Jutrzenka napisał(a):Och "Arang and the Magistrate" obejrzałam tylko wyłącznie ze względu na Joon Giego Opis fabuły był interesujący, ale drama nie podobała mi się Główna bohaterka była dziwna, podobnie jak klimat całej dramy Jedyny pozytyw to oczywiście wspomniany Joon Gi
Jutrzenka napisał(a):Co do strojów: jak pisałam, joseońskie kapelusze odpadają Pozostała część stroju jest ok, ale kapelusz dyskwalifikuje wszystko
cedar napisał(a):Ale co z tymi kapeluszami jest nie tak? Bo ot takie zwykłe czarne bez upstrzenia żadnymi ozdóbkami... Choć mnie się podobają np. te, które nosili jacyś oficjele - pióra, korale (one też chyba zależały od statusu).
Jutrzenka napisał(a):A jak Ci się podobała gra IU ?
Jutrzenka napisał(a):Są zbyt wysokie,
Jutrzenka napisał(a):Żadnych fajnych grzywek ani długich fryzurek
Jutrzenka napisał(a):Po prostu Goryeo i Silla są na pierwszym miejscu
cedar napisał(a):Moim zdaniem była naprawdę niezła. Najbardziej mi się podobała jako żywa, zabawna dziewczyna, bo była w tym świetna. Wiem, że sporo osób wylało na nią wiadro pomyj - albo ci, co ją hejtują od wieków (nie wiem, czemu, ale nie pojmę tego nigdy), albo ci, którzy nagle zaczęli uważać się za znawców i krytykowali ją z absolutnie każdej strony (jednocześnie chwaląc naprawdę słabych aktorów za "genialne" popisy aktorskie, więc tyle mam do powiedzenia o ich miarodajności). Mnie się podobała. I tyle.
cedar napisał(a):E tam, przy cylindrach nawet nie stały!
Fringilla napisał(a):aktualnie Strong Woman... (serio, kto z miłośników lekkich acz ciut zakręconych komedii romantycznych w kdrama-świecie jeszcze tego nie ogląda?
ale mam co najmniej 2 duuuże problemy z koncepcją samej fabuły, chociaz przyznam, że zarazem bawię się bardzo dobrze (bo wizualna realizacja prawie tak dobra na razie jak w Królu Ludwiku
Fringilla napisał(a):a na marginesie: pilnie zamierzam śledzić Kim Seul Gi - to stworzenie jest urocze, mimo grzywki
http://mydramalist.com/people/4837-kim-seul-gi
Fringilla napisał(a):gdzieś w alternatywnym uniwersum zagrał tam jednak LJK i ja tamtejsza się rozpływam
Fringilla napisał(a):już za cedar bym szybciej obejrzała jakąś 60-odcinkową high-fantasy/historyczną ch- lub t-dramę
Fringilla napisał(a):nie, jakoś nie mogę się zabrać za Oh my ghostess - parę aspektów zaspoilerowanych powoduje, że z dużą ostrożnością...
Fringilla napisał(a):(kwestia ekhm przemocy seksualnej w k-dramach).
Fringilla napisał(a):ale fabułowo - ja muszę na fastforward z moim narracyjnym ADHD, a przez to, bądźmy szczere, jednak subtelność umyka opowieści
Fringilla napisał(a):(czyli główny bohater oraz "dziewczyna z kamerą" w pierwszym docinku)
Fringilla napisał(a):OMG - nie widziałam dramy, ale się przewija wątek w każdej dyskusji (tak jak i Coffee Prince
http://www.allkpop.com/article/2016/08/ ... ssault/s/5
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości