Teraz jest 23 listopada 2024, o 17:22

Dobra kondycja: styl życia, ćwiczenia, diety

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 8 maja 2017, o 09:18

sobota niedziela po 11 km i znow powyzej 50 grrrrr
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 10 maja 2017, o 20:05

Tully - wybacz, że dopiero teraz odpisuję. Ostatnio mam zaległości w śledzeniu forum.

Moje asicsy to: asics gel cumulus 16 o takie, tylko troszkę się kolorystycznie różnią http://www.runnersworld.com/shoe/asics- ... -16-womens
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 10 maja 2017, o 20:33

Kawka napisał(a):Very - z wagą niestety nie pomogę. Co do butów, ja mam asicsy do biegania i sprawdzają się świetnie, choć nie wiem czy cena Cię nie odstraszy.

A z ciekawości - ile kosztują na nasze?
Na pewno nie chciałabym wydać zbyt dużo. No i szukam butów stricte do fitnessu/ćwiczeń, nie do biegania. Ponoć różnią się podeszwą i innymi takimi :P
Mnie one są potrzebne tylko do treningów z Gacką i jej podobnymi. Zaprzestałam tych ćwiczeń, bo w skarpetkach i na bosaka za bardzo się przy niektórych ślizgałam. Postanowiłam zaczekać aż kupię odpowiednie obuwie, żeby nie mieć już żadnych wymówek. Tylko mi się z tym schodzi i schodzi :zalamka:

Robię na stepperku praktycznie codziennie swoje 40 minut, ale bym chciała jeszcze z czymś dodatkowo pokombinować :)

Wczoraj zagłębiłam się w książkę Gackiej i się zirytowałam. Filmiki do treningów na dwa pierwsze miesiące są na YouTubie, już dawno je sobie pobrałam. Natomiast na cztery kolejne już nie i chyba ich po prostu nie ma. Jeśli bym chciała ten plan realizować, to potem musiałabym chyba z książką w ręku robić, bo w niej są pokazane na zdjęciach wszystkie ćwiczenia. A poza tym - jeśli nie widzę, jak ktoś dane ćwiczenie wykonuje, to korzystając z opisu i zdjęcia, będę miała problem z prawidłowym wykonaniem. Zwłaszcza, że i tak zawsze muszę kilkakrotnie obejrzeć 'na sucho', by załapać.

Głupie to!

Post przez Kawka » 10 maja 2017, o 21:18

Very - coś koło 200 zł.

Ja używam tych butów do ćwiczeń, bo skoro wytrzymują bieg, to tym bardziej sprawdzą się przy moich ćwiczeniach (tych skoczniejszych), zwłaszcza że jak robię takie bardziej statyczne ćwiczenia, to buty zazwyczaj ściągam (jakieś planki, brzuszki itp.). Nie lubię mieć dużo na sobie. Oczywiście mogę się mylić więc nie namawiam do naśladowania mnie w ewentualnej głupocie.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Papaveryna » 10 maja 2017, o 21:47

To jeszcze nie tak strasznie cenowo :)
Ja się ślizgam, więc mi zdecydowanie przy niektórych ćwiczeniach buty są potrzebne.
Poczytałam wczoraj na blogu pani od fitnessu, że do wszystkiego powinno się mieć odpowiednie buty. Nie wiem, czy ma rację, ale jakąś książkę wydaje, więc chyba coś się zna :P
Choć jak popatrzyłam, to wszędzie co innego piszą.

Post przez tully » 11 maja 2017, o 22:42

znow 11 tka i znow ponizej 50...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Post przez Kawka » 12 maja 2017, o 11:00

Gratulacje Tully.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 maja 2017, o 09:45

Papaveryna napisał(a):To jeszcze nie tak strasznie cenowo :)
Ja się ślizgam, więc mi zdecydowanie przy niektórych ćwiczeniach buty są potrzebne.
Poczytałam wczoraj na blogu pani od fitnessu, że do wszystkiego powinno się mieć odpowiednie buty. Nie wiem, czy ma rację, ale jakąś książkę wydaje, więc chyba coś się zna :P

Ja do ćwiczeń z Chodakowską mam takie buty i są bardzo fajne. Ale rozmiarówka jest na granicy normy i trzeba mieć do nich bardzo cienkie skarpetki.

http://www.diversesystem.com/kolekcja-d ... elanz.html

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 15 maja 2017, o 10:34

Ej chciałam iść do dietetyczki no ale kurde wizyta 150 zł a ustalenie diety 300 :shock:
Obrazek

Post przez joakar4 » 15 maja 2017, o 10:46

A na ile ta dieta za taką cenę?

Post przez Kiara » 15 maja 2017, o 10:56

Obrazek

Post przez joakar4 » 15 maja 2017, o 11:30

Pani ma bardzo dobre opinie, może dlatego jest tak drogo.

Nie mam zbytnio rozeznania u mnie w mieście. Wiem tylko, że moja mama była u dietetyka, który specjalizuje się w dietach dla osób z chorą tarczycą i za wizytę płaciła 100 zł, a dieta na 2 tygodnie kosztowała ją 150 albo 200 zł. Też nie tanio.

Post przez Kiara » 15 maja 2017, o 16:45

No ale mimo wszystko jakoś tak no ciężko mi wydać tyle kasy :zalamka:
Obrazek

Post przez joakar4 » 15 maja 2017, o 16:56

wcale się nie dziwię

Post przez Papaveryna » 18 maja 2017, o 08:29

joakar4 napisał(a):
Papaveryna napisał(a):To jeszcze nie tak strasznie cenowo :)

Ja do ćwiczeń z Chodakowską mam takie buty i są bardzo fajne. Ale rozmiarówka jest na granicy normy i trzeba mieć do nich bardzo cienkie skarpetki.

http://www.diversesystem.com/kolekcja-d ... elanz.html

Dzięki :) Miałam Diversa kiedyś w mieście, ale nie wiem, czy jest nadal, czy może gdzieś został przeniesiony :mysli:
Będę mieć je na uwadze.

Od soboty w Lidlu mają być sportowe buty Umbro po około 80 zł. Na reklamie widziałam, że te ludzie w nich ćwiczyli, więc chyba się nadadzą. Jakby mi się udało z rana podjechać, to może jeszcze coś bym tam zastała :)

Post przez joakar4 » 22 maja 2017, o 08:04

W sobotę skończyłam abonament Be diet i po dwóch miesiącach diety i ćwiczeń 3/4 razy w tygodniu schudłam 8 kg. Pewnie byłoby więcej gdyby po drodze nie było świąt i majowego weekendu.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona i przedłużyłam sobie jadłospis na kolejne 2,5 m -ca.

Post przez tully » 22 maja 2017, o 09:27

hehehe bitwa na granicy 50 kg trwa, w zeszlym tygodniu udalo mi sie dopiero w weekend wrocic na 49 ale dzisiaj rano znow 50,2 grrrr, 2 x 11 km w weekend i zyciowka 1:04:50 na 10 km, w dodatku na lesistych wzgorzach gdzie zawsze biegam, pobita o ponad 5 Minut !!!! Bylam w szoku jak poaptrzylam na zegarek a tak sie dziwnie czujam biegnac, jakos taka bylam zmeczona, oddech nie tak rowny jak zawsze... a teraz wiadomo dlaczego ja nigdy takim tepem po tak trudnym terenie nie bieglam ! Oczywiscie wszystko niestety zawdzieczam mezowi ktory zaszczycil mnie swoja obecnoscia i zmusil do takiego tempa bo przeciez nie pokaze mu ze nie dam rady... potem sie okazalo ze to ja go motywowalam i gdyby nie to nie dal by rady 11 km... potem byl zmneczony caly dzien bo on tylko ciezary bardzo rzadko biega a i wtedy nigdy tak daleko... i tym sposobem wypelnilam norme minimum na ten rok.... wiec musze chyba zrewidowac plany... pod koniec czerwca biegne w zawodach na 10 km i tym razem stawiam sobie cel ponizej 1h i 4 minut choc tam bedzie plasko, asfalt i brak gorek wiec tylko 50 sek szybciej to troche za malo jak na wyzwanie.... co powiecie wiec na czes ponizej 1 h tak to moje marzenie na dziesiatke... wydawalo sie tak daleko ale teraz?

Post przez Papaveryna » 22 maja 2017, o 11:06

joakar4 napisał(a):W sobotę skończyłam abonament Be diet i po dwóch miesiącach diety i ćwiczeń 3/4 razy w tygodniu schudłam 8 kg. Pewnie byłoby więcej gdyby po drodze nie było świąt i majowego weekendu.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona i przedłużyłam sobie jadłospis na kolejne 2,5 m -ca.

Gratuluję, bardzo fajny wynik! :padam: :padam: :padam:

U mnie ostatnio zastój z robieniem czegokolwiek :shame:

Post przez joakar4 » 22 maja 2017, o 11:15

Bardzo dziękuję :smile:

U mnie też dalej nie ma miłości do sportu, ale pojawia się niechętna akceptacja. :hyhy:

Post przez Papaveryna » 22 maja 2017, o 11:33

To mnie akurat nie dziwi :lol:
A ćwiczenia Twoje to te skalpele, czy coś innego?

Kupiłam sobie w końcu te cholerne buty. Mam nadzieję, że nie będą mi zlatać.

Post przez joakar4 » 22 maja 2017, o 11:38

A jakie kupiłaś?

Ćwiczę najczęściej Bikini, czasami Rewolucję (nie znoszę jej) albo trening dla Detocell (jest na yt). W tym tygodniu mam zamiar wrócić do Turbo wyzwania, bo kiedyś go lubiłam, no i już mi się bikini nudzi.
Jak pogoda była gorsza to chodziłam też na kijki. Teraz jest za ciepło, a tam gdzie chodzę nie ma wiatru i jest jak na patelni.

Post przez Kawka » 22 maja 2017, o 17:27

Joakar - 8 kg w dół w dwa miesiące to piękny wynik. Brawo. :cheer:

Tully - gratulacje z okazji pobicia rekordu. :cheer:

Post przez Papaveryna » 23 maja 2017, o 01:41

joakar4 napisał(a):A jakie kupiłaś?

Kupiłam w końcu te buty Umbro w Lidlu :)
Wzięłam swój rozmiar, ale mam wrażenie, że mogłyby być ociupinkę ściślejsze :mysli: Czytałam jednak, że buty do ćwiczeń w ogóle powinno się brać nieco większe, więc może to akurat tak powinno być.
Jak nie zapomnę, zrobię im zdjęcie :-D

Post przez joakar4 » 23 maja 2017, o 09:20

Widziałam te buty w Lidlu i też mnie kusiły.
Ja wzięłam te z Diverse w swoim standardowym rozmiarze i żałuję, bo jak ubiorę normalną skarpetkę to mnie trochę cisną. Chociaż i tak mam wrażenie, że się rozciągnęły.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 23 maja 2017, o 15:27

joakar4 napisał(a):W sobotę skończyłam abonament Be diet i po dwóch miesiącach diety i ćwiczeń 3/4 razy w tygodniu schudłam 8 kg. Pewnie byłoby więcej gdyby po drodze nie było świąt i majowego weekendu.

Gratuluję :wesoły: Ładny wynik i trzymam kciuki za kolejne :D

A ja ostatnio nie ćwiczę :zalamka: Chodzę na spacery i kijki, ale więcej mam koło domu zajęć i nie mam już siły na nic innego :bezradny:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich