Teraz jest 23 listopada 2024, o 23:39

Youtube, Youtuberzy

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 6 grudnia 2016, o 15:24

To prawda, każdy ogląda to co lubi.
Ja np. mam tak, że nie oglądam jakiegoś yt codziennie. Czasami nawet samego yt nie oglądam miesiąc, a nawet miesiące.
Irytujący się dla mnie wszyscy robią, przejadają mi się. Wolę robić przerwy i wracać i wtedy oglądać kilka i znowu odłożyć na jakiś czas i wrócić.

Olimpia, mnie załamała. :ohlala:
Panna Joanna, mnie swoim głosem powala. Nie wiem jak teraz jest, ale wcześniej moje uszy płakały.

Edit: A co do konfliktu to kiedyś Karolina mówiła o tym, że coś się stało. Z tego co zrozumiałam to wina stała po stronie RLM. I że tak w życiu jest. Potem do tego nie wracała. Nie wiem o co więcej chodziło.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 13:10

Taka napalona w tym roku byłam na oglądanie Vlogmasów i już zdążyły mnie znudzić :disgust:
Ludzie myślą, ze wystarczy otworzenie 10 kalendarzy adwentowych, żeby filmik był świąteczny i ciekawy i nic już więcej nie trzeba robić.
Niezmiernie dziwią mnie osoby, które są zupełnie zwyczajne, nie mają specjalnie żadnego hobby, ani zainteresowań, a uważają siebie za guru, szalenie wybitne jednostki i wzory do naśladowania.
Powinnam i ja kupić kamerkę i zacząć uwieczniać mój nudny żywot.
Boszzz.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 7 grudnia 2016, o 13:11

Kto cię tak rozczarował? :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 13:12

Very, oglądałabym Cię :P

a to co vlogmasy to głównie otwieranie kalendarzy adwentowych?
W ogóle nigdy nie widziałam w sklepie czegoś takiego. Raz na jakimś kanale kosmetyczny kalendarz widziałam i to tyle.

W ogóle ostatnio wcale nie oglądam yt. Tyle co Złe Książki ostatnie jedne z B. A i trochę Kryminalnego Stanowa. Ale jakoś tak trafiłam że się ostro zestrachałam i nie chcę tego słuchać jak jestem sama w domu :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 13:37

joakar4 napisał(a):Kto cię tak rozczarował? :hyhy:

Obejrzałam chyba dwa Vlogmasy u Szusz. I nie wiem jak tam dalej, ale ona nawet nie miała nic świątecznego i szumnie zwany Vlogamas - to standardowe pitolenie o niczym i narzekanie na wszystko. Plus kalendarze :urock: :facepalm:
Postanowiłam zerknąć trochę na Aliss ( https://www.youtube.com/channel/UCi5MW5 ... mvgMZwfpfg ), ponieważ ona tym, że będzie robić Vlogmas, podniecała się już od miesiąca. Jak dla mnie to dziewczyna bardzo w typie Szusz, tylko jeszcze młoda, która w zasadzie nie ma nic interesującego do pokazania, ani do przekazania. Otwiera tylko jeden kalendarz kosmetyczny :P
Spojrzałam też na AdaGada ( https://www.youtube.com/channel/UCXynbZ ... DkTQcaeKQQ ) i ona oprócz tego, że ma fajnego psiaka i małe dzidzi też jest totalnie bezpłciowa i inspiruje się chyba Szusz. W dodatku ma jakieś takie 'żółwiowe usta', które mnie drażnią :lol: Otwiera tylko jeden kalendarz i to z czekoladkami!

Sol, cóż Cię tak wystraszyło u Stanowo? Mnie zaginięcie tego chłopaka w lesie.
Ja przez jej filmiki bałam się chodzić do kibla, a jako że już długo bardzo nie było Kryminalnie, to odwaga mi wróciła i nawet wyszłam w nocy na dwór do komórki po drzewo :lol: Problem w tym, że wczoraj wreszcie pojawiły się nowe Kryminalnie i nie wiem sama czy ich wysłuchiwać :shifty:

W ogóle, jakby kogoś ciekawiło, to Stanowo ma dużo filmików politycznych i ogólnie o życiu w USA. Sama chyba mieszka na Florydzie. Są to filmiki typowo pogadankowe. Mnie osobiście interesuje u niej jedynie seria Kryminalnie ;)
https://www.youtube.com/channel/UC01lsh ... ubJzh0Popw

Sol, dzięki za chęć oglądania mnie :evillaugh:
W ogóle mnie już ostatnio drażni ten urodowy/lajfstylowy youtube i dlatego wolę o mordercach posłuchać lub jakieś śmieszkowe filmiki pooglądać.
Jeśli ktoś chce się bardzo i totalnie odmóżdżyć, polecam Generatora Frajdy i jego testy zabawek z chińskich sklepów. Wczoraj ubierał choinkę za 3 zł :lovju:
Oraz Marcina Malczyńskiego i serię o Typowym Dresie. Gitara siema :evillaugh:
Czasem po tych filmikach czuję, że byłam na drugim końcu internetu.

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 13:44

te urodowo życiowe też mi się jakoś chwilowo przejadły.
Zaczęłam też trochę Niekrytego Krytyka oglądać :P

A w Stanowo przeraziło mnie to zaginięcie całej rodziny z dwójką dzieci. Aż miałam ciarki.
Widziałam ze jest nowe ale chyba poczekam do weekendu, chociaż sama nie będę i się nie spietram :P
a i jeszcze lubię serię Grzelakowej - Japana Zjadam ;)
i Papu Agi :P guacamole z jej przepisu to niebo i rozkosz :P

z tym drugim końcem to tak czasem mam po Krytyku :P

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 13:52

Krytyka nie znam. Fajny?
A kojarzysz może Gargamela?

Japana Zjadam oglądałam maratonami, ale w końcu mi się znudziło :P Oglądałam także jej serię z niszczeniem Dziennika. A widziałaś jej halloweenową stylizację na Voldemorta? :hahaha:

O tak, to zaginięcie całej rodzinny wywoływało ciarki. Posłuchaj koniecznie o chłopaku, który zaginął bez śladu w lesie i o Elisie Lam :shiver:

Post przez joakar4 » 7 grudnia 2016, o 14:04

Mnie teraz drażnią te kalendarze adwentowe. Każda ma te same i naprawdę nie wiem czy się tak podniecać.

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 14:07

Krytyk jest strasznie szowinistyczny, ale ironia kapie z ekranu i można się chwilami posikać. Analizuje różne programy np Trudne sprawy, Szkoła itd :hyhy:
Gargamela nie znam. Kto to co to?

nie no wiadomo że można przedawkować :P ale lubię ją oglądać, jak początkowo mnie nerwiła tak teraz spoko. Taka pozytywna osoba.
Stylizację na Voldzia widziałam, wymiata :P

ale to może naprawdę zostawię na weekend. Gorzej jak z tą rodziną?
A o Elise Lam to co to?
Mnie jeszcze ta parka, Ken i Barbie przerazili. Masakra.

Chyba sie cieszę że nie wiem za bardzo co to vlogmasy i kalendarze :rotfl:

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 14:15

joakar4 napisał(a):Mnie teraz drażnią te kalendarze adwentowe. Każda ma te same i naprawdę nie wiem czy się tak podniecać.

Dokładnie! Mnie one wręcz zaczęły zniechęcać do oglądania. Ale widzisz, otworzy sobie taka kilkanaście kalendarzy i już atmosfera świąteczna zrobiona :] W dodatku w niektórych z nich są takie beznadziejne gówna. Np w jednym kosmetycznym oprócz kosmetyków są także małe pilniczki do paznokci i lusterka, a on ma tylko 12 okienek :]
A kalendarzu z Yankee Candle są tylko te całe samplery czy jakoś i podgrzewacze :zalamka:

Sol, Gargamel to taki młodzieniec, który wyłapuje różne absurdy youtube'a i rozkłada je na czynniki pierwsze oraz robi sobie z nich bekę w swoich filmikach. Szczerze mówiąc, nie do końca trafia do mnie jego humor i sposób montowania filmików, ale na jednym z nic dosłownie się posikałam. Wyłowił filmik jakiegoś oszołoma, z którym dziewczyny nie chciały tańczyć na dyskotekach. Ponoć po wyemitowaniu tego filmiku rzeczony chłopak groził mu mafią :rotfl:

Ostatnio edytowano 7 grudnia 2016, o 14:33 przez Papaveryna, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 14:22

zapoznam się wieczorem z tym cudem :P

ooo nie wiedziałam że Yankee ma kalendarz :P
i nie wiem co to są samplery :mur:

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 14:37

Sama nie wiem co to jest :P Wygląda jak mała świeczka bez żadnych osłonek :P
Tu jest trochę o tym: http://todaytomorrowandforeverbeauty.bl ... andle.html

Co do Stanowo jeszcze, o Kenie i Barbie nie oglądałam, bo gdzieś o tym wcześniej czytałam i stwierdziłam, że nie chcę. Z Elisą Lam to była dość głośna sprawa, wałkowana na różnych forach paranormalnych nawet :P
A chłopak zaginięty w lesie, to po prostu brrr :P

Post przez joakar4 » 7 grudnia 2016, o 14:51

Kalendarz Yankee jest beznadziejny. Do tej pory były same podgrzewacze i do tego nie podpisane.
Te Samplery podobno można ciąć i topić kawałeczki jak woski.

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 14:56

Karolinie raz się trafił ten sampler (albo mała świeczka :bezradny: ) taki jasnozielony o zapachu chyba makaroników :)
Ale te podgrzewacze, to śmiech na sali :zalamka:

Tak mi się przypomniało, że jak w tamtym roku oglądałam wielki mega Vlogmas u Szusz, to ona nawet nie miała w domu choinki :mrgreen:

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 15:19

czyli w ogóle samplery się nawet bardziej opłaca od tart :mysli: dobra zamykam się bo drugi temat w którym jest kwestia wosków poruszana :hyhy: ale makaronikowy całkiem fajnie pachnie, lekko amaretto, ale nie skusiłam sie ;)

ten Ken i Barbie to jest dość mocne, ale... Nie ma jakiegoś takiego dreszczyka jak przy tej rodzinie. Tylko raczej robi wrażenie z racji jakim bydlęciem potrafi być człowiek.
Papaveryna napisał(a): Z Elisą Lam to była dość głośna sprawa, wałkowana na różnych forach paranormalnych nawet
A chłopak zaginięty w lesie, to po prostu brrr
o Elisie sobie zaraz poczytam a o tym chłopaku nawet się boję :P

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 15:26

O Elisie to mi się z japońskimi horrorami kojarzyło, więc jeszcze gorzej nawet :P O chłopaku chyba za bardzo nie ma po polsku artykułów.
A no właśnie, ja wolę takie z tajemniczymi zaginięciami chyba najbardziej te historie, albo o mordercach seryjnych. Jakiś czas temu sporo filmów dokumentalnych oglądałam na yt :lol:

Woski niedługo opanują większość tematów :rotfl:

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 15:29

mnie to zaczęło bawić też właśnie te seryjne albo jakieś takie właśnie zagadkowe i niejasne do końca, chociaż wole rozwiązane. Mega było o Czarnej Dalii ;)
a oglądałam o zaginięciu dziewczyny na Arubie i mnie zmuliło, bo nic nie wiadomo i takie to w próżni zawieszone.

a masz jeszcze jakieś fajne kanały z takimi dokumentami kryminalnymi? :hyhy:

cóż poradzić skoro są na czasie? :P

Post przez Papaveryna » 7 grudnia 2016, o 16:15

Mnie o Czarnej Dalii jakoś nie zaciekawiło :bezradny: Może dlatego, że to dość stara sprawa.
No o zniknięciu tej dziewczyny też mnie tak średnio zainteresowało. Ostatnio też była jakaś dawna sprawa o martwym facecie bez tożsamości, znalezionym na plaży. Włączyłam kawałek, ale temat mnie nie wciągnął.

Zdarzyło mi się na tych dwóch coś oglądać:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 7n2b7dWzi5
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... W0mIH5_jOp

Wiem, że mam porąbane zainteresowania :lol:

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 16:18

a mnie właśnie te stare mocno podeszły ;) tak samo jak z tym wymordowaniem całej rodziny na gospodarstwie. Brrr...
eee nie, wolę jak coś jest wiadomo a nie domysły. Co prawda o Kurcie Cobanie wysłuchałam i nawet te domysły były spoko ;)

aaa to są takie dokumenty-dokumenty, nie gadka jak w Stanowie?
To zobaczę ;) bo jednak wolę sobie ją słuchać, wtedy coś jeszcze robię najczęściej :P

Post przez joakar4 » 7 grudnia 2016, o 16:43

Obejrzałam nowy odcinek vlogmasa Szusz i tam naprawdę nie ma nic świątecznego. Wczoraj były Mikołajki to mogła się postarać. A tak to pokazywała kalendarze i co kupiła w biedrze.
W ogóle to ona gdzieś pracuje?

Post przez •Sol• » 7 grudnia 2016, o 16:45

czasem to mam wrażenie że youtuberzy nigdzie nie pracują :P

a Szusz ma podobno bogatego narzeczonego, więc nie musi pracować :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 8 grudnia 2016, o 13:20

Świetny temat.

Szczerze mówiąc, nie kojarzę większości youtuberów, których tu podlinkowałyście. A gdy weszłam na ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=eRKTtl8 ... g5B3rrB1ve
ręce mi opadły. Nie chcę obrażać tej dziewczyny, ale mi jej szkoda zwyczajnie. Nie wiem jak można tak własne dziecko skrzywdzić i wychować na tak pustą osobę. Prawdopodobnie to córusia tatusia bogacza, rozpieszczana od dziecka, skoro relacje damsko-męskie sprowadza w zasadzie do kwestii finansów i wygody. A to co wygaduje na temat np. feminizmu. :mur: Brak mi słów. Nie jest to najpiękniejsza osoba na świecie (jest dobrze zrobiona, zadbana, ale serio są setki ładniejszych lasek na youtubie, czy wśród kobiet spotkanych na ulicy). Przez prawie 9 minut mówi o tym jak JEJ sprawić przyjemność i co dla NIEJ powinien facet zrobić, co sprowadza się do tego, że chce być traktowana jak księżniczka bez konieczności pracy nad sobą. Ani jednego słowa o miłości, ani jednego słowa o tym, co ona może komuś dać w związku. Nie chciałabym mieć z taką osobą do czynienia w realnym życiu. Już wiem dlaczego niektórzy mężczyźni mają aż tak złe zdanie o kobietach, skoro są wokół nich takie egzemplarze.

Wracając jednak do tematu youtuberów. Mam kilka swoich ulubionych kanałów. Z wyżej wymienionych oglądam czasem Skutecznie.tv (świetne przepisy i fajna prowadząca), Kocham gotować (Super prowadzący, choć nie wszystkie przepisy są fajne), ale w zasadzie poruszam się po nieco innych klimatach.

Vlogi o tematyce DIY:

Jedyną kobietą, jaką oglądam w miarę regularnie jest znana tu dość mocno Red Lipstick Monster. Fajna i na luzie, nie czuję tego gwiazdorzenia, za to czerpię sporo inspiracji.

5 sposobów na - też fajny kanał, choć szczerze mówiąc, niczego jeszcze nie zrobiłam według ich pomysłu.

Vlogi rozrywkowe:

Czasem lubię pooglądać czysto rozrywkowe i niezbyt poważne kanały jak np. nie istniejący już Uliczny kombajn (głównie dzięki Martinowi, który jak zwykle świruje).https://www.youtube.com/watch?v=TYG-_m-nZfw

Rzecz jasna, lubię też solowy projekt Martina Stankiewicza. https://www.youtube.com/watch?v=QdFIWypgR6o Nie wiem co w tym gościu jest ale ja wymiękam. Jego pesymistyczne podejście do wszystkiego jest epickie. :evillaugh:

a jak już jesteśmy w temacie rozrywki to nie mogło zabraknąć Niekrytego krytyka. Sporo seksistowskich żartów, ale gość jest inteligentny i czasem robi świetne filmiki. Jak np. ten: https://www.youtube.com/watch?v=zyWxW4dqD_g

Cybermariana też czasem oglądam, uwielbiam jego abstrakcyjny humor: https://www.youtube.com/watch?v=FzN6Mp0oDc0

Czasem też zerkam na 20m2, czyli znany talk show Łukasza Jakóbiaka, choć nie wszystkie wywiady są dobre. To jeden z najlepszych, moim zdaniem, odcinków tej serii: https://www.youtube.com/watch?v=KspGQfRjqKM

Vlogi o tematyce bardziej naukowej:

Adbuster - ale jego wszyscy znają więc się nie rozpisuję. Ostatnio rozwaliły mnie recenzje książek youtuberów. To chyba najlepszy odcinek z serii: https://www.youtube.com/watch?v=jqnV_fElHUM

Dzięki Adbusterowi odkryłam jego brata - Scifuna. Gość jest rewelacyjny. Nie sądziłam, że będę oglądać filmiki o fizyce i nauce z taki zapałem. Warto oglądnąć np. to: https://www.youtube.com/watch?v=L-aRFDlQ2M0

A to mi przywodzi na myśl kolejnego prawie naukowca (robi doktorat), który interesuje się z kolei chemią, a przy tym robi rewelacyjne filmy na youtube i świetnie podaje w nich fakty naukowe z różnych dziedzin (choć są to głównie chemia i biologia). Z humorem i w przystępny sposób opowiada o tym wszystkim na kanale Uwaga naukowy bełkot : https://www.youtube.com/watch?v=jDIDHNVmELY

Jeszcze jeden doktorant i jego kumple, czyli Historia bez cenzury lekko i z jajem o historii, głównie Polski. https://www.youtube.com/watch?v=tU1bagAOn8U

A na koniec, też klasyka, Polimaty. Najbardziej lubię filmy o psychologii, ale reszta też bardzo ciekawa. Uwielbiam odcinek o PMS: https://www.youtube.com/watch?v=tmHeCj02Y8s

Vlogi o tematyce sportowej:

Gym break - uwielbiam tę parę. Niedawno dowiedziałam się, że są ze sobą i niedługo ma się urodzić im córka. Wracając jednak do tematu - mają świetne ćwiczenia i fajną energię. Jeden z moich ulubionych zestawów, choć wszystkie są super: https://www.youtube.com/watch?v=uMHreHGYH9w

Codziennie fit - lubię Martę, ćwicząc z nią, mam wrażenie, że ćwiczę z koleżanką a nie youtuberką. Nie zadziera nosa ani nie gwiazdorzy jak niektóre instruktorki. Bardzo pozytywna osoba, nieco zakręcona ale zbudziła moją sympatię od pierwszego obejrzenia https://www.youtube.com/watch?v=eml0ECXoqKQ

Natalia Gacka - też świetne ćwiczenia. Przykładowy trening, bo ma ich sporo a niemal wszystkie świetne. https://www.youtube.com/watch?v=N0Yo1g-NcTI

No i na koniec coś z teorią: Aerofitnessvlog. Gość ze sporą wiedzą na temat fitnessu i odżywiania, w przystępny sposób o tym opowiada. https://www.youtube.com/watch?v=xLH4_gxHyRo

To by było na tyle. Może później coś sobie przypomnę.
Ostatnio edytowano 8 grudnia 2016, o 13:46 przez Kawka, łącznie edytowano 6 razy
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Papaveryna » 8 grudnia 2016, o 13:26

joakar4 napisał(a):Obejrzałam nowy odcinek vlogmasa Szusz i tam naprawdę nie ma nic świątecznego. Wczoraj były Mikołajki to mogła się postarać. A tak to pokazywała kalendarze i co kupiła w biedrze.
W ogóle to ona gdzieś pracuje?

Oni mają sklep internetowy z bluzami i czapkami. Gałgan coś tam ;)

Ja włączyłam Vlogmas z Mikołajek. Pewnie o tym samym mówimy. I o dziwo jest jakieś mały karakan, mający imitować choinkę :evillaugh: W tamtym roku nawet tego nie było. Był jeden haul z ozdobami, a potem ględziła o pieczeniu ciasteczek, z czego oczywiście nic nie wyszło, bo nie miała nastroju :rotfl:
Jej chłopak wtedy nawet nalegał na choinkę, mimo że na Święta wyjeżdżali, ale ona kategorycznie była na nie. Jakby to był problem jakąś sztuczną ubrać.

edit.

Co do Olfaktori, z tego co słyszałam, to ona wywodzi się z biednej rodziny, gdzie nie działo się najweselej.
Ostatnio edytowano 8 grudnia 2016, o 13:33 przez Papaveryna, łącznie edytowano 1 raz

Post przez joakar4 » 8 grudnia 2016, o 13:32

Mówię o tym, który dodała wczoraj. Bo zwróć uwagę, że ten dzisiejszy (teoretycznie mikołajkowy) jest z 7.12, taki przynajmniej kalendarz otwiera.

Post przez Papaveryna » 8 grudnia 2016, o 13:35

O matko, pogubiłam się w tym już. Nie patrzyłam na daty :evillaugh:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach