Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:05

Obejrzeć? Tak!

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2017, o 11:21

LiaMort napisał(a):Obejrzałam Piękną i bestię . Cudne to jest. :bigeyes:

no ba! :P

A ja w końcu objerzałam Osobliwy Dom Pani Peregrine. Końcówka baaardzo mocna, ale początek i środek takie se. Jest okej, ale nie porywa.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 19 kwietnia 2017, o 12:59

Ja właśnie oglądnęłam "Przyjaciółki" normalnie mam fazę na Deląga zakochałam się :inlove:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 24 kwietnia 2017, o 08:13

KatiaBlue napisał(a):A ja sobie ostatnio obejrzałam Pasażerów. Jennifer Lawrence ładnie wyglądała

a ja się na tym filmie zawiodłam...
Tzn nie był zły był okej :P
ale zwiastun pokazywał tę historię inaczej :P trailery kłamią :P
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Kiara » 24 kwietnia 2017, o 10:07

Najdłuższa podróż :bigeyes:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 24 kwietnia 2017, o 15:11

Chodzi o ten film na podstawie książki Sparksa?
Dobrze się kończy?

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Kiara » 24 kwietnia 2017, o 17:05

Hmmm nie wiem na podstawie jakiej książki był kręcony hmmm ale gra tam Scott Eastwood i tak... dobrze się kończy :smile:
Obrazek

Post przez Duzzz » 24 kwietnia 2017, o 17:12

To w takim razie to :) Dzięki :)

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 28 kwietnia 2017, o 12:49

Obejrzałam ostatnio kilka filmów produkcji polskiej i wszystkie mi się podobały.
Najbardziej "Planeta singli", ale "Dzień dobry, kocham cię" też był niczego sobie.
Jeszcze mam kilka na dvd na najbliższy czas, ale podejrzewam, że mogą być gorsze.
Obrazek

Post przez Kiara » 28 kwietnia 2017, o 14:13

A ja przed chwilką znów oglądnęłam "Zanim się pojawiłeś" :bigeyes:
Dlaczego on się tak kończy :zalamka:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 28 kwietnia 2017, o 19:15

znów się torturujesz?
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kiara » 3 maja 2017, o 22:51

No lubię ten film :placze:

Oglądam właśnie "Och życie" na razie ciekawy i fajny :smile:
Obrazek

Post przez Duzzz » 4 maja 2017, o 13:18

Komedia z 2010 roku? Pamiętam, że mnie ona jakoś zawiodła.
O wiele bardziej lubię film Trzech mężczyzn i dziecko, gdzie też muszą zająć się niemowlakiem ;)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 4 maja 2017, o 13:33

Planetę singli uwielbiam. Już ze cztery razy widziałam :lovju:
Kiara napisał(a):A ja przed chwilką znów oglądnęłam "Zanim się pojawiłeś"
raz to widziałam i nigdy za nic nie chcę więcej.
Co za zakończenie :mur:
Wolę Love Rosie :mrgreen:
Kiara napisał(a):Oglądam właśnie "Och życie" na razie ciekawy i fajny
ach bardzo lubię bo Katherine Heigl i poza tym jest taaaaki słodki ten film :smile:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 4 maja 2017, o 14:22

boze Sol, tak bardzo. ja na wspomnienie tego film ma same zle emocje..Zniszczył mi ksiażkę.

Zakończenie hmm ogolnie ukazanie histori wtf

Ale dzieki temu mam Samuela Claflina :bigeyes:
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Post przez Janka » 4 maja 2017, o 14:46

•Sol• napisał(a):
Kiara napisał(a):Oglądam właśnie "Och życie" na razie ciekawy i fajny
ach bardzo lubię bo Katherine Heigl i poza tym jest taaaaki słodki ten film :smile:

Bardzo słodki.
Nie tylko ona jest fajna, ale jeszcze i Josh Duhamel, też słodziak.
Obrazek

Post przez Janka » 25 maja 2017, o 15:20

Przed chwilą obejrzałam "Moja dziewczyna wychodzi za mąż" (z Patrickiem Dempsey i Michelle Monaghan).
To była kopia filmu "Mój chłopak się żeni" (z Julią Roberts, Dermotem Mulroneyem i Cameron Diaz), tylko trochę pozmieniali płeć bohaterom.
I zmieniono zakończenie na takie, które pozornie sprawia wrażenie HEA.
Obrazek

Post przez Agrest » 25 maja 2017, o 17:21

Uważasz, że to zakończenie z gatunku "daję im rok"? :lol:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Janka » 25 maja 2017, o 17:48

Ona nie sprawiła na mnie wrażenia osoby, która wie, czego chce. A nawet jeśli przez chwilę wie, to i tak mogą jej się za sekundę zmienić priorytety.

W swoim dzisiejszym maratonie filmów zaliczyłam "Powiedz tak". Całkiem miły filmik.
Niestety było to samo co w poprzednim filmie. Jakoś mnie nie śmieszy, gdy ktoś szykuje się do ślubu, a nie jest całkiem pewny, czy już znalazł swoją drugą połówkę.
Obrazek

Post przez Agrest » 25 maja 2017, o 18:01

Powiedz tak nie widziałam, ale Moja dziewczyna mi się nie podobała... Z wielu powodów tak naprawdę, a ten który wymieniłaś był jednym z nich. Mojego chłopaka widziałam sto lat temu i pamiętam, że moja romansoholiczna dusza (wówczas jeszcze niezdiagnozowana) była rozczarowana, ale no cóż, jest to film sprawiedliwy, że tak powiem, i pewnie dziś podobałby mi się bardziej. I właśnie Moja dziewczyna zaserwowała to, czego mi niby w Moim chłopaku zabrakło, a jednak nie dało mi to satysfakcji...

W dodatku zirytowało mnie, że tylko Dempsey dostał wyświetlenie swojego nazwiska przed tytułem filmu. W komedii romantycznej, gdzie z definicji jest dwoje równie ważnych bohaterów? Come on :(

Obejrzyj In your eyes, ciekawam twojej opinii ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Janka » 25 maja 2017, o 19:03

Agrest napisał(a):jest to film sprawiedliwy, że tak powiem

No właśnie. W "Mój chłopak się żeni" dla głównej bohaterki nie ma HEA takiego jak lubimy w klasycznych romansach, a jednak kończy się prawdziwym HEA dla kogoś innego. I to jest tam sprawiedliwe.
Agrest napisał(a):Obejrzyj In your eyes, ciekawam twojej opinii ;)

Z tym będzie problem, bo film chyba jeszcze nie istnieje w niemieckim obiegu telewizyjno-wypożyczeniowym.

Ciąg dalszy mojego dzisiejszego maratonu: właśnie obejrzałam "Ślubne wojny".
I znowu podobna sytuacja jak w poprzednich filmach, że ktoś się decyduje na ślub tylko po to, by być już po ślubie. Ale wreszcie było to dojrzalej przedstawione. I hurra! Tym razem było HEA i to podwójne, bo były dwie równoprawne główne bohaterki i obie dostały swoje ładne HEA, w które można uwierzyć.
Obrazek

Post przez Agrest » 25 maja 2017, o 19:10

Mając polskie konto na Netfliksie można wybrać niemieckie napisy do In Your Eyes (i chyba zresztą do większości innych filmów też), więc pewnie i z Niemiec można oglądać. A jeśli dobrze pamiętam to pierwszy miesiąc jest za darmo na próbę ;)

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 25 maja 2017, o 19:15

Janka napisał(a):Przed chwilą obejrzałam "Moja dziewczyna wychodzi za mąż" (z Patrickiem Dempsey i Michelle Monaghan).
To była kopia filmu "Mój chłopak się żeni" (z Julią Roberts, Dermotem Mulroneyem i Cameron Diaz), tylko trochę pozmieniali płeć bohaterom.
I zmieniono zakończenie na takie, które pozornie sprawia wrażenie HEA.

Nie znoszę tego z Julią Roberts :moe: już wolę ten pierwszy
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 25 maja 2017, o 19:22

Ja w zasadzie ani tego, ani tego nie zaliczyłabym do swoich ulubionych.
Z wszystkich pięciu filmów, które dziś ciurkiem obejrzałam, najlepszym był "Historia Kopciuszka".
Agrest napisał(a):Mając polskie konto na Netfliksie można wybrać niemieckie napisy do In Your Eyes (i chyba zresztą do większości innych filmów też), więc pewnie i z Niemiec można oglądać. A jeśli dobrze pamiętam to pierwszy miesiąc jest za darmo na próbę ;)

Nie mam swojego Netflixa, a ten darmowy miesiąc planowałam sobie zaoszczędzić na czas, gdy ułożę sobie długą listę filmów do zaliczenia i do tego będę miała pewność, że cały miesiąc spędzę na miejscu. Na razie nie mam takiej gwarancji.
Ale dobrze, że mówisz, że film jest dostępny na Netflixie, bo może uda mi się namówić kogoś, kto ma Netflixa, żeby mi puścił film u mnie w domu.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Vii Keeland, Adam Silvera

Post przez cedar » 28 maja 2017, o 02:01

Mam lekką obsuwę, bo mnie na bajkę ciężko namówić, dlatego nie dziwcie się, że dopiero teraz obejrzałam.

VAIANA!!! Znana też jako Moana. ;)

Zachwyconam. Po pierwsze bohaterami są Maorysi, co mnie bardzo uradowało, po drugie animacja jest przepiękna (choćby włosy bohaterów - niesamowite i super), wpadające w ucho, przyjemne piosenki, żadnej nudy, cudne widoki, super bohaterka z charakterem, ładna wymowa i w ogóle wszystko mi się podobało. I nawet nie ma wątku romantycznego, który chyba by mi w tej bajce przeszkadzał.
Miodzio. :)
Caviar and cigarettes
Well versed in etiquette
Extraordinarily nice
She's a Killer Queen

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 28 maja 2017, o 21:43

oglądnęłam w końcu Piekna i Bestie 2017 i nie podobalo mi sie za bardzo.

Jakos bestia straciła swój urok a raczej był uroczy jednak mhm. Bella kurcze na początku filmu mnie irytowała. ale jak to :bezradny:

Płomyka skradł show :hyhy: i Evans jako Gaston był w 10

Ogolnie wizualnie bardzo ładny. Emma W spiewała pięknie i Dan też jednak końcówkę musze przyznac musiałam ominał bo zaczeło mnie nudzuć :ermm:
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!