przez Księżycowa Kawa » 5 stycznia 2018, o 22:21
Nigdy nie przypuszczałam, że audiobooki mogę mnie aż tak bardzo wciągnąć. A jednak!
W większości przypadków kolejność przypadkowa, a może i nie, ale mi wyszło tak:
- Vanessa Waltz: „Property of the Bad Boy”, „Owned by the Bad Boy”, „Tied Down” – po prostu lubię, jak pisze, nawet takie historyjki, jak „Riding Wood” czy „The Roommate Arrangement”;
- Jen Frederick: „Downed”, „The Charlotte Chronicles”, „Unwritten”, „Played” – przyjemnie ją się czyta, nawet w krótkiej formie „Taking My Shot”, a jako Erin Watt: „Paper Princess”, „Broken Prince” i „Twisted Palace” – okazała się całkiem emocjonująca;
- Jayne Castle: „Deception Cove”, „The Hot Zone”, „Siren’s Call”, „Illusion Town”, a także jako Jayne Ann Krentz: „Siostrzyczki”, „Kiedy wszystkie dziewczyny odejdą” – zawsze się sprawdza;
- Anna Kańtoch: cykl „Przedksiężycowi” „Wiara” „Niepełnia” – potrafi nieźle zaskoczyć;
- Marcus Sakey: „Ogniem pisana” – trzyma poziom;
- C.D. Reiss – jej „Marriage Games” nawinęło mi przez przypadek i wciągnęło, potem było oczywiście „Separation Games”, z kolei „Forbidden” („Kick”, „Use”, „Break”) porządnie mnie zaskoczyło, w zasadzie „King of Code” również;
- Rainbow Rowell „Nie poddawaj się” – warte uwagi;
- J.A. Huss: „Mr. Romantic”, „Mr. Corporate”, „Mr. Mysterious”, „Mr. Match”, „Rock”, „Sexy” – jakoś tak wychodzi, że coraz bardziej mnie zaskakuje i mocno wciąga;
- Laurelin Paige: cykl Uwikłani („Pokusa”, „Obsesja”, „Na zawsze”, „Hudson” i „Chandler”) zrobił na mnie niezłe wrażenie, a „Dirty Filthy Rich Men” i „Dirty Filthy Rich Love” coś w sobie ma;
- Kristen Ashley: „Sweet Dreams”, „Lady Luck”, „Breathe”, „For you”, „Jagged” – przyjemnie spędza czas;
- Samantha Shannon: „Czas żniw”, „Pieśń jutra” i „Zakon Mimów” – mimo wszystko to było coś innego;
- Magdalena Kozak: „Młody” – trzyma poziom;
- Natasha Knight: „Dishonorable” – autorka, której mam ochotę się przyjrzeć;
- R.K. Lilley: „Breaking Him” i „Breaking Her” – między innymi za chronologię narracyjną, ale nie tylko, aczkolwiek cykl W przestworzach był niezły;
- Artur K. Dormann: „Ucieczka z Lake Falls: budząc dawno umarłych bogów” – udana kontynuacja;
- Olgierd Świerzewski: „Master” – ciekawa powieść o niezbyt ciekawych ludziach;
- Nalini Singh: „Archangel’s Heart” i „Archangel’s Viper” – trzyma poziom;
- Simona Ahrnstedt: „Tylko jedna noc”, „Tylko jeden sekret” – naprawdę interesujące historie;
- Elizabeth Hoyt: „Niecne zamiary”, „Zakazane przyjemności” – historyki, które mnie zaciekawiły;
- Leisa Rayven: „Zły Romeo” – nieoczekiwanie zainteresował mnie ten romans;
- Jennifer Crusie: „Bet Me”, „Agnes and the Hitman” – miały w sobie coś nietypowego;
- Emery Lord: „Miłość nas zderzyła” – intrygujący pomysł, który został dobrze opowiedziany;
- Gail Honeyman: „Eleanor Oliphant ma się całkiem dobrze” – interesująca postać;
- Tawna Fenske: „Marine for Hire”, „Fiancee for Hire”, „Best Man for Hire” i „Protector for Hire” – nic specjalnie oryginalnego, lecz to był naprawdę przyjemnie spędzony czas;
- Michele Hauf: „The Vampire’s Protector” – niby nic takiego, lecz jakoś jeszcze nie zapomniałam.
To tak pokrótce.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.