•Sol• napisał(a):zapomniałyście o przegryzaniu gardeł ludziom
Kiaro, miałaś kiedykolwiek kota? bo jak nie to naprawdę, tylko wierząc w jakieś pogłoski i opinie publiczną robisz i im i sobie krzywdę.
Koty są cudowne
Kawka napisał(a):Duzz - świetną masz gromadę.
Giovanno - nie masz przypadkiem problemów z płucami? Koty często uwalają się człowiekowi na jakimś chorym, bolącym miejscu. Moja mi się na przykład ładowała na brzuch gdy miałam okres.
Kiaro - zarówno psy jak i koty mają swoje charaktery. Zależy jak trafisz. Mieliśmy w rodzinie sporo kotów i każdy był inny. Poza tym dużo zależy od podejścia jakie masz do zwierzaka. Ja np. nie byłabym dobrym właścicielem psa, bo psom nie do końca ufam. Jak byłam mała ugryzł mnie pies koleżanki i do dziś nie wiem dlaczego, skoro nic złego mu nie zrobiłam. Nawet nie wiedziałam, że on jest na podwórku. Podszedł cichcem i dziabnął mnie w nogę z zaskoczenia. Od tego momentu boję się psów i one to czują. Zawsze do mnie idą z zamiarem gryzienia wszystkie psy typu małe wredne kundelki. O dziwo dużo lepsze relacje mam z dużymi psami. Nawet mój własny pies (w zasadzie to rodziców i siostry pies), dziwnie na mnie patrzył, choć dawałam mu jeść. Ogólnie nic nie mam do psów ale one mnie zwyczajnie lubią gryźć, bo czują mój niepokój i lęk. Jedynym psem, przy którym się czuję w porządku jest Maks Pawła. Najkochańszy pies na świecie i bardzo przyjazny dla ludzi.
Niestety wokół kotów narosło sporo brzydkich stereotypów, które nijak się mają do prawdy, a mimo to ludzie w wierzą. Najczęściej ci co nie mieli kota, choć bywa, że wierzą w to nawet kociarze. Np. zarażenie się od kota toksoplazmozę. Owszem, da się, ale znacznie częściej można się zarazić poprzez brak higieny, np. jedzenie surowych owoców bez umycia ich. Dla równowagi fajny filmik z naukowymi historiami o kotach:https://www.youtube.com/watch?v=FrO0ezX6HY4
nawet na pewno tak jestjoakar4 napisał(a):Wydaje mi się też, że psy, które są trzymane w domu mają z właścicielem większą więź niż takie na łańcuchu.
psy? Psy z kotami się potrafią pięknie przyjaźnić nie ma reguły że to muszą być wrogowie. Jak nie ma zazdrości to będzie wszystko superKiara napisał(a):Może kiedyś sobie wezmę kota zobaczymy Ale co na to moje psy ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości