Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:38

J.K. Rowling => Robert Galbraith

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 30 listopada 2016, o 13:29

Spoiler:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 listopada 2016, o 13:40

wiesz co może i ja jakoś tak cichaczem Ci w seansach pokibicuję dołączając :hyhy: wiesz że tej zawodniczki nie trzeba namawiać.
Spoiler:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Papaveryna » 30 listopada 2016, o 13:51

Spoiler:

Dołączaj, dołączaj :-D Ja spróbuję też wreszcie do tych dalszych tomów może przysiąść. Jeśli uda mi się wyczarować sprzyjający nastrój :rotfl:

Post przez •Sol• » 30 listopada 2016, o 13:57

Spoiler:

to chętnie wtedy ;) tylko daj znać kiedy :P

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 stycznia 2017, o 14:58

Też przeczytałam w sumie podobały mi się pierwsze dwa Akty. W trójce zaczęło się sypać, a czwarty Akt to jakiś koszmar :ohlala:
Wiedziałam, że będzie źle, ale jednak po pierwszych scenach byłam pełna nadziei, że nie aż tak. Podobał mi się Draco, który przypominał mi Draco z Cudownej Parodii Bliskości, bo chyba tak ten ff się zwał. Tam też był rodzicem i to jakim był mnie w nim urzekło. Tu było podobnie. W kilku miejscach miałam dobrą zabawę i w kilku doszukiwałam się czegoś jeszcze co lubię w ff HP, konkretnego paringu :P
Pod koniec niestety jak dla mnie to wszystko zostało przesadzone. Staczało się już od trzeciego Aktu, ale w czwartym był kulminacja największego zła. Nie szło mi potem czytanie. Czytałam po jednej scenie, bo się szybko irytowałam. Miałam też niestety wrażenie, że pewne sceny są niczym z jakiejś podrzędnej opery mydlanej :roll:
I nie podchodziłam do tego jak do kolejnej części HP, nazywanie tej książki 8 częścią jest wielkim nieporozumieniem. Dla mnie to był i jest po prostu kolejny fanfic.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Duzzz » 3 stycznia 2017, o 16:20

Obrazek

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 5 stycznia 2017, o 01:39

Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez •Sol• » 5 stycznia 2017, o 15:03

ale jakie kłamstwo, ona nie napisała scenariusza do sztuki przecież :yeahrite:

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 5 stycznia 2017, o 17:28

Jej sa pomysły motywy. sztuke (dialogi) napisali inni.

Ale wiece z jej nazwiskiem mogla by reklamowa instrukcje obslugi cepa a i tak by sie sprzedała

ech ja jestem zmeczona tym hejtem na przeklete dziecko. Ja wiem jakie sa dziury w fabule oraz rozwinięciu charakterów bohaterów jednak i tak uwielbiam ..sztukę..

I bardzo lubie Albusa Pottera. Napisałam to.. :P
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Post przez •Sol• » 5 stycznia 2017, o 18:13

jej pomysły? Serio?
Bo ja jej tam naprawdę nie czuję, tak jak czułam w Zwierzętach.

A Przeklęte Dziecko... Rozumiem hejt ;) naprawdę go rozumiem i w wielu punktach popieram bo jest to słabe.

Post przez Papaveryna » 5 stycznia 2017, o 18:28

Ja także rozumiem hejt i jak najbardziej popieram go :hihi:
O ile jeszcze przez jakiś czas czytało się to znośnie i nawet fajnie, tak później - trauma na całe życie. A przynajmniej na połowę.

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 5 stycznia 2017, o 18:30

wiesz firmuje to swym nazwiskiem wiec aprobuję co zrobili z jej postaciami

Ja tam licze na wiecej czegoś o Albusie i Scorpiusie :bigeyes:

hejt chodzi ze o to ze cąłe jest zle. a jak stwierdzisz ze lubi to od czci i wiary zwa

Kurcze czy tylko mi to dąło cos pozytywnego.

a fantastyczne bestie..coż moge zrozumiec ze to tylko takie wprowadzenie do kolejnych filmów, tylko ze mnie jakoś srednio zainteresowało kolejnymi
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Post przez Papaveryna » 5 stycznia 2017, o 18:46

To już przesada. Jeśli się komuś podobało, to ma on takie prawo. Nikt nie powinien wyzywać za lubienie czegoś.
Nie zmienia to faktu, że jak się czyta, a nie ogląda (choć nie sądzę, że u mnie obejrzenie by cokolwiek zmieniło) nie robi to dobrego wrażenia. Zwłaszcza jeśli człowiek odniesie się do tego, co było w częściach 1-7.
Ja fanfiki lubię jak najbardziej, ale ten jest straszny i bardzo, bardzo nieudany. W życiu bym się za coś takiego nie wzięła, jeśli nie zostałoby to wydane oficjalnie i nie robiło wokół siebie tyle szumu. Nowe pokolenie to dla mnie jeden z najgorszych typów fanfików. Równie mocno bym nie chciała czytać o Huncwotach. Także omijam to jak zarazę. Zresztą dla mnie Przeklęte Dziecko jest po prostu bezsensowne (cofanie się w przeszłość, by ratować Cedrika, córka Voldemorta, Król Skorpion, 'przebieranki' za Voldiego). Nieważne już nawet jakie pokolenie przedstawia.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 10 stycznia 2017, o 23:01

Post przez Liberty » 12 stycznia 2017, o 22:58

Wspominając postać Dumbledore'a warto byłoby zaznaczyć, że na początku i na końcu serii wyglądał inaczej bo grało go dwóch aktorów.

Post przez •Sol• » 13 stycznia 2017, o 12:39

znaczy M. Gambon był początkowo dublerem czy kimś w tym rodzaju R. Harrisa ;)

Post przez Liberty » 14 stycznia 2017, o 18:54

Richard Harris grał w dwóch pierwszych częściach, ale umarł. I wtedy rolę przejął Gambon.

Post przez •Sol• » 16 stycznia 2017, o 13:57

no tak ;) i dlatego Gambon go w pierwszych częściach w jakichś chwilach zastępował, bo Harris już był chory ;)
gdzieś słyszałam że w końcówce 2 też gra Gambon ale pewna nie jestem.
Albo głos dogrywali Gambona może :mysli:

Post przez Agrest » 16 stycznia 2017, o 14:22

Ech, i to nie była dobra zmiana... Dumbledore Gambona zatracił całą swoją dobrotliwość.
Pamiętam, jak Gambon opowiadał, że nie czytał książek, żeby nie mieszać wiedzy o książkowym Dumbledorze ze swoim odbiorem Dumbledore'a z filmowych scenariuszy. Cóż, każdy aktor ma swój warsztat, ale moim zdaniem coś z tej postaci zostało zagubione i być może właśnie dlatego.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez joakar4 » 16 stycznia 2017, o 14:25

Ja szczerze mówiąc wcale nie odczułam zmiany aktora.

Post przez •Sol• » 17 stycznia 2017, o 15:01

a ja jednak trochę tak w późniejszych filmach.
Dumbledore Gambona jest tak jak pisze Agrest - mniej dobrotliwy. Ma zdecydowanie za mało klasy i charyzmy w porównaniu do książkowego.

Post przez Liberty » 17 stycznia 2017, o 21:10

Ale na końcu okazało się, że Dumbledore nie był wcale taki dobrotliwy i chyba Gambon dobrze go wyczuł ;)

Post przez joakar4 » 18 stycznia 2017, o 12:00

Post przez Duzzz » 20 stycznia 2017, o 00:38

Świetna para :hihi: Uśmiałam się na dwóch ostatnich filmikach :hihi: Za subskrybuję ich sobie, a co :P

Post przez joakar4 » 20 stycznia 2017, o 09:04

Mnie się podobało, że jedno z nich czytało książkę, drugie nie i można porównać ich spostrzeżenia.

W ogóle to oni krótko razem nagrywają, wcześniej było to dwóch chłopaków, ale jeden zrezygnował i chyba robili casting na recenzenta.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do R