duzzza22 napisał(a):Co to za fetysz? Zaspoilerujesz mi o co chodzi?
Dakota Gray gdzieś mi się już obiła o oczy Nie wiem czy nie na jakimś podforum na GR, ktoś czasem nie polecał
Co do tematu głównego to powiesz o co dokładniej chodzi? O to co jest już napisane w blurbie czy coś jeszcze innego?
Liberty napisał(a):We wrześniu usłyszałam o nowej autorce - Dakota Gray i jej debiucie Perv.
Opis s Goodreads mnie jakoś nie zachęcił: http://www.goodreads.com/book/show/30059610-perv bo brzmi jak wiele innych erotyków. No ale, że potrzebowałam czegoś krótkiego i nieangażującego to wzięłam się za czytanie. I spotkała mnie niespodzianka. Erotyk to jest. I to mocny, nie dla każdego. Z tym, że napisany że tak powiem inteligentnie, w sposób przemyślany a jednocześnie unika tego co tak męczy np. w Grey, gdy wszystko jest omówione z detalem aż do znudzenia i brak między bohaterami spontaniczności bo realizują scenariusz. Perv niewątpliwie zahacza o różne tematy cięższe ale to, co się dzieje między bohaterami jest dość spontaniczne, czytając nie do końca wiemy jak potoczy się scena, a elementy charakterystyczne dla erotyków z elem. BDSM tj. safe word pojawiają się dość naturalnie.
Jak napisałam, to odważny erotyk, z trochę innym podejściem do tematu. Nietypowym wg mnie, bo wcześniej się z takim tematem głównym nie spotkałam. I trochę przez tę nietypowość przypomina mi jedną z moich ulubionych historii - Willing Victim, w którrej to autorka również bierze na tapetę mało zbadany fetysz. Ale nie to mnie najbardziej zaskoczyło (choć to jak bardzo bohater oddaje się swojemu hobby jest zaskakujące no i samo hobby ). Poza tym, że to niezły erotyk to autorce wyszła z tego wcale niezła historia miłosna z bardzo ciekawą parą bohaterów (o których naprawdę można powiedzieć, że są sobie równi; bohaterka nawet o krok nie ustępuje bohaterowi i to jest prawdziwa rzadkość w romansach; a na dodatek ona czarna, on biały i to w ogóle nie jest tematem). Historia niejednorodna pod względem emocjonalnym. Jest i smutno i zabawnie i trochę dramatycznie. A to wszystko właściwie w formie dłuższego opowiadania.
Historia ma jeden minus - powód spotkania bohaterów; jest mało realistyczny ale wybaczam, bo reszta cud miód i orzeszki.
Jak komuś niestraszna erotyka to polecam;)
Liberty napisał(a):Jest HEA. Nie wiem po kiego ona pisze drugą część z perspektywy bohaterki bo ta perspektywa pojawiła się już w Perv. Pewnie na fali sukcesu chce sobie dorobić ale to kiepski pomysł. Lepiej wzięłaby się za historię tego prawnika, co zresztą zapowiedziała na końcu Perv.
Powrót do Aleja Czerwonych Latarni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości