Teraz jest 23 listopada 2024, o 17:20

Dobra kondycja: styl życia, ćwiczenia, diety

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 27 kwietnia 2017, o 09:16

Kiaro - przykro mi. :glaszcze: Sama chciałabym to wiedzieć jak zwalczyć uzależnienie od niezdrowego jedzenia.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 27 kwietnia 2017, o 09:59

tully napisał(a):no chyba moge powiedziec ze mam stabilnie ponizej 50 choc ciagle blisko 50 i dwa razy w ciagu ostanich 10 dnich ja przekroczylam.... teraz jeszcze tylko do 48 i mozna znow sie opychac :)

Baaardzo niezdrowe myślenie :nonono: zamęczysz się dziewczyno. Już od jakiegoś czasu czytam i czytam, co ty wyczyniasz i się za głowę łapię

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 27 kwietnia 2017, o 11:16

A nawet jak nie zamęczysz to rozwalisz sobie metabolizm. Nie rozumiem podejścia - najpierw będę się katować, a potem obżerać i tak w kółko.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 27 kwietnia 2017, o 11:43

Dziewczyny jak ja Was rozumiem.
Rozleniwiłam się przez kostkę, zaczęłam sie pocieszać słodkim i się przestałam ograniczać. Jeszcze chłop co trochę ciasta chce, a ja przecież nie będę mu w zęby patrzeć, też jem.

Brak mi mobilizacji do czegokolwiek :mur:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 27 kwietnia 2017, o 13:44

zartowalam z tym opychaniem, choc bedzie mozna sie spokojnie odzywiac dodajac jakies dobre rzeczy... jak trzeba chudnac to jest dramat bo musisz uwazac na wszystko co jesz i jeszcze cwiczyc, przy zachowaniu wagi mozesz w miare normalnie jesc i tylko uwazac na regularny trening...
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 27 kwietnia 2017, o 20:24

Zgadzam się z Katią Tully przesadzasz :roll:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 28 kwietnia 2017, o 19:30

ja też jakoś schudnąć nie mogę...trochę ćwiczę,chodzę na zumbę ale to wszystko mało...Pewnie przydałoby się zażywać więcej sportu,ale przy moim kręgosłupie trochę to odpada...Wiem,że dobrze by mi zrobiło pływanie,ale mam uraz od dziecka(topiłam się jako mały brzdąc),i jakoś nie potrafię się przełamać...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 28 kwietnia 2017, o 21:51

Ewo, a może spróbuj nordic walkingu? To bardzo fajnie modeluje sylwetkę.

Post przez ewa.p » 1 maja 2017, o 18:50

musiałabym z kimś,bo samej to sie szybko zniechęcę...

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez tully » 1 maja 2017, o 20:02

3 x 11 km przez kolejne dni i powyzej 50 grrrrr
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 1 maja 2017, o 20:23

Tully nie przejmuj się! Wiesz, że waga domowa może się wahać +/-2 kg, poza tym to zależy kiedy się ważysz, czy ci nic w jelitach nie zalega, ile wody wypiłaś itp itd. Takie ważenie się codziennie to nie ma najmniejszego sensu

Post przez Kawka » 1 maja 2017, o 20:58

Tully - nie ma czym się martwić. 50 kg to naprawdę jest rewelacyjny wynik.

Ewo - może hula. Tak nieśmiało podpowiadam. Nie obciąża kręgosłupa a można równocześnie oglądać tv, więc się nie znudzisz.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez ewa.p » 1 maja 2017, o 21:50

Może,Kawko,zastanawiam się nad tym już jakiś czas...

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 2 maja 2017, o 10:32

Tully - zgadzam się z dziewczynami.

Ewo - przekonałam się, ze dieta, odpowiednia, to podstawa. bez niej ćwiczenia niewiele dają. a do chodzenia rzeczywiście towarzystwo potrzebne i mobilizujące :-)) teraz rower sie zacznie, może to?

Kiaro- musisz dac sobie czas, bo jednak masz rok na dojście organizmu do siebie. Biologia :-)
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Kawka » 2 maja 2017, o 21:27

Szuwarku - masz rację. Niestety dieta to 70% sukcesu. Ćwiczenia, nawet najlepsze nie dadzą spektakularnego sukcesu. Owszem, można sobie wyśrubować metabolizm poprzez ćwiczenia i zrobić ujemny bilans kaloryczny, ale trzeba ich robić tak kosmiczną ilość, że normalny człowiek nie ma na to zazwyczaj czasu i sił.

Ewo - śmiało. Pogoń małżonka do marketu po materiały i voila. Masz hula na swoją miarę w ciągu pół godzinki. Wiem, że nudzę, ale to świetne cardio, mało intensywne, więc na pewno dasz radę. Jak ćwiczyłam sporo z hula hopem (i miałam dobre odżywianie), to miałam spektakularne efekty. W różnych rejonach ciała mi zeszły centymetry ale na brzuchu, dzięki hula, najwięcej (około 9 cm mniej), więc to idealne ćwiczenie dla kogoś, komu zależy na smukłej talii.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 2 maja 2017, o 22:32

Nordic też. Ale trzeba prawidłowo chodzić. Jak widziałam te kobietki ciągnàce kijek albo po prostu podpietające się to szkoda. No niby się ruszały (plus) ale mało efektownie. Przy prawidłowym marszu z wyrzutami itd są rewelacyjne efekty.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Kiara » 3 maja 2017, o 22:42

Szuwarku wiem ale mimo wszystko nie chce być słoniem tak długo :(

Od zeszłego tygodnia nie byłam na fitnessie i znów przytyłam tyle co schudłam za 3 miesiące no nie :mur: :mur:

Ale fakt jadłam jak głupia :roll:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 4 maja 2017, o 19:45

szuwarek napisał(a):Nordic też. Ale trzeba prawidłowo chodzić. Jak widziałam te kobietki ciągnàce kijek albo po prostu podpietające się to szkoda. No niby się ruszały (plus) ale mało efektownie. Przy prawidłowym marszu z wyrzutami itd są rewelacyjne efekty.

I prawidłowo ustawić sobie wysokość kijków. Często widzę jak chodzę, że niektórzy ustawiają sobie kijki za wysoko i wtedy też nie ma opcji by prawidłowo chodzić. Plus jeszcze to chodzenie jak o kulach, czy o szczudłach jak ja to nazywam ;)

Nordic walking bardzo lubię, początkowo nie mogłam złapać rytmu, ale potem obniżyłam sobie jednak kijki zgodnie z zaleceniami i okazało się, że szybko złapałam rytm.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Kawka » 5 maja 2017, o 02:35

Kiaro - wiem co czujesz. Sama wiele razy tak miałam. Tyle miesięcy wysiłku, waga ledwo dra w dół, a wystarczy zaledwie kilka dni i kg wracają. Cholernie niesprawiedliwe to jest. :glaszcze: teraz trzeba ponownie spiąć tyłek i spróbować jeszcze raz. Będę trzymać kciuki za Ciebie.

Post przez Kiara » 5 maja 2017, o 12:42

Dzięki Kawko dziś mam iść na fitness ale czy pójdę... :smutny:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 5 maja 2017, o 12:53

Kiaro :glaszcze:
Ja się prawie dwa tygodnie temu zawzięłam i robię codziennie na stepperze 40 minut. Wychodzi mi zazwyczaj 2700 kroków. Tylko w tamten piątek sobie odpuściłam, bo totalnie nie miałam nastroju.

Możecie polecić jakąś sensowną i niedrogą wagę, która nie oszukuje jakoś mocno?

I dobre, nie ślizgające się buty do fitnessu, które ceną nie zabiją?

Post przez tully » 5 maja 2017, o 16:14

No ja wreszcie po kilku dniach (!) wrocilam z powrotem do 49.9... problem w tym ze bieganie juz nic nie daje, znow sie cialo przyzwyczilo i moge sobie robic 11 codziennie i tak nic to nie da... na szczescie przy tak silnej lini oporu po prostu musze ograniczyc jedzieni kiedykolwiek przekrocze ta magiczna liczbe innego wyjscia nie widze... wciagu ostanich 6 dni biegalam 4 razy i dopiero dzisiaj rano wrocilam...

Statsy z 2016 bieganie (tylko udokumentowane zegarkiem bo bylo tego wiecej :)

Ilosc: 57
Czas: 66 h
Dystans 506 km
Kalorie: 67 000 kcal

Rower:

Ilosc: 46
Czas: 88 h
Dystans: 1200 km
Kalorie: 62 000 kcal

Post przez Kawka » 5 maja 2017, o 20:17

Very - z wagą niestety nie pomogę. Co do butów, ja mam asicsy do biegania i sprawdzają się świetnie, choć nie wiem czy cena Cię nie odstraszy.

Kiaro - idź, zobaczysz że lepiej się poczujesz po ćwiczeniach :przytul:

Tully - masz nieprawdopodobne osiągnięcia. Jestem pełna podziwu dla Ciebie.

Post przez tully » 5 maja 2017, o 22:03

@kawka: asicsy sa boskie jaki masz model? Ale zachorowalam na brooksy i biegam teraz na przemian w jednych i drugich... fajnie to wyglada bo asicsy sa zryte do bolu a brooksy takie nowki ze az oczy bola :)

Post przez Kiara » 8 maja 2017, o 08:26

Olała fitness idę w tym tygodniu do dietetyczki, zobaczymy co mi powie....
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich