Teraz jest 23 listopada 2024, o 00:05

Anime i mangi

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 21 lutego 2017, o 09:41

oj, to też będzie dobre!

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 24 lutego 2017, o 21:38

Obejrzałam Tokyo Ravens i nie wiem co powiedzieć, chyba nadal jestem w szoku czy jak to zwą. Po prostu za dużo się dzieje, żeby ogarnąć jednym, małym rozumkiem. Właściwie to w końcu nie wiadomo, kto po jakiej stronie stoi, dobro i zło się przeplata ze sobą tworząc odcienie szarości. Trochę poważnie to zabrzmiało, zbyt poważnie, bo zabawnych scen jest naprawdę wiele i można naprawdę nieźle się pośmiać, nawet do łez i do tego te walki, zaklęcia i magia i ah, uwielbiam to i do tego fajne postacie, po prostu nie sposób ich polubić. :bigeyes: Fabuły wam nie zdradzę, musicie obejrzeć sobie sami. Jak ktoś lubi takie klimaty, to polecam ale ostrzegam końcówka jest trochę do bani, bo niektóre rzeczy się nie wyjaśniają, a z tego co czytałam to drugiego sezonu nie będzie. Ah no i sam Harutora przypomina mi trochę Naruto. To by było na tyle, eh, jeszcze nie ochłonęłam ale było warto. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 28 lutego 2017, o 22:44

Lia, taka jedna Mała wiekiem rzuciła się i jest mocno zadowolona, to znaczy chodzi wściekła bo nie ma czasu, a ponoć fajne jest ;)
Po raz kolejny, dziękuję :)

Za chwilę skończę wątek główny jedynki Naruto. Zostaną mi filery. Wiem, upadłam na głowę. Ale to rzeczywiście wciąga :hyhy:

Post przez LiaMort » 1 marca 2017, o 00:14

nie dziwie się jej..xD :P trochę się tam dzieje..xD
ah... Aralek z tym to tak już jest. :hyhy:

obejrzałam jest to Qualidea Code nawet całkiem fajne... ;) fajny kontrast głównych bohaterów, a jak sobie dogryzają. :hihi: chociaż jak dla mnie rozkręca się od 8 odcinka. :mysli:
i jestem w trakcie oglądania tego (bo to niedokończone jest jeszcze);
Chain Chronicle właściwie jest tu wiele różnorodnych "stworzeń" i postaci, dużo magii czyli coś co bardzo lubię. :bigeyes: ah, właściwie to nie ma żadnego wprowadzenia do tego świata, więc z początku nie wiadomo co i jak ;)
i tego Spirit Pact egzorcyzmy, duchy i reinkarnacja, nawet fajnie jest to ukazane. :)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez klarek » 1 marca 2017, o 17:02

Lia, zapisałam sobie. Szczególnie ostatnie :)

Post przez LiaMort » 8 marca 2017, o 22:19

Kolejne anime zaliczone Gakusen Toshi Asterisk co tym razem, ciekawe postacie, rozwijające się powoli uczucie no i cóż świetne, magiczne walki i różnorodność mocy i pewna osoba do znalezienia (choć nie na tym się najbardziej skupia to anime, w pewnym momencie nawet to omija). Właściwie to widziałam lepsze anime, niby ciekawe ale czegoś mu brakuje. I cóż teraz tylko czekać na 3 sezon eh.
RM 

Post przez kejti » 6 kwietnia 2017, o 17:43

klarku, jak twoim dzieciakom podobał się pierwszy odcinek Boruto? Ja jestem w szoku i pod wrażeniem :D cieszę się że to jeszcze nie koniec :D

.
.

Post przez kejti » 9 maja 2017, o 18:20

prowadzi ktoś z was konto na myanimelist.net ? coś jak LC, tylko że dla mang i anime :D

zapraszam do znajomych :mrgreen:
Spoiler:

.
.

