•Sol• napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):•Sol• napisał(a):Dziewczyny, tak mnie tknęło teraz na Patricię Cornwell. Z dziesięć lat temu czytałam jej jedną książkę (nie, tytułu póki co nie szukam ) i pamiętam że mocno mi się podobała. Ale nie o to chodzi.
Czy w ogóle tam jest jakiś wątek romansowy, seria kończy się chociaż HFN?
No cóż, jakiś wątek romansowy był w tle, ale tego jest wiele części w każdym razie jeśli chodzi o cykl Kay Scarpetta. Przede wszystkim to jednak sensacja.
wiem że przede wszystkim sensacja nie no nie szukam na siłe romansu, ale byłby on miłym dodatkiem. W tej części co czytałam na bank romansu nie było, i tak chciałam się dowiedzieć.
Cykl o Scarpettcie to chyba nadal jest w trakcie pisania co?
Kasiag napisał(a):•Sol• napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):•Sol• napisał(a):Dziewczyny, tak mnie tknęło teraz na Patricię Cornwell. Z dziesięć lat temu czytałam jej jedną książkę (nie, tytułu póki co nie szukam ) i pamiętam że mocno mi się podobała. Ale nie o to chodzi.
Czy w ogóle tam jest jakiś wątek romansowy, seria kończy się chociaż HFN?
No cóż, jakiś wątek romansowy był w tle, ale tego jest wiele części w każdym razie jeśli chodzi o cykl Kay Scarpetta. Przede wszystkim to jednak sensacja.
wiem że przede wszystkim sensacja nie no nie szukam na siłe romansu, ale byłby on miłym dodatkiem. W tej części co czytałam na bank romansu nie było, i tak chciałam się dowiedzieć.
Cykl o Scarpettcie to chyba nadal jest w trakcie pisania co?
Sol, to fakt, że głównie sensacja, ale emocje też są, także te romansowe, chociaż to słowo jest zbyt małe do tego z czym niekiedy zmaga się Kay. Dawniej pochłaniałam książki Cornwell, teraz po kilku latach powróciłam do niej i stwierdzam, że wciąż warto. Jestem świeżo po przeczytaniu Czarnej kartki, to chyba 10 część z serii. Jeśli chodzi o sferę uczuciową, to u Kay nie jest tutaj najlepiej, ale wierzę, że autorka nie zostawi tego tak na długo.
Całość jest naprawdę godna polecenia. Bo jest i sensacyjnie i mądrze i życiowo. Bohaterowie mają głębię, a przez to siłę przekazu. Ja na pewno polecam
klarek napisał(a):chyba jeszcze nie miałam tej przyjemności, albo mam tak słabą pamięć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości