Teraz jest 21 listopada 2024, o 15:57

rewela ma ochotę..

Nie wiesz, jaki tytuł konkretnie przeczytać? Doradzimy!

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 23 listopada 2016, o 17:42

coś mi się w głowie poprzestawiało ;) chcę, ale naprawdę chcę książki, gdzie będzie zazdrość o partnera tudzież o partnerkę ;) była żona/mąż, dziewczyna/chłopak ;) coś jak Jo o byłą Cama
i chciałabym spróbować jakieś coś, gdzie pojawi się zdrada a potem jest piękne kajanie... ;) (naprawdę coś ze mną nie-hallo ;) )
macie pomysł?

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 23 listopada 2016, o 18:31

W Ashley masz tego sporo :hyhy:
Chyba nawet w kolejnej Rock Chick, czwartej, pojawi się taki wątek, w piątce już pełną gębą będzie :hihi:
Pomyślę gdzie jeszcze.

Ze zdradą to niestety nie pomogę :bezradny:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez rewela » 23 listopada 2016, o 18:41

a mówisz, że tam byłe, byli się pojawiają? cholipcia...to znaczy, że zanim dostanę co chcę to muszę trójkę przeczytać :) ale chwilowo oryginały mnie przerażają...
no, ale muszę pomyśleć, jak nikt mi nie pomoże to pewnie ruszę z KA Rock Chick

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 23 listopada 2016, o 18:45

W trójce jest Roxie i Hank z tego co pamiętam, ale oprócz jej agresywnego byłego chyba jako takiej zazdrości i byłych nie ma :mysli:
W czwórce już się za to ten wątek pojawia, ale tu chyba też bardziej o kolegę po fachu z jego strony, a tak naprawdę najwięcej zazdrości właśnie w piątce. ;)

Za to np. w cyklu Dream Man jest w ostatnim tomie niezła była żonka, w Sweat Dreams, które w sumie możesz czytać pojedynczo jest była żonka i były małżonek :hyhy:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez rewela » 25 listopada 2016, o 21:20

oprócz Duz nikt? naprawdę? mówicie, że sama muszę sobie poradzić? cholipcia...

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 25 listopada 2016, o 23:09

motyw zdrady jest w książce Więcej niż przyjaciele Delinsky,ale nie jestem pewna,czy o coś takiego ci chodzi.Możesz do polecankowego zajrzeć,tam ta książka była omawiana
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 26 listopada 2016, o 00:26

Z historyków "The Marriage Bed" Laury Lee Ghurke. B. dobra, choć jako romans dziwna.
Nie ma tłumaczenia pl, i to jest wielka szkoda.
A tak poza tym mnóstwo harlekinów Sary Craven. Np. "Miesiąc w Toskanii" (oryg. "The Santageli Marriage"). Polskie tłumaczenie jest miejscami b. skrócone.

Post przez Liberty » 11 grudnia 2016, o 19:58

duzzza22 napisał(a):W Ashley masz tego sporo :hyhy:
Chyba nawet w kolejnej Rock Chick, czwartej, pojawi się taki wątek, w piątce już pełną gębą będzie :hihi:
Pomyślę gdzie jeszcze.
:

Cała seria Rock Chic oparta jest na na pewnego rodzaju trójkącie i właściwie w każdej części bohater jest zazdrosny o tego drugiego ;)

W tym chyba jest zdrad na pęczki: http://lubimyczytac.pl/cykl/11886/undeniable

W Reaper's Property Joanna Wylde

Jude Deveraux "Obietnica"
Mary Balogh "Zatańczymy?", "Mroczny anioł"
Nora Roberts - "Więzy krwi"
Spoiler:

Kelley Armstrong - "Ugryziona"
"Lady Gallant" Suzanne Robinson

No i piękne sceny zazdrości są w "In death" Robb :hyhy:

Post przez rewela » 11 czerwca 2017, o 22:53

Dziewczyny! przeczytałam dziś dziwną książkę, wcale mi się nie podobała, ale zapragnęłam pewnego motywu :)
była żona wtryniająca się w to co nie powinna...macie jakiś pomysł? widzę, że znów mnie na zazdrość wzięło :)

Poprzednia strona

Powrót do Mam ochotę na...