Teraz jest 22 listopada 2024, o 12:50

Samantha Young

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 2 lutego 2017, o 12:02

Sol :glaszcze:
klarek napisał(a):A ja lubię, pod warunkiem, że nie przerabia się ich w 30 latków ukrywających się w przebraniach małolatów.
W Poświacie księżyca mam odebrać jutro, więc zobaczymy :hyhy:

zauważ że sknocili okładkę, według nich ta część nie jest od serii ODS :facepalm: a książkę Zapomnieć o przeszłości która nie ma z nimi nic wspólnego zrobili taką samą :facepalm:

edit: i tak sobie poczekuje z kupnem bo pomyślałam że może kiedyś zmienią :prosi: chociaż te okładki w ogóle mi się nie podobają, tylko ta z Loganem spoko - i te nazwy, gubie się w nich :ermm:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 2 lutego 2017, o 12:12

Kejti, nic nie mów o tym byku wydawnictwa z okładkami :zalamka:
prawdą jest że ta Poświata... jest trochę już na granicy ODS, ale jednak jest znacznie bliżej niż Zapomnieć... Naprawdę tęgie głowy nad tym dumały :ermm:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 6 lutego 2017, o 16:05

Ciekawa jestem nawet książki o Bailey. Ona i ten, jak mu tam, wydali się całkiem charakterni :-D
Mam tylko nadzieję, że chociaż da się to przeczytać normalnie i nie wymęczy jak jedynka.

Post przez •Sol• » 7 lutego 2017, o 17:10

jedynka była spokojna ;)
czytając tak się zastanawiałam co Ci w niej nie leżało, ale w sumie dużo takich opisów powolnego życia nie każdemu musi pasować ;)
dwójka może być boska ;)

Post przez Papaveryna » 7 lutego 2017, o 17:39

Na początku mnie zainteresowały te listy, ale później się ciągnęło i ciągnęło. Tak łazili i w kółko zajmowali się tym samym. Bohaterka też nie była dla mnie szczególnie ciekawa :bezradny: Przydałaby się może jakaś intryga kryminalna w tle, albo coś. Wtedy może lepiej by mi się czytało. A tak miałam kilkukrotnie kryzysy, odkładałam, ale już chciałam dokończyć, ponieważ trochę ciekawiła mnie trauma bohaterki ;)
Zresztą wiadomo jak jest - dla każdego co innego :D

Pozostaje mi jedynie mieć nadzieję, że nie robię nikomu jakiejś osobistej krzywdy, pisząc że dana książka mnie nudzi :lol:
Ostatnio edytowano 7 lutego 2017, o 20:53 przez Papaveryna, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 7 lutego 2017, o 19:02

z tej traumy to ja tak średnio usatysfakcjonowana jestem szczerze mówiąc :P
Spoiler:
W sumie by to bardziej pasowało do tego jej wyobcowania związkowego dziwnego z tym całym Andrew.

a listy też myślałam że będą omówione obszerniej, ale w sumie mnie to nie przejęło że tylko tyle. Zdziwiła mnie tylko reakcja Coopera.

Very, weź. Chyba trzeba być być upadniętym na głowę żeby coś takiego robiło krzywdę ;)

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 7 lutego 2017, o 19:10

Ubawił mnie ten Twoj spojler. :hyhy:

Co do książki to podzielam zdanie Very, jakoś nie przypadła mi do gustu. Była trochę w typie książek NR, ale wolę Norę.
Jeśli chodzi o kolejnych bohaterów to ciekawi mnie historia właścicielki księgarni.

Post przez •Sol• » 7 lutego 2017, o 19:14

dobrze życzyłam bohaterce nie? :P
ale to taki klasyk traumy nooo :P

Joakar, ale ja rozumiem ;) to ten typ książki który musi trafić na amatora ;) i racja, w typie spokojnych Norki. Wiadomo że Norka to miszcz i nie ma co porównywać, ale mnie akurat usatysfakcjonowało. Chociaż druga ma szansę usatysfakcjonować bardziej ;)

Post przez Alias » 29 marca 2017, o 17:36

Papaveryna napisał(a):Mnie się ich przepychanki w jedynce podobały. Bardzo lubię taką 'szarpaninę' :lol:

Przepychanki będą i tutaj. Chemia jest, iskry lecą. Też to lubię :)
Mam nadzieję, że nie zwątpicie w Vaughna... jednak ;)
Nawet jak trochę nabroił swoim podejściem i zachowaniem, to i tak nie przestał wzbudzać mojej sympatii. Taki typ bohatera, o którym lubię czasami poczytać. Bo to taki trochę zimny, zdystansowany i nie uznaję stałych związków przypadek. Ale kryje się też w nim ogień, jest inteligentny, zdeterminowany (jak już za coś się bierze, to szybko nie rezygnuje) i ma poczucie humoru.
Przykładem niech będzie tutaj komentarz jaki zapodał
Spoiler:
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 31 marca 2017, o 12:58

Poczułam się zachęcona :D
Jednak może spróbuję :D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Nie mam jednej ulubionej : )

Post przez Jutrzenka » 31 marca 2017, o 15:45

Mnie się bardzo podobało "Żyj szybko, kochaj głęboko" :) Jake (główny bohater) bardzo przypadł mi do gustu, nawet mimo niektórych pochopnych decyzji. Charley też była fajna. Planuję za jakiś czas przeczytać drugi tom, choć muszę powiedzieć, że mam pewne obiekcje co do jego fabuły :mysli: Nie wiem, czy nie lepiej byłoby zakończyć perypetii bohaterów na pierwszej części :mysli: ponieważ kontynuacja wydaje mi się trochę powtórzeniem tego, co było w "Żyj szybko, kochaj głęboko", tyle tylko, że tym razem porzucony zostaje Jake :mysli: Ale, być może miło się zaskoczę ;)

Jutrzenka :roll: :zawstydzony:

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 31 marca 2017, o 22:58

Jutrzenko! tak zakończyć na tomie pierwszym ;) kontynuacja nie była potrzebna :)
ja w ogóle te dwie książki z serii staram się wyprzeć z pamięci...jednak to nie to ;) ODS ok,nowelki ok, Zapomnieć o... też ok,każde było powtarzane... co do historii Charley i Jake'a...cóż musiałabym być pijana :P
a na nową serię- cóż czas najwyższy na zakupy się wybrać :D

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 31 marca 2017, o 23:37

No... Na forum nie jest to specjalnie lubiana książka. Wgl to ją mam, ale zamierzam ją gdzieś opchnąć bez czytania

Post przez kejti » 1 kwietnia 2017, o 12:13

i chociaż uwielbiam Young to tego nawet nie tknę :red:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam jednej ulubionej : )

Post przez Jutrzenka » 8 kwietnia 2017, o 19:12

Przeczytałam "Tylko ty mnie zrozumiesz". To nie jest zła książka (czytałam gorsze ;)). Minusem jest jednak to, że funkcjonuje jako ciąg dalszy losów Jake'a i Charley. Pomysł z ich kolejnymi perypetiami byłby dobry, ale tak jak już wyżej pisałam, nie na zasadzie skopiowania fabuły z pierwszej części :yeahrite: W moim przypadku efekt przeczytania kontynuacji jest taki: w "Żyj szybko, kochaj głęboko" polubiłam obydwoje głównych bohaterów, po "Tylko ty mnie zrozumiesz" moja sympatia do Jacoba zwiększyła się, za to Charley okazała się niepoważna :facepalm: Autorka chciała zakończyć w wyjątkowy sposób ich historię, a w moim odczuciu, przynajmniej częściowo, ją zepsuła. A wszystko dzięki Charlotte bawiącej się uczuciami Jake'a :facepalm:

Jutrzenka :roll: :zawstydzony:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 19 maja 2017, o 20:54

nowe wieści

Spoiler:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 7 czerwca 2017, o 14:56

https://ebooki.swiatczytnikow.pl/ebook/ ... ocham.html pojawił się e-book Wszystko, co w Tobie kocham, na razie w jednej księgarni, w przesprzedaży
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 7 czerwca 2017, o 15:38

Do tej dwójki jakoś się nie mogę zabrać. Czekam na wasze opinie.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 7 czerwca 2017, o 16:08

Miałam maila od Empiku, że już mi wysłali :shock:

Ulubiona autorka/autor: L. Kleypas, A. Glines, S. Young, M. Shieridan

Post przez Tristitia » 20 czerwca 2017, o 21:59

Zaczęłam czytać, cóż, się dzieje. Na pierwszy rzut ona Vaughn (kurka, jak to się czyta/mówi? jakieś troszkę bełkotliwe imię) przypomina mi Caine'a, ma traumę "przedzwiązkową". Zarazem to typ władczy, chociaż tutaj Bradena nic nie pobije (chyba :red:). Bailey to kobitka z jajami, w kaszę sobie nie da dmuchać, ale czasami i macho-girl potrzebuje chłopa ze stali (w każdym sensie :hyhy:), a nie ciepłych kluch w postaci Toma. Zresztą, z Tomem Young rozprawiła się bezlitośnie, ta scena to majstersztyk.
Spoiler:
Oby tak dalej, chociaż w pierwszą część jakoś łatwiej się wciągnęłam. Mam wrażenie, że dla kogoś, kto nie czytał jedynki, "Wszystko, co w tobie kocham" będzie chaotyczne i nadto przepełnione bohaterami. "On Dublin Street" nie czytałam po kolei, tom 1 zaliczyłam jako trzeci w kolejności, jednak nie miałam problemów z ogarnięciem postaci, których tam jest nie mało. Tutaj zaś jest jakiś mały zgrzyt. Zobaczymy, co będzie dalej. I ciekawa jestem, o kim będzie kolejny tom. Mam ochotę poznać, dlaczego Emery jest taka skryta :bigeyes: Do Dahlii muszę się jeszcze przekonać, jej imię kojarzy mi się z makabrycznym morderstwem "Czarnej Dalii", i nie mogę nic poradzić, ale wciąż mam trupa przed oczami. :|
Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Papaveryna » 20 czerwca 2017, o 22:04

Dla mnie to była męka. Do pozostałych zdecydowanie nie robię podejścia :disgust:

Ulubiona autorka/autor: L. Kleypas, A. Glines, S. Young, M. Shieridan

Post przez Tristitia » 20 czerwca 2017, o 22:09

Papaveryna napisał(a):Dla mnie to była męka. Do pozostałych zdecydowanie nie robię podejścia :disgust:

Zapytam z ciekawości - a czytałaś część pierwszą? Bo mi poszła jak z płatka, a umordowałam się przy Charley i Jake'u i "W poświacie księżyca". Na Marca spuszczę już zasłonę milczenia, bo tam chociaż Hannah fajna była.
Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Papaveryna » 20 czerwca 2017, o 22:20

Z tego cyklu o miasteczku Hartwell, czy jak to tam, przeczytałam obydwie. I jak mnie pierwsza głównie nudziła (w drugiej połowie zwłaszcza), tak druga mnie nudziła i jeszcze dodatkowo wkurzała :P Początek rzeczywiście spoko.
Spoiler:

Ale im dalej, tym gorzej. A ten cały V. to dupa wołowa i tyle.

Young ma u mnie bana.

Post przez kejti » 20 czerwca 2017, o 22:22

fajnie że Ci się podobało Tristitia, mnie pierwsza część się podobała, wiadomo że daleko temu do ODS ale mnie to podeszło :) jestem ciekawa tej drugiej części ale pierw muszę skończyć to co napoczęłam :)

.
.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 20 czerwca 2017, o 23:22

przeczytałam drugą część..xD Vaughn no cóż.. miałam ochotę udusić człowieka.. no ale i tak go wielce lubię. ;) jeśli chodzi o całość to nawet dobre..xD
ja chce książkę o Jack'u i koniec kropka. :czeka:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Y