Teraz jest 23 listopada 2024, o 21:33

Youtube, Youtuberzy

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 14 grudnia 2016, o 14:59

o ja głupia, na to nie wpadłam :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 14 grudnia 2016, o 15:04

aż chyba ten naturalny look by Karolina to sobie obejrzę :P
Co prawda irytuje mnie jak ona do Darka gada w czasie filmików.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez joakar4 » 14 grudnia 2016, o 15:19

filmik nazywa się - test koreańskich kosmetyków i na zdjęciu widać jej twarz w masce z pandą :hyhy:

Post przez •Sol• » 14 grudnia 2016, o 15:28

okej obejrzę :P
zobaczę jak się robi prawdziwy makijaż :P

ale zawsze się zastanawiam jak one robią sobie te wszystkie makijaże na filmiki - bazy podkłady, bronzery, róże, rozświetlacze itd, to czy tak codziennie rano i ile one nad tym czasu spędzają :P

Ulubiona autorka/autor: S. Kenyon, M. Balogh, D.M.Bell, L.Dohner, J.Quinn

Post przez Avelinee » 14 grudnia 2016, o 15:43

joakar4 napisał(a):Dajcie spokój. :zalamka: Wczoraj nakładała jakiś super krem BB, który nie tworzy efektu maski. I uzywa go jak ma ochotę na naturalny look. Napaćkała na twarz chyba pół opakowania i wyglądała jak mumia. :zalamka:

ja to jej nie oglądam bo mnie sam jej głos denerwuje, ale przekonałaś mnie tym postem by zobaczyć jak wygląda naturalny look :hahaha:
"Just because you can doesn't mean you should"

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 14 grudnia 2016, o 16:01

Też chyba pójdę zobaczyć :lol:
•Sol• napisał(a):okej obejrzę :P
zobaczę jak się robi prawdziwy makijaż :P

ale zawsze się zastanawiam jak one robią sobie te wszystkie makijaże na filmiki - bazy podkłady, bronzery, róże, rozświetlacze itd, to czy tak codziennie rano i ile one nad tym czasu spędzają :P

Taa, konturowanie na mokro, na sucho, 10 warstw wszystkiego. Nie dziwne, że potem takie wszystkie zmęczone, mnie też by pewnie łapy rozbolały od tego machania :evillaugh:
joakar4 napisał(a):o ja głupia, na to nie wpadłam :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Bo tylko nasze urodowe guru takie rzeczy wiedzą :lol:

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 14 grudnia 2016, o 18:22

Papaveryna napisał(a):Pokazywała bombki, jakie ma na choince. To bombka słoń, to bombka lew, (...) bo Szusz ma broszkę z logo Szanel

Widziałam ten filmik i po nim doszłam do wniosku, że takie vlogi są absolutnie nie dla mnie. Ten filmik mnie załamał, więc był ostatni. Odpuściłam sobie dalsze oglądanie czegokolwiek.
Ona tam namarnowała strasznie dużo czasu wszystkich oglądających. Pokazała kilka kupionych rzeczy i się o nich rozgadała. Nagadała się tak, że filmik się okropnie rozciągnął w czasie. Gdyby pokazywała mi to na żywo, to bym sama mogła zadecydować jak długo (a raczej jak krótko) przyglądam się tym zakupom. A ona gadała i gadała, a ja musiałam się gapić, i gapić, i gapić... I końca nie było widać, a ona dalej gadała. I niestety nic, z tego, co powiedziała, nie było w żaden sposób wartościowe.
OK, ja wiem, że jestem na zakupach bardziej spostrzegawcza niż przeciętna osoba. Wiem to, bo wiele razy byłam na zakupach z kimś innym, a moje wszystkie koleżanki uwielbiają zabierać mnie na zakupy, bo im zawsze coś świetnego wypatrzę na wieszakach, czego same nigdy w życiu by nie wyczaiły, a co im genialnie pasuje.
Moje zakupy, gdy jestem sama wyglądają tak, że wchodzę do sklepu, skanuję wzrokiem wszystkie wieszaki, trwa to 3-4 sekundy i gdy widzę, że nie ma nic dla mnie (bo są złe kolory, złe materiały lub styl, który do mnie nie pasuje), to lecę do następnego sklepu i znowu skanuję i wychodzę. Oblecenie całej galerii handlowej trwa u mnie krócej niż obejrzenie takiego filmiku. Oczywiście, jeśli przy skanowaniu odkryję coś dla siebie, to wchodzę, mierzę i kupuję i to trwa dłużej niż samo skanowanie, ale też nigdy w życiu tak długo jak w tym filmiku. Jestem w stanie kupić więcej przedmiotów w czasie, w którym dziewczyna kazała mi je tylko oglądać i to wliczając w to kolejki do kas.
Nie chciałabym, żeby to zabrzmiało nieskromnie, bo stwierdzam tylko fakty, a na zakupach jestem szybka i skuteczna i powinnam to robić zawodowo. Ale nawet osoby, kóre nie są bardzo spostrzegawcze, musiałyby w czasie tego filmiku dawno zdechnąć z nudów.
Nigdy więcej nie chcę patrzeć na nieciekawe przedmioty i słuchać przy tym nudnego pieprzenia. To był prawdziwy koszmar.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 grudnia 2016, o 19:13

Nudne pieprzenie niestety u niej w tym roku dominuje :( I jest mi szkoda, bo wcześniej bardzo ją lubiłam, lubiłam jej faceta, bo wydawał się bardzo wspierający i normalny. Zawsze starałam się jakoś tam niektóre rzeczy tłumaczyć i byłam zła, że ludzie niektórzy się jej dosłownie o wszystko czepiają.
A widać wraz z upływem czasu, że ona nawet osoby, które chcą jej kibicować, potrafi do siebie skutecznie zrazić.
W ostatnim filmiku dawała nuggetsy psu, a ile było wcześniej pseudointeligentnego bełkotu, że Suszi mięso szkodzi, zaczęła jej nawet kupować wegańskie puszki :lol: Widocznie pies raz może, raz nie może, jak jej wygodnie. Jak na przykład musi się swoimi vege hiper duper zakupami ze sklepu ekologicznego pochwalić, to pies nie może, a jak nie ma już o czym ględzić i chociaż żarcie z Maca pokaże, to pies już na luziku może to jeść z nimi. Nawet specjalnie dla niego oddzielny zestaw kupują :lol:

I nie jestem, broń Boże, żadnym ekspertem odnośnie żywienia zwierząt, moje koty jedzą zwykłe puszki, nie dorabiam sobie jednak do tego porąbanych ideologii :facepalm:
Ona myśli chyba, że kręci dla jakichś głupków, którzy cierpią na zaniki pamięci. Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że całkowicie 'odleciała'.

Post przez Janka » 14 grudnia 2016, o 20:36

Papaveryna napisał(a):Nudne pieprzenie niestety u niej w tym roku dominuje :(

Niestety w innych jej filmikach też tak było. Np. wycieczka na zakupy do Berlina to było jechanie i pieprzenie.
Jak czuje taki wielki przymus kręcenia filmików, a nie ma nic do powiedzenia, to niech lepiej czyta książki na głos. Przynajmniej byłby pożytek dla innych z takiego filmiku.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 grudnia 2016, o 21:04

Broszkę sobie kupiła i Ty na pewno piszesz tak z zazdrości! :lol:
Bo hejtery ból dupy mają, kiedy ona sobie coś kupi. Tak jest :P

Pamiętam jak w tamtym roku chyba jeszcze gadała, że jej kanał jest inny niż reszta i tu są bardziej treści dla DOJRZAŁYCH widzów. Może miała na myśli takich naprawdę mocniej posuniętych wiekiem, którzy mogą sobie jej vlogi zamiast tabletek nasennych aplikować.

Post przez Janka » 14 grudnia 2016, o 21:07

Nie mogę jej zazdrościć broszki, bo na jej broszce są inicjały CC, a ja mam własne całkiem inne i brzydziłoby mnie noszenie cudzych inicjałów na piersi jak medal.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 grudnia 2016, o 21:08

To jest order za zasługi dla Youtube'a :hahaha:

Post przez Janka » 14 grudnia 2016, o 21:09

Raczej za zasługi dla medycyny, bo wcześniej nie było dobrej metody na sen bez skutków ubocznych.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 grudnia 2016, o 21:17

Powiem Ci, że rzeczywiście jak mi się nieraz w nocy nudziło z małą i sobie zapuszczałam vlogi Szusz, to na niektórych zdarzało mi się usnąć :evillaugh:
Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu ona zupełnie nie ma o czym gadać. Niby mają ten nowy kanał, gdzie urządzają i remontują nowe mieszkanie, więc może tam idzie większość jej inwencji twórczej. Nie wiem, bo nie mam siły jeszcze i na to :heh:
W dodatku ona cały czas robi to samo, więc ile razy można to z zaciekawieniem oglądać. Wycieczka do Berlina, to któraś z kolei już. Wszystko mniej więcej wygląda podobnie podczas tych wycieczek.
Najgorzej jak ktoś jest właśnie takim nudnym na dłuższą metę osobnikiem, a ma się nie wiadomo za jaką mega inspirację dla milionów.

Post przez Janka » 14 grudnia 2016, o 21:28

Nie chcę teraz obrazić pisarzy i innych utalentowanych twórców, bo porównam do nich youtuberów, ale to jest tak samo lub prawie tak samo, że jak się ma jakieś pomysły, to nie ma się ich ciurkiem, tylko czasem trzeba zrobić sobie pauzę kreatywną na nabranie dystansu do swojej twórczości i szukanie nowych idei, bo samo z nieba nie zleci.
No chyba że się ma tak wielki talent jak Mozart, ale to chyba jednak nie ta skala.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 15 grudnia 2016, o 20:03

Właśnie dlatego nie oglądam zazwyczaj lasek z Youtube'a. W sumie nie trafiłam jeszcze (poza Red Lipstick Monster i Martą z Codziennie fit), na jakiś kanał prowadzony przez samą kobietę, który byłby ciekawy i nie było pie*rzenia o głupotach przez prawie cały film. Może jeszcze ta babka z "Mówiąc inaczej" ale mam wrażenie, że zadziera nosa i ciągle gada o gramatyce, a ja, choć lubiłam język polski w szkole, to nie lubię gramatyki. :bezradny: Mam wrażenie, że kobieca część Youtube'a się skupia wyłącznie na DIY, modzie i urodzie, czyli dziedzinach, które mnie nieszczególnie interesują. Wczoraj na przykład zbłądziłam na filmy dziewczyny, która gadała z sensem ale niestety to co można zawrzeć w 10 minutach, jej zajmuje średnio 20. https://www.youtube.com/watch?v=9KpoQe90Vq8 Nawet fajnie się tego słucha ale jednak tematyka nie do końca dla mnie (wege itp.).
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Janka » 15 grudnia 2016, o 20:58

Lubię "Mówiąc inaczej". Kiedyś doszłam po kolei chyba do dwudziestego filmiku. Potem zrobiłam przerwę i mi się zgubił link, a nazwy nie pamiętałam. Jak mi się w końcu przypomniała nazwa, to już mi się nie chciało słuchać. Ale może kiedyś wrócę do niej.
Widziałam, że dziewczyna napisała książkę i muszę koniecznie jej sobie poszukać w księgarniach, jak będę w Polsce.
A gramatykę kocham od dawna i w dzieciństwie kupowałam sobie podręczniki do gramatyki i je czytałam jak książki przygodowe.
Obrazek

Post przez •Sol• » 16 grudnia 2016, o 11:36

Mówiąc inaczej uwielbiam ;)
Paulina wydaje mi się mocno fajną osobą ;)

czasem jeszcze lubię obejrzeć jakiś wywiad Łukasza z 20m2

Post przez joakar4 » 16 grudnia 2016, o 11:40

Też czasami oglądam Łukasza, ale wydaje mi się, że kiedyś mniej się wdzięczył do gości. :mysli:
I ostatnio odkryłam Ulępedantulę.

Post przez •Sol• » 16 grudnia 2016, o 11:41

może... Nie wiem za mało widziałam chyba ;)

a cóż to za Ula?

Post przez joakar4 » 16 grudnia 2016, o 11:54

To jest Ula Chincz z DDTVN. Zamieszcza takie krótkie filmiki o sprzątaniu, gotowaniu, w ogóle o pracach domowych. Teraz np pokazywała jak zrobić tanie dekoracje świąteczne.

Post przez •Sol• » 16 grudnia 2016, o 12:17

o proszę nawet nie wiedziałam.
Jeszcze mam ogromne zaległości w YT ;)

Post przez Janka » 16 grudnia 2016, o 17:54

Very, czy możesz podrzucić mi link do filmiku z bałaganem u Szusz?
Nie ma znaczenia, czy będzie na nim ględziła nudziarstwa, czy super mądrości, bo najwyżej ją wyciszę. Chcę tylko pooglądać sobie jej domowy bajzel.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 16 grudnia 2016, o 20:03

Czekaj, muszę pomyśleć, który to w ogóle był, bo przestałam oglądać, a jej vlogi ciężko rozróżnić po tytułach i miniaturkach, treścią też niewiele się różnią :evillaugh:

Na pewno tutaj widać:

I ostatnie 2-3 minuty tego! Widać też ten kominek, z którego wosk prawie wyłazi.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Nowe Kryminalnie u Stanowo :D Już wysłuchałam:

Post przez Janka » 17 grudnia 2016, o 00:31

Ślicznie dziękuję. Zaraz sobie pooglądam.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach