Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:26

3 tytuły z innego forum

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

3 tytuły z innego forum

Post przez saltedcaramel » 29 stycznia 2017, o 10:51

Czesc
szukam 3 tytulow. Nie czytalam ich, ale ktos inny szukal i nie znalazl, a bardzo mnie zaintrygowaly :)
1. Na pewno bohaterka była zgwałcona i pośrednio przyczynił się do tego jej mąż, który prawie do samego końca chce się zemścić na jej rodzinie. Wydaje mi się, że przyprowadza ją nawet na orgię i w ostatnim momencie się wycofuje.
I chyba bohater ma problemy z chodzeniem.

2. jakaś kameralna impreza. ona jest jego sąsiadką, szara myszka. żeby nie wracała sama on ją odprowadza przez pola do domu czy jakoś tak. ale burza śnieżna zmusiła ich żeby zatrzymali się w jakimś domku. tam, żeby nie zamarznąć, on ją uwodzi (wiecie, seks na rozgrzewkę , bo on wojskowym był czy coś). później się unikają, ale okazuje się że ona jest w ciąży i muszą się pobrać. niestety dzień po ślubie ona traci dziecko, rozstają się - on wyjeżdża do londynu a ona zostaje na wsi. po dłuższym czasie przyjeżdża do niego i budzi się między nimi uczucie.

3. on pojął ją za żonę, ona się go boi. nie dopuszcza do seksu. ten ją w końcu porywa i zasłaniając jej oczy pokazuje, jaki cudowny może być seks. wtedy odkrywa że ta nie jest dziewicą. w biegu wydarzeń okazuje się, że jako dziecko została zgwałcona i potępiona przez rodzinę.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 29 stycznia 2017, o 11:04

Pierwsza to chyba jest Bez tchu Anne Stuart

Miranda Rohan wskutek niefortunnego romansu traci honor i zostaje wykluczona z londyńskiego towarzystwa. Odkrywa dobre strony swojego położenia – nareszcie jest wolna od ciążących zasad i konwenansów. Może decydować o własnym życiu i cieszyć się wolnością. Dzięki wsparciu kochającej rodziny nie czuje, aby cokolwiek utraciła.

Lady Miranda nie wie, jednak że romans i usunięcie jej z elity były elementem starannie zaplanowanej intrygi Luciena de Malheura, zwanego Skorpionem. Nienawidzi on rodziny Rohanów, obwiniając najstarszego brata Mirandy o samobójczą śmierć swojej siostry.

Widząc, że pierwszą intrygą nie osiągnął celu, tym razem bierze sprawy we własne ręce. Doprowadza do wypadku powozu, którym podróżuje Miranda. Udając wybawiciela, zamierza zaskarbić sobie jej przyjaźń, by później w niecny sposób ją wykorzystać. Nie przewiduje jednak, że sam padnie ofiarą swojej intrygi…

Post przez Agrest » 29 stycznia 2017, o 11:33

Druga to może Nie do wybaczenia Balogh?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 29 stycznia 2017, o 18:58

Druga to może być Balogh – taka była moja pierwsza myśl, lecz sądziłam, że to ma inny tytuł…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 30 stycznia 2017, o 01:22

a to nie Coulter aby (jeśli chodzi o to zawiązywanie oczu)? coś z diabłem w tytule / serii?
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Palmer

Post przez mari33 » 2 lutego 2017, o 21:09

Według mnie 3 to buntowniczka coulter.
Ona chodzi w męskich strojach, pojedynkuje się itp

W objęciach diabła to inna książka

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych