•Sol• napisał(a):Very, paczaj, bez mleka, bez jajek, bez glutenu i bez cukru a podobno rewelacja, makowiec:
http://www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-orzechowy
ewa.p napisał(a):ja zrobiłam Rafaello bez pieczenia,bo szybkie jest i dzieciaki lubią
duzzza napisał(a):A jak je robisz? Podrzucisz przepis?
ewa.p napisał(a):Masa:
1 litr mleka,po 3 łyżki mąki pszenne i ziemniaczanej,2 żółtka,szklanka cukry,1 cukier waniliowy.
Mąkę z żółtkami rozprowadzić w szklance mleka,resztę mleka zagotować z cukrem i wanilią,do gotującego wlać mieszaninę i gotować aż zgęstnieje.ostudzić.
20 dag margaryny utrzeć na puch,dodawać po łyżce budyniu.
Dużą brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia,ułożyć na nim warstwę herbatników,wyłożyć 1/3 kremu.Rozsmarować,ponownie wyłożyć warstwę herbatników,dać drugą część kremu,ewentualnie posypać płatkami migdałowymi(ale nie jest to konieczne).Przykryć trzcią warstwą herbatników,wyłożyć resztę kremu,rozsmarować,wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny(a najlepiej na noc),wtedy ciastka zdążą zmięknąć,i ciasto będzie się łatwo kroić.
Janka napisał(a):Oba zielone?
No, bardzo dobrze z nim mam. Często się zastanawiam, czym sobie na niego zasłużyłam, ale jeszcze niczego nie wymyśliłam. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to to, że albo ja w poprzednim wcieleniu zrobiłam coś super pozytywnego, albo on kiedyś strasznie nabroił i teraz jestem jego pokutą.
Dorotka napisał(a):IKEA chyba ma takie gotowe [upieczone już] elementy do złożenia domku i udekorowania go, ale nie jestem tego pewna. Kiedyś były. Trzeba byłoby sprawdzić na ich stronie. O, to chyba to - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90218783/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości