samo wrażenie miałam :P
taki stary trener ;)

Ja chyba też. Chociaż ma charakter bo Dorian dla mnie taki totalnie nijaki ;)

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 29 maja 2017, o 22:59

Dorian ma więcej jaj i charakteru z nich wszystkich :evillaugh: zobaczycie :twisted: no i w Tronach jest więcej fajnych postaci drygoplanowych :bigeyes: nie trzeba skupiać się na C/A i jej bratniej duszy :evillaugh:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 29 maja 2017, o 23:01

hm... ja bym Tamlin'a do Dorian'a lepiej nie porównywała..xD :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez phantera onca » 29 maja 2017, o 23:18

Ale Dorian to ciepłe kluchy :P ani nie walczył, boi sprzeciwić się ojcu i nie potrafił konkretnie stanąć za nią :bezradny:
ObrazekObrazekObrazek

Post przez Szczypta_Kasi » 30 maja 2017, o 07:49

I dlatego ja się tak kategorycznie źle o Tamlinie nie wypowiadam. W serii "Szklany Tron" Maas nauczyła mnie, że jej bohaterowie nie są wcale płascy i jednowymiarowi, tylko trzeba ich po prostu dobrze poznać. Autorka potrafi zaskoczyć bardzo dramatycznymi zwrotami akcji i wyjawieniem ukrytych motywów.
A co do Doriana to Fajny jest.
Spoiler:

Post przez phantera onca » 30 maja 2017, o 09:40

No coż do tego tekstu jeszcze nie doszłam :P Jestem na drugiej części - Cealeana i jej dawny przyjaciel Archer :P

Taa ja w pierwszej części Dworów też mówiłam że Tamlin fajny.... i zastanawiałam się co może ktoś od niego chcieć :zalamka: A Doran to
Spoiler:
ObrazekObrazekObrazek

Post przez Szczypta_Kasi » 30 maja 2017, o 09:42

Dacie już spokój Dorianowi, jeszcze odszczekacie i w ogóle głupio wam będzie bo go wiele "nieprzyjemnych" rzeczy spotka :P

Post przez phantera onca » 30 maja 2017, o 09:45

Może to i dobrze :P w końcu może się czegoś nauczy :P
Mam pytanie: Czy Dorian w końcu w któreś części postawi się ojcu?
ObrazekObrazekObrazek

Post przez •Sol• » 30 maja 2017, o 10:59

nie ja Doriana póki co nie przekreślam ;)
jest młodziutki, wiele może się w nim zmienić. No i jednak bądź co bądź wobec Celeany zachowywał się w porządku ;)

Tamlin to świnia totalna i jemu życzę źle.
Jakkolwiek by się nie zmienił - za siedzenie na dooopie gdy cierpiała Feyra, nie należy mu się nic dobrego.

Post przez phantera onca » 30 maja 2017, o 11:30

Jednak odwołuję swoje psioczenie na Doriana - postawił się ojcu :yes: mam tylko nadzieję że dalej będzie co raz lepiej :P

Mam nadzieję że w trzeciej części Dworów Feyra tak skopie cztery litery Tamlinowi że tylko popiół zostanie :evillaugh:
ObrazekObrazekObrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do M