Teraz jest 23 listopada 2024, o 00:35

Obejrzeć? Tak!

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 12 marca 2017, o 20:27

A nie przypadkiem "Arizona Dream"? Jeden z moich ukochanych filmów.

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 12 marca 2017, o 21:36

No właśnie!! W ogóle nie wiedziałam o co chodzi w tym filmie :evillaugh:
Obrazek

Post przez Szczypta_Kasi » 13 marca 2017, o 08:53

Genialny był :mrgreen:
Widzę że wyczułaś mój gust

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 13 marca 2017, o 11:14

Nadrobiłam sobie w końcu trochę zaległych filmów.
Obejrzałam dwa dzieła Marvela - Kapitana Amerykę: Wojnę bohaterów i Dr Strange. Oba mi się bardzo podobały, może trochę mniej Kapitan Ameryka. Co jest dziwne, bo bardzo lubię tę serię.
Zostali mi jeszcze do obejrzenia Avengersi: Czas Ultrona, oczywiście oglądam poza kolejnością. :zalamka:
Nie podobał mi się za to Batman v Superman: Świt sprawiedliwości, jakoś nie mogłam się połapać o co chodzi w tym filmie. :ermm:
Obejrzałam też drugą część Greya i niestety ale jedynka była lepsza.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 13 marca 2017, o 16:31

Też mi się mniej ta część z Kapitanem Ameryką podobała. Avengersi są dalej nieźli :)
A w Strange'u nie miałaś wrażenia, że czegoś brakuje? A Deadpoola widziałaś?
Batman v Superman, jeszcze przede mną :)

Od groma jest tych filmów, że czasami ciężko podążać zgodnie z kolejnością. Tez jakoś nie w kolejności te filmy z Uniwersum Marvela oglądałam ;)
Teraz mamy fazę, a raczej mój ma na X-Menów. I jeszcze coś nam zostało do obejrzenia. Nie wiem ile tego części jest, ale sporoooooo....

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez joakar4 » 14 marca 2017, o 08:15

duzzza22 napisał(a):A w Strange'u nie miałaś wrażenia, że czegoś brakuje?

Duzz, rozmawiasz z kompletnym ignorantem jeśli chodzi o wszelkie komiksy. Dla mnie mogłoby tam zabraknąć głównego bohatera i bym się nie zorientowała. :hyhy:
Natomiast oglądałam wersję 3D i efekty mnie z lekka zawiodły. Równie dobrze mogłam sobie obejrzeć zwykły film.

Deadpoola jeszcze nie oglądałam, na razie czeka w kolejce.

duzzza22 napisał(a):Teraz mamy fazę, a raczej mój ma na X-Menów. I jeszcze coś nam zostało do obejrzenia. Nie wiem ile tego części jest, ale sporoooooo....

X-menów oglądałam tylko Przeszłość, która nadejdzie) i jakoś mi nie podeszło, tak samo Wolverine. :ermm:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 14 marca 2017, o 12:37

Dr Strange jest o tyle super że go można oglądać niezależnie, a nie że najpierw Kapitany Hulki i inne a dopiero on ;)

Duz, a czego Ci brakowało w Strange'u? Prócz może ociupinki codzienności superbohatera :hyhy:
joakar4 napisał(a):Deadpoola jeszcze nie oglądałam, na razie czeka w kolejce.
rety to była miazga :P
Deadpool jest strasznie specyficzny :P i jak się peszysz to lepiej nie oglądaj z rodzicami :P odniesień do seksu jest tam masa :P

A widziałyście Suicide Squad? Mnie ostatnio zaczął chodzić po głowie ale nie wiem w końcu czy się skusić.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez joakar4 » 14 marca 2017, o 13:17

Dobrze, że mnie uprzedziłaś co do Deadpoola. Ojciec zawsze ze mną takie filmy ogląda. :hyhy:

Pierwsze słyszę o Suicide Squad. Ale jakoś opis mnie nie zachęcił.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 14 marca 2017, o 13:29

jak masz dużą tolerancję na zbereźności i nie masz tak że jak się niby pierniczą na ekranie to chcesz odwracać wzrok, gdy oglądasz z rodzicami to spoko, ale jak masz to Deadpool w samotności :P
tam są o wiele gorsze sceny i teksty niż dwoje bohaterów miziających się pod kołdrą :P
Deadpool jest 18+ ;)

za wiele o tym filmie dobrego nie słyszałam, ale po tym filmiku:
mam jakąś dziwną, lekko masochistyczną chęć :P
w filmiku są spoilery ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Liberty » 14 marca 2017, o 18:04

A mnie się Legion samobójców podobał. Dzieło przełomowe to to nie jest ale ogląda się fajnie.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 15 marca 2017, o 16:15

joakar4 napisał(a):Duzz, rozmawiasz z kompletnym ignorantem jeśli chodzi o wszelkie komiksy. Dla mnie mogłoby tam zabraknąć głównego bohatera i bym się nie zorientowała. :hyhy:
Natomiast oglądałam wersję 3D i efekty mnie z lekka zawiodły. Równie dobrze mogłam sobie obejrzeć zwykły film.

O! A myślałam, że w 3D będzie właśnie znacznie lepiej. Te zmiany budynków były bardzo efektowne w filmie.

joakar4 napisał(a):Deadpoola jeszcze nie oglądałam, na razie czeka w kolejce.

Mnie ten film rozwalił, ale od początku nie brałam go poważnie. Traktowałam jak coś przerysowanego :)

joakar4 napisał(a):X-menów oglądałam tylko Przeszłość, która nadejdzie) i jakoś mi nie podeszło, tak samo Wolverine. :ermm:

Na razie chyba najbardziej podobał mi się pierwszy X-Men i X-Men: Pierwsza klasa.
Ale przyznam szczerze, że mam ich przesyt. I wkurza mnie, że poszatkowane to datami, przeszłością, przyszłością jest :P Troszkę za dużo tego wszystkiego jak dla mnie :P

•Sol• napisał(a):Duz, a czego Ci brakowało w Strange'u? Prócz może ociupinki codzienności superbohatera :hyhy:

Nie wiem. Jak dla mnie było za mało jeszcze wyjaśnionych spraw. Powinno być coś więcej. Może też więcej wątku romansowego etc.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 4 kwietnia 2017, o 20:03

Kiara napisał(a):No właśnie!! W ogóle nie wiedziałam o co chodzi w tym filmie :evillaugh:

Czyli nie jestem sama. :evillaugh: Kilka lat temu będąc fanką Johnny'ego Deppa (już mi przeszło), starałam się oglądnąć wszystko z nim. Kompletnie nie wiem o co chodzi w "Arizona dream". A już "Truposz" mnie dobił kompletnie. :P Za to z mniej znanych podobał mi się film "Benny i Joon".

OStatnio oglądnęłam w końcu "Pamiętnik". Fajny film, ale szkoda, że nie czytałam wcześniej książki, bo lubię tego autora a teraz już nie będzie mi się chciało po książkę sięgnąć.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Szczypta_Kasi » 4 kwietnia 2017, o 20:11

Ja wam nie wytłumaczę, bo już zupełnie nie pamiętam - mam słabą pamięć. Za to pamiętam kilka scen które były genialne - zwłaszcza odgrywanie filmu "Północ, północny zachód"

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 4 kwietnia 2017, o 20:16

Mnie się kojarzą te sceny z rybą lecącą przez kadr. To mnie najbardziej zaintrygowało. Wątek romansu z dwiema kobietami na raz ogarnęłam, ale ten z Eskimosami i rybą :bezradny: Kompletnie nie wiem o co chodziło. :bezradny:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Szczypta_Kasi » 5 kwietnia 2017, o 09:20

:mrgreen: Ja lubię własnie takie rzeczy, których się nie do końca rozumie, ale się czuje ich niesamowity klimat. Lubię realizm magiczny, symbolikę.
A w tym filmie to jeszcze mega robotę zrobiła muzyka Bregovica.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 7 kwietnia 2017, o 22:22

Obejrzałam w końcu Bridget Jones 3, wiadomo że niektóre momenty przesadzone i ogólnie aktorzy troszkę mi się sztywni wydawali ale uśmiałam się równo, także jestem bardzo zadowolona, dobre na poprawę humoru :D

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez Vienna » 17 kwietnia 2017, o 11:47

Wczoraj po raz drugi obejrzałam Kryptonim U.N.C.L.E. i świetnie się bawiłam. Film szpiegowski retro z przymrożeniem oka. Perełka. :mrgreen: Grają w nim dwaj przystojniacy, do tego w niezwykle uroczy sposób, Henry Cavill w roli agenta CIA i Armie Hammer w roli agenta KGB. Wizerunek twardzieli ociepla śliczna Alicia Vikander. Dynamiczna akcja przesycona jest subtelnym humorem. Reżyser w zabawny sposób bawi się konwencją. Całość spina klimatyczna muzyka z lat 60-tych. Polecam. :D
Tu zwiastun...
https://www.youtube.com/watch?v=CzYRlISYE8Y

Henry Cavill w garniturze zapiera dech ;) , ale to Illya, agenta KGB, skradł moje serce. hmmm Nie tylko jego mięśnie są ze stali, ale grzywka również. :mrgreen: A do tego mówi z uroczym akcentem. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=5I7HrnRA7gc

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 17 kwietnia 2017, o 13:15

Obejrzałam Piękną i bestię . Cudne to jest. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Szczypta_Kasi » 17 kwietnia 2017, o 14:31

Kryptonim U.N.C.L.E. też widziałam. Świetny! Polecam.

Post przez Kiara » 18 kwietnia 2017, o 13:10

Szczypto to jeden z moich ulubionych filmów! Genialny!

No i CI przystojni panowie :bigeyes: Nie wiedziałam czy wolę wysokiego blondyna czy pięknego bruneta :bigeyes: :bigeyes:
Obrazek

Post przez Szczypta_Kasi » 18 kwietnia 2017, o 13:19

Mam tak samo! Zawsze wole brunetów a tutaj blondyn bije na głowę ciemnego.

Post przez Alias » 18 kwietnia 2017, o 13:38

Mnie Kryptonim rozczarował niestety ;)... a miałam oczekiwania
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Vienna » 18 kwietnia 2017, o 18:10

Mnie nie rozczarował, bo nie miałam żadnych oczekiwań. Podeszłam do tego filmu, jak do jednego z wielu. Szczęściem okazał się miłą rozrywką. :)

Post przez Kiara » 18 kwietnia 2017, o 18:17

Szczypto idento jak ja :evillaugh:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 19 kwietnia 2017, o 11:11

A ja sobie ostatnio obejrzałam Pasażerów. Jennifer Lawrence ładnie wyglądała

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!