Teraz jest 26 listopada 2024, o 16:38

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 19 stycznia 2017, o 17:29

tylko właśnie preparat do oczyszczania. Mam coś takiego: http://media.drogerienatura.pl/media/pr ... pl-19f.jpg
i mam wrażenie że jest ok. Ale jeśli nie tym to czym myć?

Jeżynę można tylko przez Avon nie?
jak się pojawi dam znać ;) na stronie jest tylko napisane że w lutym i nic więcej.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 19 stycznia 2017, o 18:01

Oczyszczanie to nie jeden kosmetyk i nie jeden krok.
Zaczynasz od zmywania makijażu płynem/mleczkiem do demakijażu.
Potem idzie olejek myjący.
Potem kosmetyk myjący na bazie wody, czyli jakiś żel myjący lub pianka.
Potem możesz nałożyć kosmetyk złuszczający, zrobić sobie peeling.
Potem tonizacja. Ja mam suchą skórę więc u mnie odpadają wszystkie oczyszczające, wysuszające skórę toniki. W moim przypadku idzie tonik nawilżający.
I na tym kończy się etap oczyszczania.

Potem masz etap nawilżania czyli nakładasz esencję.
Ampułki, koncentraty i serum.
Maseczkę, np. w płachcie.
Krem pod oczy.
Kosmetyk nawilżający.

I tu kosmetyki wchłaniają się najlepiej jak masz zwilżoną skórę twarzy. Jak wycierasz twarz ręcznikiem to jej nie trzyj tylko lekko poklep i tyle by ją wytrzeć.
Kosmetyki nawilżające nakłada się od lżejszych do cięższych.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 19 stycznia 2017, o 18:06

no to u mnie to wygląda tak że jak mam makijaż to zmywam, następnie peeling jeśli akurat wypada jego dzień, potem idzie żel (wcześniej olejek myjący) a na koniec przecieram po prysznicu tonikiem.
Na to smaruję się olejkiem albo tą maską którą pokazywałam kilka postów wcześniej.
czyli w zasadzie to ja tak połowicznie robię :ermm:

twarz najczęściej to tak właśnie ledwo wycieram żeby nie kapało a potem pozwalam wyschnąć ;)

Post przez Duzzz » 19 stycznia 2017, o 18:14

Ta książka z pielęgnacją urody Koreanek może dać do myślenia. Ja jak zobaczyłam początkowo ile jest kroków co po sobie to pomyślałam kto ma na to czas i pieniądze, ale okazuje się, że nie jest tak źle.
A one naprawdę wyglądają młodo, promiennie i zdrowo. Dla nich bardzo ważne jest dbanie o siebie.
Poczytaj książkę, tam jest wiele oczywistych rzeczy, ale wiele jest drobnych rad przemyconych między wierszami ;)

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 19 stycznia 2017, o 18:18

no właśnie tak samo pomyślałam jak przeczytałam Twoj post - serio czy ktoś ma czas na tyle rzeczy :rotfl: ale wiem, że to kwestia wyuczenia, jak za dzieciaka nas myć zęby uczyli :hihi:

ba, dbanie o siebie jest bardzo ważne ;) i sama stosuję wiele kosmetyków tych pielęgnacyjnych, ale widocznie coś nie tak albo nie w tej kolejności skoro nadal miewam Grunwald na gębie.

Przeczytam, obiecuję. Tobie i sobie ;)

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 21 stycznia 2017, o 01:39

Na początku roku kupiłam sobie nowy lakier do paznokci.
http://de.p2cosmetics.com/produkt/soft-defense-nail-polish/
Obrazek
Miał być cudownym środkiem chroniącym paznokcie przed łamaniem i rozdwajaniem się.
I może tak robi, ale nie na moich paznokciach, bo u mnie okazał się najgorszym produktem do paznokci, jaki miałam w całym życiu. Następnego dnia po pomalowaniu paznokci, dwa z nich mi się złamały, z czego jeden strasznie "do mięsa". Do dziś nie odrósł na tyle, bym mogła ściąć w miejscu złamania, a minęły już ponad dwa tygodnie. Po zmyciu lakieru moje paznokcie zaczęły się na wyścigi rozdwajać. I robią to tak fachowo, że po rozdwojeniu, każda połówka też się rozdwaja, a niektóre z tych warstw też jeszcze potrafią się rozdwoić.
W sumie moje paznokcie stały się koszmarne. Zamiast stać się mocniejsze, one stały się mniej elastyczne.
Lakier zawiera olejek pistacjowy i może to wina tego olejku.
Obrazek

Post przez •Sol• » 23 stycznia 2017, o 12:54

Dziewczynki, polećcie mi proszę jakąś dobrą i tanią maseczkę bardzo mocno oczyszczającą :prosi:

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 23 stycznia 2017, o 13:05

To jest podobno ekstra, ale nie wiem, bo dopiero zamówiłam i czekam aż przyjdzie.
http://www.ezebra.pl/product-pol-50522- ... KA-6G.html

Ja używam przeważnie z Perfecty, ale nie powiem żeby było to jakieś rewelacyjne.

Post przez •Sol• » 23 stycznia 2017, o 13:06

jakąś czarną też mam, ale z innej firmy, zapewne to ma znaczenie? ;)

Post przez Alias » 23 stycznia 2017, o 13:06

Mnie mało co pomaga, bo mam wypryski hormonalne, ale tak dla chwilowego efektu (w moim przypadku) polecam:

Obrazek

ale ta wersja prawdopodobnie lepiej oczyszcza:
Obrazek

do codziennej pielęgnacji polecam mega tanią pastę Ziaji:
Obrazek
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez •Sol• » 23 stycznia 2017, o 13:07

w zasadzie z Ziaji jeszcze nigdy nic nei miałam więc może tak z ciekawości... Dla sprawdzenia ;)
dzięki ;)
L'Oreal jest drogawy dlatego wolałabym go ominąć, na dodatek nigdy ich kremy mi nie robiły dobrze.

Post przez Alias » 23 stycznia 2017, o 13:15

L'Oreala (kosmetyki do pielęgnacji) też nie darzę szczególnym zaufaniem, ale ta ceglana maseczka była w mega promocji, więc się skusiłam.. i przyznam, że jestem całkiem zadowolona z efektu. Tylko ona raczej nie tyle oczyszcza, co rozpromienia cerę. Ta czarna pewnie daje lepsze efekty. Ale nie namawiam, bo regularna cena do tanich nie należy.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez •Sol• » 23 stycznia 2017, o 13:17

właśnie mam jedyny krem z L'Oreala który mi pasuje - tak zwany upiększający, więc rozświetlenia mi nie trzeba ;)
oczyszczenia pragnę ;)
ale dzięki, jak znajdę w jakiejś mega przecenie to sobie z ciekawości zanabędę, skoro daje fajny efekt ;)

Post przez joakar4 » 23 stycznia 2017, o 13:23

Czarna maska pilatenu jest podobno bardzo mocna i usuwa każdy włosek z twarzy, wiec trzeba uważać gdzie się nakłada.
Ta Ziaja jest super, moja siostra ma i czasami sobie korzystam. Jak potrzymasz dłużej do zaschnięcia to też można to używać jak maskę.

Post przez •Sol• » 23 stycznia 2017, o 13:29

no właśnie czytałam o tej czarnej że to taka depilacja przy okazji, ja mam jakiejś fimy Xio, Jax czy inny diabeł, prosto z Chin. I w zasadzie to ona jajo robi :] ani depilacji ani oczyszczania. Poczekam jak wypróbujesz i poproszę o opinię ;)

Post przez joakar4 » 23 stycznia 2017, o 13:32

Nie ma problemu, ale nie będzie to szybko, bo idę dzisiaj do kosmetyczki na oczyszczanie. I trochę boję się nałożyć nieznane maski na twarz po kwasach.
Ostatnio edytowano 23 stycznia 2017, o 13:38 przez joakar4, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 23 stycznia 2017, o 13:33

jasne ;)
na razie pomęczę jeszcze swoje stare glinki i peelingi ;) albo kupię to to z Ziaji ;) nie spieszy się ;)

Post przez Duzzz » 25 stycznia 2017, o 01:25

Dziś, a raczej wczoraj dostałam zamówienie z Avonu :D Z tego katalogu zamawiałam na dwa razy. Pierwszym razem zamówiłam sobie same kolczyki, 20 par i okazały się średnie. Nie wiem czy kompletną klapą czy nie, ale są bardzo małe. Nie takich się spodziewałam. Opakowaniem mnie rozwalili :zalamka: Ale przeżyję tę wtopę, chyba :hyhy:

Za drugim razem było już kosmetycznie.
Kupiłam sobie preparat do demakijażu, plus czarną wysuwaną kredkę :-D Do tego krem na noc z linii Anew. Zapach ma bardzo przyjemny mam nadzieję, że się sprawdzi. Jest troszkę inne opakowanie niż na zdjęciu, jest jaśniejsze i pudełko jest srebrno różowe, nie widzę jednak takiej wersji w grafice google :?
Obrazek

I jeszcze lakier, Siberia :hyhy:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 25 stycznia 2017, o 01:31

Bardzo ładny kolor.
Obrazek

Post przez joakar4 » 25 stycznia 2017, o 09:17

Śliczny lakier. :bigeyes:

Jak ostatnio byłam u kosmetyczki to Pani bardzo polecała mi tonik Yonelle. Podobno działa cuda. Nie zdecydowałam się, bo kosztował u niej 65 zł i trochę było mi szkoda kasy. Chciałam tez poczytać opinie w necie, ale ciężko cokolwiek znaleźć. Zrobiła mi tez zabieg produktami tej marki i na razie jakoś nie widzę żeby efekt różnił się czymś od oczyszczenia, które zrobiła mi poprzednio.
Na razie skończę ten co mam z Nivea. :hyhy:
http://www.mojekosmetyki.pl/pl/p/Yonell ... -4.00/8891

Polecała mi też kosmetyki z firmy Peel - Mission, ale tutaj to już w ogóle ceny zaczynały się od 100 zł.
http://peel-mission.pl/pl/kosmetyki-tonizacja

Dodatkowo w necie oprócz czarnych masek kupiłam też serum z Bielendy, ma dość dobre opinie i bardzo na nie czekam.
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,69368 ... serum.html

Post przez •Sol• » 25 stycznia 2017, o 10:27

Duz, zabójczy lakier ;)

Joakar a co to serum ma robić? ;)

kupiłam sobie maskę oczyszczającą z algami - podkusiło, nie była droga
http://allegro.pl/show_item.php?item=65 ... dhMmY0YQ==
do tego wczoraj zrobiłam sobie maskę witaminową z Bielendy, opakowania nie mogę znaleźć w grafice - w saszetce taka jednorazowa ;)
i naprawdę efekt jest super, skórę mam jak nie swoją :P

na dodatek kupiłam sobie płyn micelarny z AA - fajnie myje, jestem zadowolona.
W ogóle zaczynam się coraz mocniej zakochiwać w kosmetykach z AA ;)

Post przez joakar4 » 25 stycznia 2017, o 10:46

Ma zwężać pory, redukować błyszczenie się skóry i zmatowić. Podobno też koryguje przebarwienia. A ja dalej mam wkurzającą plamkę na nosie. :mysli:

Kupiłam ostatnio płyn do twarzy Neutrogeny i jest rewelacyjny, ładnie pachnie, i czuć że skóra po nim jest naprawdę czysta. U mnie akurat nie ma po nim uczucia napięcia, ale moja siostra raz użyła i dla niej jest za mocny.

http://www.rossmann.pl/Produkt/Neutroge ... 00444,7025

Post przez •Sol• » 25 stycznia 2017, o 11:57

a to nie, ja się nie świecę ;)
jeśli chodzi o olejkowe sera to ja nadal obstaję przy różanym z Evree ;)

o tej Neutrogenie muszę Chłopu powiedzieć, on się często świeci i wczoraj jęczał że musi coś sobie na to kupić ;)

Post przez joakar4 » 25 stycznia 2017, o 12:30

Zazdroszczę każdemu kto się nie świeci, u mnie to jakaś masakara. :zalamka:
Wybieram się do dermatologa to muszę poruszyć ten temat.

Post przez •Sol• » 25 stycznia 2017, o 12:54

Joakar, do czasu też się świeciłam. Teraz sie wręcz osypuję, tak schnę :zalamka:
oczywiście jak przegapię tak z jeden dzień smarowanie to jest katastrofa. Kupiłam sobie teraz dwie glinki i wodę różaną i będę próbowała tym walczyć ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich