Teraz jest 22 listopada 2024, o 23:22

Prezenty na różne okazje

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 10 grudnia 2016, o 16:10

poszłam na łatwiznę bo zapytałam dzieciaki wprost co chcą dostać.I tak syn dostanie bluzę taką jaka mu pasuje plus kosmetyki(na Mikołaja dostał nowego smartfona więc nie będzie narzekał),córa starsza elektryczny termofor,stojak na kolczyki i książki a najmłodsza bryczesy i buty do jazdy konnej ,szal i akcesoria plastyczne(dużo ostatnio rysuje).Część już kupiłam,resztę zamówiłam.Dla męża jadę jutro kupić odzież myśliwską w Decathlonie...Dla pozostałej rodzinki mam juz jakieś drobiazgi
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 10 grudnia 2016, o 17:16

Ja zawsze idę. Mikołaj dostaje listy. Jako, że pomocnik Mikołaja bywa przekupny, zwykle razem z listami dostaję pewne obietnice :) Oczywiście później dokładam co nie co oprócz tego co było na liście. Ale w tym roku mam z dodatkowych dla Małej HP ilustrowanego (Komnatę Tajemnic, bo Kamień Filozoficzny dostała na Mikołajki), dla Młodego dwie książki Zychowicza których nie ma w kolekcji, a dla Ślubnego rękawiczki tak z cudnie miękkiej skóry, że nie wiem czy nie szkoda ich dla faceta :D

Post przez Dorotka » 10 grudnia 2016, o 19:41

Ja mam miłego pomocnika, który wyręcza mnie przy niektórych prezentach, ale jak zwykle mam problem ze ślubnym, bo jemu naprawdę trudno kupić coś, z czego naprawdę się ucieszy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez klarek » 10 grudnia 2016, o 19:46

Dorotko, znam twój ból. Też mam ten problem :] Co łatwiejsze, to dzieciaki mi podbierają, zresztą kupują to na co mają kasę, a mi zostają zawsze jakieś cuda do wymyślenia, bo ten mój to niczego nie potrzebuje :]

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 10 grudnia 2016, o 22:52

do niedawna też tak miałam,ale od kiedy mój pan mąż dostał się na staż myśliwski,w związku z czym łazi na polowania co tydzień- mogę mu łatwiej znaleźć coś,z czego się ucieszy...Miałam mu kupić cały zestaw ubrań,ale oczywiście pan mąż już sobie kurtkę nabył,buty też ma odpowiednie.W związku z czym kupię mu na razie spodnie,kilka podkoszulek i bluzę oddychającą.Do tego dorzucę kosmetyki,jak mi sie uda upolować jakąś książkę ciekawą związaną z łowiectwem to też mu kupię(choć tutaj mam większy problem bo rozglądam się za takimi juz od kilku miesięcy i nic nie znajduję oprócz tych,które ma)...Powiem,że z nim mam zawsze najciężej...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Dorotka » 10 grudnia 2016, o 23:24

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 11 grudnia 2016, o 00:58

ewa.p napisał(a):poszłam na łatwiznę bo zapytałam dzieciaki wprost co chcą dostać.

I dobrze :P ja też dałam propozycje ,co chciałabym dostać (książki oczywiście :hihi: ) i takie będę mieć
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 11 grudnia 2016, o 01:01

A zdradzisz nam jakie książki sobie zażyczyłaś, Lucy?

Post przez Lucy » 11 grudnia 2016, o 01:37

Dałam listę z kilkoma książkami,ale podsłuchałam przez przypadek i wiem,że będę mieć:

''Obudź się, Kopciuszku''- Natalia Sońska
''Cytrynowy chleb z ziarnkami maku''-Cristina Campos
''Wszystko przez ten Nowy Jork''-Cassandra Rocca
''Tylko jedna noc''-Simona Ahrnstedt
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 11 grudnia 2016, o 03:40

Dorotka napisał(a):Oto kilka propozycji na prezenty dla NIEGO:
Barowy Dyspenser na Ścianę - http://www.ministerstwogadzetow.com/pre ... ciane.html
Barowy Stojak Bar Caddy - http://www.ministerstwogadzetow.com/pre ... caddy.html

Ale świetne. Ja właśnie coś takiego szybko potrzebuję, bo muszę zrobić prezent komuś, kto ma całkiem nowy bar w swoim domu i jest w trakcie jego wyposażania. Dokładnie na takie prezenty on prawdopodobnie liczy, że dostanie ode mnie, bo jak mi demonstrował nowy bufet i cudne stołki barowe, to bardzo dokładnie opisał, o czym teraz marzy do kompletu.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 12 grudnia 2016, o 13:45

Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 12 grudnia 2016, o 14:05

wiecie co prezenty myślałam że mam obskoczone ale kusza mnie jeszcze dla ojca rowerowe jaja :hyhy:
mamie bym jeszcze coś dokupiła bo ma skromnie - ksiażka, filiżanki termiczne, 2 pary skarpet z 5 palcami i dokupię jeszcze woski ze dwa.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Lucy » 12 grudnia 2016, o 14:16

Nocny Anioł napisał(a):Szukam rady
Taki krawat
https://3.allegroimg.com/s400/018b0f/1e ... 3156a83c33
i taka spinka, będzie pasować?
https://5.allegroimg.com/s400/016a26/18 ... 16da997205

Ja się nie znam ,ale mi się podoba :P

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 grudnia 2016, o 15:49

Też mi się podoba.

Przyznam, że ja też jakoś z chłopem mam mniejsze problemy. Kupuję mu coś do majsterkowania najczęściej. W tym roku dostaje wkrętarkę w walizce z różnymi wymiennymi końcówkami. Zwerbowałam brata ciotecznego i chłopaka siostry do pomocy przy wyborze, więc mam nadzieję, że mojemu się spodoba i będzie na dłużej.
Do tego nowy portfel i książka. :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 12 grudnia 2016, o 15:52

U mnie też w tym roku szybko poszło. Każdemu kupiłam coś do ubrania. :hyhy:

Post przez •Sol• » 12 grudnia 2016, o 15:53

ksiązka zawsze się sprawdzi ;)

Joakar poszłaś trochę na łatwiznę? :P

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 12 grudnia 2016, o 15:55

Troszkę, ale kupiłam czego potrzebują i głośno tym mówią. Tacie dodatkowo dokupiłam latarkę, bo on lubi takie dziwne rzeczy. A znalazłam taką z bajerem.

Post przez Janka » 12 grudnia 2016, o 16:03

Mam dopiero jeden prezent i to malutki: zestaw przeróżnych akcesoriów dla osoby robiącej na drutach. W zestawie są np. liczniki rzędów, a ja nie wiedziałam nawet, że takie cuda są na świecie.
Nocny Anioł napisał(a):Szukam rady
Taki krawat
https://3.allegroimg.com/s400/018b0f/1e ... 3156a83c33
i taka spinka, będzie pasować?
https://5.allegroimg.com/s400/016a26/18 ... 16da997205

Aniołku, ja się nie znam, ale jak na moje oko, to ten zestaw jest świetny, bo spinka jest bogata w zdobienia i szczegóły, a krawat gładki, więc nie odciąga uwagi od spinki i nie ma nadmiaru bodźców wzrokowych.
Obrazek

Post przez Dorotka » 12 grudnia 2016, o 17:04

Wymyśliłam sobie, że jednym z prezentów będzie delikatny wisiorek na srebrnym łańcuszku, ale nie mogę znaleźć niczego delikatnego i ładnego. Najchętniej kupiłabym w internecie, żeby nie chodzić już i nie szukać. Możecie mi coś polecić?

Post przez Janka » 12 grudnia 2016, o 18:14

W sklepach "Bijiu Brigitte" są działy ze srebrem. I jest tam zwykle duży wybór łańcuszków o różnej grubości i długości. Na dokładkę srebro u nich jest tanie.
Niedawno kupiłam sobie w polskim "Bijiu Brigitte" długi łańcuszek kuleczkowy, z drobnymi kuleczkami. Jest naprawdę elegancki.
Obrazek

Post przez Dorotka » 12 grudnia 2016, o 19:02

Dzięki, Janko, zaraz tam zajrzę.

Post przez Janka » 12 grudnia 2016, o 19:15

Dorotko, ale to nie internet, tylko sklepy firmowe w galeriach handlowych.
Obrazek

Post przez klarek » 12 grudnia 2016, o 20:16

Kilka rzeczy już pozamawiałam. Dzisiaj robię duże zamówienie na książki wznosząc modlitwy, aby doszło w odpowiednim czasie ;)
Ale chyba wyciągnę ich w sobotę i będę patrzeć na co im się oczy zaświecą ;)

Post przez Alias » 13 grudnia 2016, o 13:40

Pomysły na prezent dla wielbicielek Harrego P:

ObrazekObrazek
http://media-cache-ak0.pinimg.com/1200x/08/97/d2/0897d242e27c10dcf56c9b8f6694f767.jpg

dla dzieci:
Obrazek
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez •Sol• » 13 grudnia 2016, o 13:42

piżamki :bigeyes:
zapewne u nas w Polszy nie do dostania...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich