Teraz jest 23 listopada 2024, o 07:40

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 10 marca 2017, o 15:32

Sol :hihi:

Znalazłabyś mi linka dokładnie do tej co masz?
To sobie od razu kupię i zobaczę.
Co prawda mam długie włosy ale nie mogę ich w ogóle rozpuścić bo od razu mam kołtuny :disgust:
Joakar taki grzebyk kiedyś miałam ale niestety moje włost dały mu radę i pękł :smutny:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 marca 2017, o 15:43

Duz, takie ciachnięcie :P a długaśkie włosy to moje marzenie...

Mama mi w Rossmannie kupiła za jakieś 45 zł ;) są w różnych kolorach ;)
ale jeśli chcesz z allegro, proszę bardzo: http://allegro.pl/tangle-teezer-compact ... 97121.html

ona powinna zaradzić trochę na kołtunienie ;) naprawdę. Do momentu jak nie miałam nie wierzyłam w cudowne właściwości, a zachwyty nie kłamią ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 marca 2017, o 15:54

Ach, bo ostatnio miałam znowu z nimi problem. Po chorobie miałam matowe, szare, suche i w ogóle masakra z nimi była. Czesałam to się łamały i kruszyły. Mnóstwo sobie włosów nawyrywałam, połamałam. Znowu miałam sporo takich 'smętnych pejsów' jak to moja mama mówi, więc wzięłam i obcięłam :D
W maju mamy też wesele, odrosną i u fryzjera już sobie podetnę lepiej :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 10 marca 2017, o 15:57

wiadomo ;)
włosy lubią podcinanie, wzmocnią się a i tak masz długaśkie ;)

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 12 kwietnia 2017, o 17:38

W końcu sobie kupiłam i nie żałuję.Włosy są po nim niesamowicie miękkie i lśniące. :bigeyes:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kiara » 15 kwietnia 2017, o 19:10

Sol kupiłam tą szczotke póki co super zobaczymy dziś jak rozczesze noje włosy z lakieru i wczorajszych lokow hmmm
Obrazek

Post przez •Sol• » 18 kwietnia 2017, o 17:50

Kiaro, fajnie ;) cieszę się ;)
a jak po lakierze i lokach? Dała radę? ;)

Post przez Kiara » 18 kwietnia 2017, o 18:21

Tak!
Jest super dziękuje za polecenie :*
Obrazek

Post przez •Sol• » 19 kwietnia 2017, o 17:24

proszę bardzo ;)
super że tak Ci pasuje ;)

Post przez Duzzz » 23 kwietnia 2017, o 18:41

Ostatnio mam straszny problem z wypadaniem włosów. Jeszcze tak źle jak teraz jest nie było. Mnóstwo włosów zbieram z ubrań przy każdym wyczesywaniu mam przynajmniej garść włosów z grzebienia. Została mi mysia kitka i jak jeszcze kilka włosów wypadnie to będę prawie łysa :wryyy:
Macie coś sprawdzonego na wypadanie włosów? Może jakieś tabletki?

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 23 kwietnia 2017, o 19:54

picie naparu z pokrzywy no i ta moja święta maseczka z rycyny i żółtka.
no i niestety obcięcie solidnie żeby się wzmocniły, też się sprawdza :(

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 23 kwietnia 2017, o 22:01

Duzzza mi po dermenie przestały wypadac włosy ;) teraz znów mi wypadają ale juz nie stosuje, a chyba powinnam
Chwała Jantar - wcierac sobie w skore głowy

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 24 kwietnia 2017, o 00:34

Ja się kiedyś dałam złapać na popularność tej wcierki z Jantaru. Jezu, jakie to było gówno :zalamka: Mam wrażenie, że to od tego zaczęło mi się sypać z głowy, co utrzymuje się do dziś. Chyba nie jest to łupież, tylko taka mocno przesuszona skóra plus dodatkowo czasem swędzenie.

Moje także lecą jak szalone. Nigdy nie miałam jakiejś szopy, ale włosów było bez porównania więcej. Teraz to aż sprawdzam, czy nie zaczęły robić się prześwity :zalamka: W dodatku sporo mam siwych, więc muszę w końcu pofarbować, a tego też się boję, bo mam bardzo brzydkie i zniszczone włosy. I nie wiem w dodatku od czego?! Niczym ich nie katuję, niczym nie pryskam, nie suszę, nie prostuję, nie farbowałam od 2010. Włosy powinny być malina, a wyglądają jak gówniana strzecha.

Wydaje mi się, że chyba trzeba zrobić dokładne badania i iść z tym do jakiegoś sensownego dermatologa. Moja mama poszła do pierwszej z brzegu babki, to jej przepisała jakiś szmelc do wcierania na alkoholu, który oczywiście nic nie pomógł.