Post przez LiaMort » 9 maja 2017, o 22:59

mam konto jedynie na shinden. :P
RM 

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 9 maja 2017, o 23:57

swoje muszę odkopać...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez kejti » 10 maja 2017, o 11:55

ja się skusiłam ze względu na to że wyczekuje pare różnych sezonów anime ale niestety zapominam po paru miesiącach i nie jestem pewna gdzie stanęłam albo w ogóle zapominam nazwę, a tak to tam będę miała wszystko na tacy :)

.
.

Post przez Fringilla » 10 maja 2017, o 18:09

no jak najbardziej, plus możliwość dodawania notatek :rotfl:

hm, ja po prostu ostatnio raczej pełnometrażówki a nie serie, i w ogóle mało.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez klarek » 11 maja 2017, o 20:48

kejti napisał(a):klarku, jak twoim dzieciakom podobał się pierwszy odcinek Boruto? Ja jestem w szoku i pod wrażeniem :D cieszę się że to jeszcze nie koniec :D

W odpowiedzi powiem, że nie oglądają. Mała jest na moim poziomie w Shippuudenie, ale ze dwa miesiące nie oglądała ze względu na przygotowania do egzaminów gimnazjalnych. Nawet przestała robić sobie powtórki przy okazji mojego oglądania. Młody powtarza samego Narutto, pewnie głównie filery, które opuszczał podczas pierwszej rundy ;) Oficjalnie żadne z nich nie przyznaje się do Boruto, ale z tego co wiem są na bieżąco. Mała narzekała na dużą nowoczesność Konohy. No i pewnie i jedno i drugie zastanawia się gdzie Ten Zły posłał Naruto. Ja sama boję się, że nie będzie z N dobrego końca więc najchętniej poczekałabym na całość, ale przy ilości porównywalnej mogę nie doczekać ;)
A jeśli chodzi o samego Naruto - ja jestem zakochana. W całości i w kawałkach. Gdyby nie zaplanowane przerwy to podejrzewam, że obejrzałabym te 500 odcinków cięgiem. Jestem przed kolejną dużą dawką filerów po tym jak Naruto dołączył do wojny. I tak, to jest dobre. Dobre jako całość i dobre w kawałkach. I w sumie bardzo cieszę się, że moje Młode miały okazję to obejrzeć w wieku młodym. Obejrzeć i mam nadzieję coś z tego wynieść :)
kejti, śledzisz na bieżąco?

Post przez LiaMort » 11 maja 2017, o 23:02

Aralek gdzieś była?. :czeka:
Atak tytanów 2 oglądasz?. :D
RM 

Post przez kejti » 11 maja 2017, o 23:07

a mnie się właśnie podoba nowa generacja, widzimy jak świat się zmienia, nowa technologia... ale widzę że dużo osób kręci na to nosem, ale jakby tego nie było to byłaby powtórka Naruto.. jestem na bieżąco, na razie odcinki takie jak za początków Naruto, czyli szkoła, śmiechy i lekkie nudy, czekam na większą powagę ;)

Spoiler:
Ostatnio edytowano 12 maja 2017, o 11:28 przez kejti, łącznie edytowano 1 raz

.
.

Post przez LiaMort » 11 maja 2017, o 23:09

kusicie tym Naruto.. ;P tylko 300 odcinków jeszcze przede mną. :czeka:
RM 

Post przez kejti » 12 maja 2017, o 11:29

Lia dajesz :hyhy: mnie się marzy jakieś anime które ma mnóstwo odcinków i które by mnie wciągnęło niesamowicie :P

.
.

Post przez klarek » 12 maja 2017, o 19:28

LiaMort napisał(a):Aralek gdzieś była?. :czeka:

Tu i tam, jak to zwykle bywa kiedy nie może być inaczej ;)
Lia, oglądasz :missdoubt: Obejrzałam pierwszy odcinek, a potem miałam traumę. Normalnie to nie na moje nerwy. Za stara chyba jestem na to, a na dodatek moje dziecię, które na bieżaco śledzi mangę, mówi, że będzie coraz gorzej :] Ale tak, całym sercem jestem za i jak tylko dooglądam Naruto, to zabiorę się :) Oglądasz? Podoba ci się?
Aaaaa, Lia i czytam Krucze pierścienie :bigeyes:

kejti, dla mnie odmienność to zaleta. Nic bardziej nie nudzi jak powtarzanie tego samego ;)

Lia, to masz mniej niż ja :D Odrzuć filery, przynajmniej część i obejrzyj. Ta historia jest po prostu dobra. I mądra. To całkiem niezła mieszanka ;)

Post przez kejti » 12 maja 2017, o 19:58

tych Tytanów to i ja powinnam obejrzeć ale właśnie się boję :niepewny: po Tokyo Ghouls chodziłam dziwna i ciągle mnie w żołądku ściskało, a założę się że to jest jeszcze mocniejsze....

.
.

Post przez klarek » 12 maja 2017, o 21:34

To chyba jednak trochę inna kategoria. Bardzo lubię TG, ale na nim można było od wielkiego dzwonu uśmiechnąć się. Złapać chwilę oddechu. Może nie w trakcie sesji tortur, czy szału jedzenia, ale jednak kiedyś tam. W sumie nie wiem czemu, ponieważ opieram się jedynie na anime (choć mangę i jedną i drugą mam w domu), ale TG wydaje mi się bardziej optymistyczne. tytani nie rokują dobrze :( Choć i tak uważam, że to jedno z lepszych anime jakie widziałam ;)
A oppeningi zwalają z nóg ;)

Post przez LiaMort » 12 maja 2017, o 21:42

klarek napisał(a):
LiaMort napisał(a):Aralek gdzieś była?. :czeka:

Tu i tam, jak to zwykle bywa kiedy nie może być inaczej ;)
Lia, oglądasz :missdoubt: Obejrzałam pierwszy odcinek, a potem miałam traumę. Normalnie to nie na moje nerwy. Za stara chyba jestem na to, a na dodatek moje dziecię, które na bieżaco śledzi mangę, mówi, że będzie coraz gorzej :] Ale tak, całym sercem jestem za i jak tylko dooglądam Naruto, to zabiorę się :) Oglądasz? Podoba ci się?

właśnie nie... ;) korci mnie ale strach się bać. :wink:
klarek napisał(a):Aaaaa, Lia i czytam Krucze pierścienie :bigeyes:

tego nie znam..xD hmmm muszę zobaczyć.xD

klarek napisał(a):Lia, to masz mniej niż ja :D Odrzuć filery, przynajmniej część i obejrzyj. Ta historia jest po prostu dobra. I mądra. To całkiem niezła mieszanka ;)

wiem ale zbieram się..xD potrzebuję urlopu... i to długiego.. bo jak oglądam to już jednym ciągiem. :P
Ostatnio edytowano 12 maja 2017, o 21:55 przez LiaMort, łącznie edytowano 2 razy
RM 

Post przez klarek » 12 maja 2017, o 21:51

O. losie to tak jak ja :facepalm:
Dlatego jestem na odwyku. Skończyłam ostatnio w tygodniu pracy średnio na 12 odcinkach dziennie. Teraz czytam podwójnie ;)

Post przez LiaMort » 12 maja 2017, o 22:14

właściwie eh.. pooglądałabym Kakashiego..xD czytającego te durne erotyki. :hihi:
nie mam ostatnio zbytnio czasu ani na jedno ani na drugie eh.. ;)

oglądam to jedynie: Roku de Nashi Majutsu Koushi to Akashic Records :-D - bohater niby leń i totalny idiota..xD ale no cóż pozory czasem mylą..xD
RM 

Post przez Fringilla » 29 czerwca 2017, o 19:00

Widziałyście trailer do "zachodniego" Death Note?
Wygląda ładnie jak dla mnie, ale mam jednak mieszane uczucia...
https://www.youtube.com/watch?v=UXvijOaqjvA
— Ursula K. Le Guin

Post przez kejti » 29 czerwca 2017, o 19:45

jakbym widziała zupełnie inną historię, jakoś to nie to :niepewny:

.
.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!