Janka napisał(a):Mnie zaszokował głos Moro w pierwszym odcinku. Normalnie pijacka chrypa.
duzzza22 napisał(a):Alan, może i zrobił z tym paleniem/niepaleniem zagrywkę, ale nie wiem dlaczego, ale mnie bardziej walnęło jak Kret podobno jadł kurczaka, a nie je mięsa.
Janka napisał(a):Tak myślałam, że dokładnie taki argument będziesz miała, ale weź pod uwagę, że są różne powody niejedzenia mięsa i nie każdy rezygnuje z białka zwierzęcego z powodów ideologicznych i sobie to święcie przysięga na całe życie. Są też osoby, które robią to dla swojego zdrowia. A wtedy, gdy się zmieniają warunki w których się przebywa lub ogólnie sytuacja, można zmienić zasady odżywiania. Mogę sobie wyobrazić, że znajdą się takie kobiety, które normalnie na co dzień są wegetariankami, ale zaczną jeść mięso w ciąży, bo np. uznają, że tak będzie lepiej, albo bo im tak lekarz będzie doradzał, albo jeszcze coś innego.
A Kret znalazł się na innej półkuli, po bardzo długiej i męczącej podróży i może jego organizm się domagał szybkiej dostawy składników odżywczych. To jest podobna sytuacja jak fakt, że w podróży nie robi się postu, bo to za duże obciążenie dla organizmu.
A tak na marginesie, niepalenie to też jest sposób na życie, na ochronę zdrowia, na ochronę środowiska, a nawet pośrednio ochronę zwierząt.
Papaveryna napisał(a):Dla mnie w ogóle tutaj jest fajniej i ciekawiej
Mnie Alanek także się z Antkiem kojarzy, tyle że Antek jak się ogarnie, to jest całkiem ładnym chłopakiem, a ten drugi to rozlazła ropucha.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość