Teraz jest 26 listopada 2024, o 16:38

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 25 stycznia 2017, o 16:02

Sol, to może złe kosmetyki stosujesz. Zamiast, a może i oprócz, mocnego oczyszczania powinnaś spróbować mocniej nawadniać.
Ja jestem okropnie sucha. Święcę się troszkę w strefie T, a i tak np. na czole mam suche skórki. ;) Tych jednak pozbywam się peelingiem i maseczką peel-off. :wink:

Dziś zrobiłam sobie zamówienie na gemini :) Już mi kilku rzeczy zaczyna brakować, olejku też nie miałam więc kupiłam i wzięłam sobie też serum :)
http://www.aptekagemini.pl/dermedic-hyd ... y-15g.html
http://www.aptekagemini.pl/dermedic-hyd ... -30ml.html
http://www.aptekagemini.pl/ziaja-ulga-k ... 200ml.html
http://www.aptekagemini.pl/bioliq-clean ... 125ml.html
http://www.aptekagemini.pl/lrp-lipikar- ... 400ml.html

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 25 stycznia 2017, o 16:09

może źle to ujęłam - jak nie stosuję to się sypię, mam między brwiami i na policzkach suche skórki, ale jak się regularnie smaruję to mała szansa na wystąpienie tego.
Ale że zdarzy mi się czasem przegapić to potem efekt jest ;)
właśnie odkąd używam maseczki z Mincera, olejku od Evree i w ogóle bardziej się przykładam coraz mniej tego mam.

ooo miałam właśnie jeszcze zapytać o ten krem pod oczy!
Widzisz jak dobrze że pokazujesz ;) pod oczami na policzkach mam właśnie czasem taką suchą tarkę jak się za mało przyłożę i myślałam nad czymś osobnym do tego ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 25 stycznia 2017, o 16:32

Chyba, że tak :D

Pod oczy miałam sobie zamówić coś z Avonu, ale jak zobaczyłam ten to wzięłam. Przetestuję co to jest. Mam nadzieję, że nie będzie szczypać, bo ja mam problem z tymi pod oczy, że one mnie szczypią i mam potem zaczerwienioną skórę. :facepalm:

A próbowałaś coś ze śluzem ze ślimaka? Muszę jakiś, kiedyś kosmetyk z nim spróbować :D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 25 stycznia 2017, o 16:36

tylko tak :P
dziś mnie pani G. z biura zobaczyła (jestem wysypana pookresowo) i kazała mi NATYCHMIAST kupić i pić bratki. Nie było dyskusji że już jestem po kuracji oczyszczającej i teraz się goi. Nie i uj :P

Wiesz że mam to samo z tym szczypaniem? :zalamka:
i jak ten z AA co pokazywałam jak umyję gębę i zmyję niemal od razu to nie, ale jak potrzymam żeby się lepiej wżarł jak to robiłam z mydełkiem to szczypie jak pierun. Ale widocznie on nie do trzymania jest tylko do umycia i zmycia :P

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 25 stycznia 2017, o 18:04

Duzz ten lakier. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 25 stycznia 2017, o 19:25

ja mam z kremami pod oczy taki problem,że na niektóre jestem uczulona...Co jakiś zastosuję to puchnę...Z kolei jak juz trafie na jakiś w miarę dobry to nie mogę go długo stosować(maksimum do dwóch miesięcy) bo mnie zaczyna piec skóra...Przekichane czasami...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 25 stycznia 2017, o 19:57

duzzza22 napisał(a):
Pod oczy miałam sobie zamówić coś z Avonu,

ostatnio kupiłam sobie ten z kawiorem http://www.avon.sklep.pl/rewitalizujaco ... -oczu.html
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 25 stycznia 2017, o 20:05

joakar4 napisał(a):Zazdroszczę każdemu kto się nie świeci, u mnie to jakaś masakara. :zalamka:

Pocieszę Cię, że za kilka/kilkanaście lat będziesz dziękować za ten problem, bo będziesz wyglądać o wiele młodziej niż osoby w tym samym wieku, które już w młodości miały problemy z suchą skórą.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 30 stycznia 2017, o 15:14

Sol, użyłam w piątek maski oczyszczającej Pilaten. Efekt był żaden, szczególnie że przed nią trzeba zrobić parówkę. Podejrzewam, że więcej usunąłby dobry peeling. Ściąganie nie jest zbytnio bolesne, bez przesady z tym wyrywaniem włosków. Jedyne co to po zmyciu miałam strasznie zaczerwienioną twarz, po nałożeniu kremu i serum jako tako wróciła do normy. Ale normalna była dopiero następnego dnia. Moja siostra też jej użyła, u niej również bez efektów, ale za to bez zaczerwienienia. :wink:
Ogólnie nie polecam, szkoda ryzykować, skoro efekt nie powala.

Post przez •Sol• » 30 stycznia 2017, o 15:31

Joakar, dzięki
czyli w zasadzie robi to samo co moja czarna maska firmy krzak ;)
nie ma sensu zamawiać ;)

sama kupiłam sobie taką maseczkę: http://allegro.pl/bingospa-maseczka-alg ... 12450.html
idzie do mnie, jak wypróbuję dam znać.
Póki co używałam maski robionej z glinki krymskiej i było ok, ale szukam czegoś mocniej oczyszczającego ;)

Post przez joakar4 » 30 stycznia 2017, o 15:50

Ja teraz szukam dobrego kremu i toniku matującego. Obecnie mam tonik Nivea, ale średnio się sprawdza.
Chyba kupię później ten, mam już płyn micelarny tej firmy i jest bardzo fajny.
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,79581 ... sciom.html
A o kremach dalej czytam i chyba zostanę przy AA.

Post przez •Sol• » 30 stycznia 2017, o 15:55

Firmy Mixa nie znam wcale. Z AA mam płyn micelarny i żel do mycia twarzy i dla mnie to jest rewelacja.
Kremu jako takiego nie używam, kładę sobie maskę z Mincera http://www.ezebra.pl/product-pol-39325- ... -75ML.html taką mocno cienką warstwą i to dla mojej skóry jest optymalne. Robię tak na zmianę z olejkiem o którym pisałam już nie raz ;) http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,71532 ... y-oil.html
a rano po umyciu micelarnym smaruję się tym: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,51966 ... pf-15.html jedyny ich krem który dobrze mi robi.
no tak ale ja się nie świecę, mam raczej suchą skórę z zaczerwienieniami i podrażnieniami...

Post przez joakar4 » 30 stycznia 2017, o 16:01

Ja niestety nie mogę używać niczego z olejkami, bo byłaby maskara. Zaraz mnie zapycha i wysypuje. Myję twarz żelem z Neutrogeny, na to nakładam tonik z Nivea.
Na dzień używam kremu nawilżającego Lirene i kremu nawilżającego pod oczy (nie pamiętam teraz firmy), a na noc serum, które niedawno kupiłam. I smaruję twarz kremem z kwasami z Ziaji. No i krem pod oczy.
W ogóle od kiedy zaczęłam oglądać YT przybyło mi dużo kosmetyków. :hyhy:

Post przez •Sol• » 30 stycznia 2017, o 16:04

ale to tak jest, zaraz się okazuje że wszystko potrzebne ;)
mnie jeszcze brakuje kremu pod oczy ale nie wiem jaki sobie kupić

widzisz, to u mnie olejki likwidują wysyp. Tydzień temu miałam pysk strasznie wywalony, a teraz ledwie niedobitki zostały, a tylko oczyściłam i częściej smaruję.
Joakar, a próbowałaś na etap wysypu pić bratki?
Raz lub dwa razy dziennie jedna saszetka zalana taką niepełną szklanką wody. Pomaga ;)

Post przez joakar4 » 30 stycznia 2017, o 20:06

Nie piłam nigdy bratka, ale ja normalnie nie mam jakiś wielkich wysypów. Czasami przed okresem albo w ostatnich dniach pojawiają mi się z dwa pryszcze i tyle. Od kiedy zrezygnowałam z tłustych kosmetyków i regularnie robię peelingi i maski oczyszczające moja cera bardzo się poprawiła. Jedynie co kilka lat mam wysyp czerwonych ropnych krostek na dekolcie, to jest jakieś zapalenie meszków włosowych, biorę antybiotyk i na kilka lat jest spokój. W lato akurat mnie wysypało i po antybiotyku i maściach od dermatologa poprawiła mi się też skóra na twarzy. Niestety chyba nie doleczyłam dekoltu bo jeszcze co jakiś czas kilka krostek mi się pojawia. Muszę pójść znowu do lekarza.

Post przez •Sol• » 30 stycznia 2017, o 22:19

to faktycznie jak masz tak oszczędnie to nie ma co. Bratek ma skutek uboczny, nieszkodliwy ale upierdliwy - jest moczopędny :] także jak inne rzeczy pomagają to nie ma co.
mnie zwyczajnie niewiele na te ostatnie chciało pomóc i wróciłam do kuracji.
A no i bratek ambrozją nie smakuje a peelingi i smarowanie, maseczki i te cuda to przyjemność ;)

Post przez Janka » 30 stycznia 2017, o 22:33

W prospekcie z Rossmanna zauważyłam skarpetki do malowania paznokci. Na Amazonie też są.
https://www.amazon.de/High-Pulse-Zehenspreizer-Socken-Zehensfehlstellungen/dp/B01BFC8V66/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1485808046&sr=8-3&keywords=Zehenspreizer
Podoba mi się ten pomysł, bo mi marzną stopy w trakcie suszenia lakieru i muszę je grzać farelem.
joakar4 napisał(a):W ogóle od kiedy zaczęłam oglądać YT przybyło mi dużo kosmetyków. :hyhy:

Na mnie na szczęście te filmiki jeszcze tak nie działają. Nadal sama panuję nad swoimi zakupami kolorowymi i pielęgnacyjnymi.
Natomiast przybyło mi perfum i to rzeczywiście może być wina Youtuba.
Obrazek

Post przez joakar4 » 31 stycznia 2017, o 08:17

Ja dzięki jutuberkom odkryłam kilka niezłych kosmetyków, na które sam bym chyba nie trafiła albo bym ich nie wybrała.

Post przez •Sol• » 31 stycznia 2017, o 10:09

śmieszne te skarpetki ;)

a nie, mnie youtub jeszcze nie naciągnął na kosmetyki pielęgnacyjne. Kolorówkę tak, owszem. Możliwe że dlatego że filmów o pielęgnacji tak nie oglądam :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 31 stycznia 2017, o 18:01

kupiłam sobie dzisiaj..xD tylko nie wiem kiedy będę miała czas malować. :P
Obrazek
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Janka » 31 stycznia 2017, o 22:58

Bardzo fajne kolory, Lio.

Dziś szukałam lakieru kremowego perłowego, bo zauważyłam, że takiego mi brakuje w zbiorach. Jedynym lakierem w tym kolorze w drogerii był essie nr 468 Pure Chiffon, który wydał mi się odrobinę za różowy, więc nie kupiłam. Ale on jest tak śliczny, że może jeszcze po niego wrócę, jak się zastanowię.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 4 lutego 2017, o 02:48

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 4 lutego 2017, o 06:23

WOW Ale fajny efekt.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 4 lutego 2017, o 22:01

Lia ładne lakiery :smile:

Ja niestety z lakierami skończyłam odkąd weszły hybrydy z resztą nie umiem malować paznokci i każdy lakier trzymał mi się max dwa dni :disgust:

Fajny ten tusz ale jakoś tak na Allegro bałabym się kupować :smutny:
Obrazek

Post przez •Sol• » 7 lutego 2017, o 19:06

Lia, fajne lakiery ;)

coraz więcej ludu na te hybrydy się łasi ;)

sama ostatnio nie maluję bo co mi trochę odrosną to łamię i to tak przy samej du.pie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich