Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:44

Bez słów - Mia Sheridan (duzzza22)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW WSPÓŁCZESNYCH

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 14 czerwca 2016, o 12:29

Ojacie serio? :)

To spróbuje :red:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 14 czerwca 2016, o 12:31

Tak, będzie tu wszystko wyjaśnione dlaczego. Będzie troszkę skomplikowanych relacji :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez sunshine » 14 czerwca 2016, o 12:33

Dzięki Duzz :smile:
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 czerwca 2016, o 10:35

ten motyw Pięknej i Bestii ;) kusi ;)
no i cukroza - zaczynam odczuwać zapotrzebowanie na nią ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez sunshine » 16 czerwca 2016, o 11:19

Ja zakupiłam te książkę :)
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 czerwca 2016, o 11:23

ja się waham ;)
korci nie powiem ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 25 czerwca 2016, o 18:59

Nie kupię na pewno,ale może w bibliotece się natknę :mysli:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 3 lipca 2016, o 22:25

Fajna recenzja Duzz :wink: mi osobiście książka się podobała, chociaż nie rozumiem aż takiego boomu zachwytu wszędzie na temat tej książki :wink: jeśli mam być szczera to chyba bardziej przypadła mi do gustu inna jej książka - Stinger (zwłaszcza 1 część :twisted: ).
Podoba mi się styl pisania Sheridan. Dosyc prosty, ale wciągający :)
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez Duzzz » 8 lipca 2016, o 17:32

W takim razie będę musiała spróbować kolejnej :)
Dla mnie to też dobre czytadło, ale nie wiem czy jednak najlepsze. Czegoś brakuje albo czegoś jest za dużo. :wink:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Nie mam jednej ulubionej : )

Post przez Jutrzenka » 22 marca 2017, o 10:43

Ach :red: To jedna z moich ulubionych książek :padam: Fabuła jest interesująca :) ale magia tej powieści skrywa się w Archerze :) Bardzo mi się podobał :) To przykład bohatera, w którym nie ma żadnej sztuczności :padam: Jest taki wiarygodny, jego emocje tak autentyczne :padam: No po prostu idealnie :padam: Polecam :)

Jutrzenka :roll: :zawstydzony:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 22 marca 2017, o 20:05

aniazlipca napisał(a):chociaż nie rozumiem aż takiego boomu zachwytu wszędzie na temat tej książki :wink:

Również nie za bardzo.

duzzza22 napisał(a):Czy rozwinęła się szybko nie powiedziałabym, bo od momentu przełamywania murów Archera jednak troszkę czasu minęło. Nie było tak, że się poznali i sobie do łóżka wskoczyli ;)

Było w tym coś płytkiego, autorka za bardzo poszła na łatwiznę jak w całej historii :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Duzzz » 24 marca 2017, o 22:39

Może i tak, ale i tak jak dla mnie to jest jedna z lepszych książek z ubiegłego roku. A na pewno lepsza od innych dwóch Sheridan, od Bez winy i Bez szans ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 25 marca 2017, o 00:08

Tych akurat nie znam i chyba nie ma co się śpieszyć. W moim przypadku jest trochę inaczej :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje romansów współczesnych