Post przez Kiara » 24 kwietnia 2017, o 10:09

Ja nie mam z tym problemu więc nie wiem ale na pewno się zgodzę, ze podcięcie dużo wzmacnia :glaszcze:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 24 kwietnia 2017, o 10:18

Mi baba podcięła ale krzywo. :zalamka: muszę iść do innej żeby mi wyròwnała. :mur:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Papaveryna » 24 kwietnia 2017, o 11:10

O masz, Lia :shock: To co ta babka? :przytul:
Ja wczoraj kazałam wujkowi mi obciąć trochę włosów, już nawet olewając fakt, że był po kilku piwach :evillaugh: Moje włosy gorzej wyglądać nie mogły. Były co prawda długie, ale cienkie, smętne, a końce, jakby myszy powygryzały - każdy w innym miejscu rozdwojony. Miałam iść do fryzjera, ale aż się wstydziłam, że się komuś niedobrze zrobi na widok takich ohydnych włosów :zalamka: A moja mama, oczywiście, żeby nie obcinać, bo już mam takie długie, jak na moje możliwości i szkoda :krzyczy:
Teraz wyglądają dużo lepiej. Może nawet odważę się iść je podrównać :P Jeszcze trzeba je pomalować, żeby zakryć siwusy, kopnąć się w dupę i iść zrobić badania, obkupić specyfikami i może coś się uda zdziałać.

Post przez Kiara » 24 kwietnia 2017, o 11:14

Lia to u kogo Ty byłaś?

Very jakie siwusy?! Dlaczego wujek ? :rotfl:

Weź no idź do fryzjera, kurde przecież od tego jest, żeby włosy wyprowadzić z najgorszego :wink:
Obrazek

Post przez Papaveryna » 24 kwietnia 2017, o 11:31

Bo u nas w rodzinie ten wujek obcina wszystkim włosy i robi to raczej spoko :)
Siwusy dlatego, że już kilka lat temu zaczęłam siwieć :bezradny: I to nie tak, że mam siwe włosy przy skórze, tylko po prostu mam sporo pojedynczych w całości już siwych włosów :( Niestety :(
Mąż się ze mnie od dawna nabija i ględzi o ufarbowaniu, a ja zawsze to odkładam, bo włosy w złym stanie, bo wypadają, bo jak zacznę farbować, to będę musiała odświeżać kolor, co jakiś czas, bla, ba, bla. Ale muszę w końcu się za to zabrać i zacząć wyglądać jak ludzie :P

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 24 kwietnia 2017, o 11:40

Jak się już żalimy na włosy to i ja dołączę. :hyhy:
Moja ostatnio są jakieś takie matowe, sianowate i bez życia. I winię za to te wszystkie super ekologiczne i zdrowe odżywki bez silinkonów i slsów. :zalamka:
Ostatnio edytowano 24 kwietnia 2017, o 11:55 przez joakar4, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 24 kwietnia 2017, o 11:42

nie każdemu brak silikonów służy :)

mnie stan się poprawił na wygląd ale mam wrażenie że mam ich mniej... Linieję na potęgę, ale to chyba przez wiosnę.

Post przez Papaveryna » 24 kwietnia 2017, o 11:48

Joakar, ale mi się wydaje, że jest to prawda.
Ja też parę lat temu próbowałam wprowadzić taką pielęgnację. Myłam włosy szamponem dla dzieci, po którym cały czas się drapałam i nie mogłam rozplątać włosów :evillaugh: Ponadto włosy zamiast wyglądać lepiej, sprawiały wrażenie niedomytych strąków, które miały się zaraz połamać i rozlecieć :zalamka:
Przetestowałam wtedy trochę produktów i w sumie z tego wszystkiego chyba tylko jedna maska działała fajnie na moje włosy :]

To chyba Ty gdzieś tu pisałaś, że Twoje włosy najbardziej lubią szampony silikonowe typu Nivea, Dove i tak dalej. Moje tak samo! To znaczy może niekoniecznie te akurat marki, ale przynajmniej jakoś normalnie wyglądają umyte silikonowym szamponem :bezradny:

Post przez Duzzz » 24 kwietnia 2017, o 14:35

Dziewczynki :przytul:

Ścięłam już znacznie z długości włosy i to nic nie pomogło. Więcej nie zetnę, bo już chyba wolę być łysa :hihi:
Z Jantarem miałam ja Very niestety. Nie dla mnie ten produkt. :bezradny:
Myślałam też bardziej o jakiś tabletkach niż szamponach. Bo tabletki wydaje mi się, że mogą mieć lepszą skuteczność, chodź na efekt trzeba jednak poczekać.

Katiu, produkty Dermeny gdzie kupujesz? W aptece czy w jakiejś drogerii można również dostać? I co stosujesz? Szampon, odżywkę czy jeszcze coś innego? A może tabletki? Bo widzę, że też takie mają :mysli:

Kiedyś stosowałam takie ampułki jak mi bardziej zaczynały wypadać włosy i się sprawdzały, może teraz też powinnam im dać szansę :mysli:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,66373 ... oules.html

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 24 kwietnia 2017, o 16:22

Mama coś miała z pokrzywy ale nie pamiętam co. ;)

Pierwszy raz u tej baby ścięłam włosy i ostatni. :zalamka: Farbuje fajnie ale strzyżenie katastrofa. :zalamka:
Obrazek
Chyba że ja źle widzę. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Kiara » 24 kwietnia 2017, o 17:00

Duzz możę żelazo łyknij ? :mysli:

Lia ja tam nie widzę żeby krzywo było ale ja to ja :glaszcze:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 24 kwietnia 2017, o 19:36

Ja też nie widzę, ale to u mnie norma, nigdy nie widzę jak coś jest krzywo.
Mi z racji wieku strasznie wychodzą włosy i siwe też są, muszę farbować, a że są cienkie to wiadomo, masakra. Jadłam bellisę 40+ intense, to mam trochę odrostów, ale mało, muszę znów kupić, bo tylko jedno opakowanie zjadłam, a trzeba chyba dwa.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich